Fra akademi til Superliga: Lucas Lykkegaard

Kategorier

Foto: fcn.dk

Som bekendt er et af de største formål med vores model, at vi skal give unge mennesker chancen for at opnå deres drømme. Det bliver vi med at gøre, og derfor fortsætter vi vores ‘Fra akademi til Superliga’-serie, hvor vi denne sommer vil præsentere seks talenter i førsteholdstruppen

Lucas Lykkegaard er født og opvokset i Farum, hvorfor han har haft hele sit fodboldliv i vores klub. Den nu 19-årige forsvarsspillere har taget turen hele vejen igennem vores akademi, men nu bliver han altså sendt officielt op på Superliga-holdet.

Lær mere om Lykkegaards rejse lige her.

Head of Coaching, Alexander Riget:
– Allerede som 5- eller 6-årig startede Lucas i klubben, så han er en ægte Farum-dreng. Lucas har hele sit liv levet i Farum og har ligeledes gået i skole i Farum. Han har blandt andet været en del af klubbens skoleprojekt på Bagsværd Kostskole og har de seneste tre år gået i gymnasiet på Marie Kruse Gymnasium, hvor han blev student fra denne sommer.

– Siden han startede, har han været en del af årgang 2002, som – selv fra de helt unge år – altid har haft en masse dygtige spillere. Så Lucas er blot en af flere spillere fra denne årgang, som overgår til senior i et professionelt miljø fra denne sommer af.

– Lucas har primært spillet forsvarspiller i hele sin ungdomstid. Allerede dengang han spillede 7-mandsfodbold, var Lucas meget engageret i forsvarspillet. Dengang ville han faktisk ikke krydse midterlinjen. Det lykkedes først som U11-spiller til en turnering på Fyn, hvor han gik med frem efter lang tids overtalelse. I den pågældende kamp scorede Lucas, og siden har hans mindset været lidt mere offensivt.

– De efterfølgende år var Lucas en rigtig dygtig spiller på vores ungdomshold, hvor han var med til at vinde ligaen på både U14- og U15-niveau samt Europas største U15-turnering i Holland. Som U16-spiller blev Lucas ligeledes udtaget til det danske U16 landshold, hvor han nåede at spille seks ungdomslandskampe.

– I slutningen af sin første sæson på U17 fik Lucas desværre en alvorlig skade, som gjorde at han ikke kunne spille kamp i over et år. En så langvarig skade kan være svær at håndtere, og der var bestemt nogle udfordringer undervejs. Efter mange samtaler med Lucas og efter et stort stykke arbejde fra rigtigt mange mennesker i klubben, blev Lucas kampklar igen. Det er helt sikkert en periode, som Lucas har lært rigtig meget af.

– Der gik næsten to år fra skaden indtraf, til Lucas var helt tilbage på sit gamle niveau. Den seneste sæson på U19 har Lucas bevist, at de forventninger, som både han selv og vi har haft til ham, er blevet indfriet. Faktisk kunne Lucas allerede have taget skridtet op i Superliga-truppen i vinter, men Lucas og vi som klub, syntes det var den bedste løsning, at Lucas blev på U19 og fik afsluttet skolen på en god måde.

– Vi sender en spiller i førsteholdstruppen, som er enormt dygtig i sit defensive spil, hvor han virkelig er i stand til at klare sig selv i 1-mod-1-situationer. Så Lucas kan både spille backen, men også den yderste stopperposition i et tremandsforsvar.

– Han har nogle rigtigt gode fodboldbevægelser, som virkelig kommer ham til gavn både offensivt og defensivt. Offensivt har Lucas et fint teknisk niveau og en sikker boldomgang, men skal blive endnu dygtigere til at være afgørende på den sidste tredjedel af banen.

U19-cheftræner, Kasper Kurland:
– Lykkegaard har jeg haft fornøjelsen af at træne i fire år, men han har altid været her og er en rigtig Farum-dreng.

– Han har haft et års pause med en korsbåndsskade, og han havde en rigtig svær periode. Det var hårdt for ham, og samtidig havde han en uddannelse, som han gik op i og gerne ville færdiggøre. Det lykkedes han heldigvis med, og han er kommet super-stærkt tilbage.

– I hans første tid som U17-spiller var han midterforsvar, men han er siden blevet flyttet op som højreback og højre wingback. Han kan dog stadig godt spille i et tremandsforsvar. Da han var yngre, ville han helst ikke over midterlinjen, fordi der skulle forsvares, og det var det, han gik op. Så han er en ægte forsvarsspiller, som vender hurtigt om sig selv og har rigtig atletiske defensive bevægelser.

– Samtidig har han lagt virkelig meget på sit offensive spil som back og har også været en stærk drivkraft på U19-holdet i den seneste sæson. Så jeg glæder mig til at se, hvor hurtigt han får lagt Superliga-tempoet ind, fordi der er selvfølgelig noget hårdhed, man skal lære.

– Han fik lov at snuse lidt til det med sine to optræderne i sidste sæson, hvor han kom ind og gjorde det fint, så ‘Lykke’ har uden tvivl potentialet, der skal til.

Lucas Lykkegaard spiller i nummer 35 i den kommende Superliga-sæson.

Sportsdirektør, Mikkel Hemmersam: 

– Lykkegaard er en ægte Farum-dreng, som har boet her hele sit liv. Han har spillet i klubben, siden han var 4 år gammel. Derfor er det også en fornøjelse nu officielt at kunne rykke ham op i Superliga-truppen.

– Lykkegaard er hurtig og boldstærk forsvarsspiller med et offensivt mindset, som vi ser frem til at følge fremover.

– Han har allerede nu spillet to kampe for seniorholdet, hvor vi så, hvilken dygtig og talentfuld spiller han er. Lykkegaard var klar til at hjælpe holdet så godt som overhovedet muligt, da vi havde brug for ham. Han bliver spændende at følge den kommende periode.