Fra akademi til Superliga: Jonas Jensen-Abbew

Kategorier

Foto: fcn.dk

Som bekendt er et af de største formål med vores model, at vi skal give unge mennesker chancen for at opnå deres drømme. Det bliver vi med at gøre, og derfor fortsætter vi vores ‘Fra akademi til Superliga’-serie, hvor vi denne sommer vil præsentere seks talenter i førsteholdstruppen.

Den ene af de seks er Jonas Abbew-Jensen, som vi plejer at kalde ‘AJ’. En fysisk stærk og hurtig forsvarsspiller, som først som U15-spiller kom ind i et elitemiljø. Han har senest været anfører på U19-holdet og fik også en enkelt Superliga-kamp i foråret, men nu er han klar til at være en fast del af førsteholdstruppen.

To FCN-ansatte som har været med på AJ’s rejse, giver her nogle ord med på vejen.

Head of Coaching, Alexander Riget:
– Jonas eller ‘AJ’, som han kaldes i daglig tale, kom til os som U17-spiller. Han er et råt talent, som spillede i B1973 i hjembyen Herlev helt indtil, at han blev U15 spiller og skiftede til AB. Efter et par flotte sæsoner i AB, valgte vi at tilknytte AJ. AJ startede i FCN i sæsonen 2018/2019, hvor U17-holdet vandt U17 Ligaen blandt andet efter, at AJ leverede et rigtigt stærkt forår efter sin indtræden i truppen.

– Første år som U19 spiller var lidt blandet for AJ, da der var en del skader undervejs, det blev dog til 6 U18-landskampe i den sæson, og AJ spillede også et par rigtig fine kampe blandt andet mod en række 1.divisionsklubber i vinterens træningskampe.

– I den netop overstående sæson på har AJ spillet fast på U19 og været anfører i en lang række kampe. Han har spillet en rigtig stærk sæson og var også en del af Superligaens vinteropstart, ligesom han fik Superliga-debut i kampen mod AGF.

– Samtidigt med den flotte sæson på U19 har AJ afsluttet sin gymnasieuddannelse, og derfor er han nu klar til at træde fast ind i Superliga-truppen. Vi føler os helt overbeviste om, at AJ er klar til at tage det næste skridt på sin rejse.

– AJ er en spiller med et enormt stort fysisk potentiale, hvor han både er stærk i duellerne og ligeledes kan dække et stort område med sin fart. Derudover så har AJ en fantastisk karakter, og vi er overbeviste om, at han kommer til at arbejde stenhårdt for at indfri sit potentiale.

– På nogle områder kan det blive en fordel for AJ, at han nu kommer til at spille mod fysisk stærkere spillere, så han virkelig kan få lov at bruge sin fysisk, men der er ingen tvivl om, at han fortsat skal udvikle på sin hårdhed i duellerne og sit spil med bolden, som stadigvæk kan blive endnu bedre.

U19-cheftræner, Kasper Kurland:
– “AJ” har spillet en kæmpe rolle på vores U19-hold, hvor han også har været anfører. Han har taget nogle store, store skridt som leder og som forsvarsspiller, hvor især hans taktiske forståelse, positionering og tekniske forståelse er blevet forbedret.

– Han er jo en stor dreng, men da han kom til klubben, var han lidt sky i forhold til at bruge sin fysik. Han følte nogle, at modspillerne slog sig lidt for meget på ham, fordi han var så meget stærkere end de andre, men nu har han taget det til sig og nu bruger han virkelig sin krop.

– Det er blevet en af hans store forcer som forsvarsspiller sammen med hans hurtighed, hovedspil og selvfølgelig også hans hoved, fordi han er en klog spiller.

– Han har virkelig været en afgørende skikkelse på U19-holdet. Dels har han været vigtig i forhold til, at vi kunne forsvare så højt og spille med så stor risiko og dominans, som vi har gjort, men også i forhold til lederskab og kulturen omkring holdet har han været virkelig stærk.

– Han har som sagt taget kæmpestore skridt, og jeg er sikker på, at han tager de her egenskaber med op på Superliga-holdet, hvor han også vil sætte sit præg. Selvfølgelig vil der være hård konkurrence fra de andre dygtige stoppere, vi har, men “AJ” skal nok gribe muligheden, når den kommer til ham.

Sportsdirektør, Mikkel Hemmersam: 

– Vi er rigtig glade for at kunne flytte “AJ” officielt op i førsteholdstruppen. Den glæde, som han viste, da han fik debut, vidner om, hvor meget det betyder for ham.

– Han har spillet en stor rolle for vores ungdomshold, hvorfor vi ser frem til at følge hans udvikling på et højere niveau i Superligaen fremover.

– Den personlige rejse, som han har været på her i Farum, har gjort ham til en stor kulturel skikkelse. Hans lederskab og mod til hele tiden at udfordre sig selv er til stor inspiration for alle spillere i klubben.

‘AJ’ har fået nummer 30 i Superliga-truppen.