Ásla stopper i FC Nordsjælland: Jeg har udviklet mig som menneske

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Ásla Johannesen er et symbol på den fantastiske udvikling som vores kvindehold, har været igennem. 3,5 år er der gået, siden den unge færing spillede sin første kamp for Farum Boldklub. I dag er hun den kvindespiller, der har været i klubben i længst tid, men nu rejser hun videre. 

Knap havde vi præsenteret FC Nordsjællands kvindeprojekt, før 21-årige Ásla Johannesen pakkede kufferten, fulgte sit hjerte og flyttede fra Færørerne til Danmark.

– Lige som klubben så et potentiale i mig, så så jeg et potentiale i klubben og kvindeholdet. Klubben satte en ambitiøs kurs for kvindefodboldens fremtid, og det ville jeg gerne være en del af, fortæller Ásla.

Rejsen begyndte en februar dag i 2018, hvor den unge færing mødte op til en åben træning i Farum.

– Jeg kan huske, at jeg kom til Farum BK, så begyndte det hele at gå utrolig stærkt. Jeg blev helt forelsket i klubben.

Siden dengang har hun været med til at rykke klubbens kvindesenior op i landets bedste række efter fire oprykninger i træk. Derudover var hun med til at vinde klubbens allerførste bronzemedaljer til kvindeafdelingen, men nu har Ásla valgt at søge nye udfordringer:

– Da jeg startede min fodboldrejse, aftalte jeg med mig selv, at jeg vil blive den bedste version af mig selv lige meget hvad. Hvor meget kan jeg udvikle mig?, spørger Ásla og fortsætter:

– De 3,5 år, jeg har været i klubben, har virkelig udviklet mig som menneske. Jeg er blevet langt mere verbal og bedre socialt.

– En af grundene, til at jeg vil prøve noget nyt, er, fordi jeg er 25 år nu. Jeg vil gerne prøve noget anderledes og nyt for at udvikle mig endnu mere. Tiden er kommet til, at jeg skal prøve noget nyt.

Det var en knap så selvsikker Ásla Johannesen, som tilbage i 2018 for første gang i sit liv skulle flytte til et andet land. På Færøerne er alle på fornavn med hinanden, derfor var det noget af en udfordring for hende at rejse til Danmark. Heldigvis oplevede hun samme tætte relationer, da hun flyttede ind på klubbens hotel.

– På Færøerne kender alle hinanden og familierne er meget tætknyttede. Det følte jeg også, da jeg kom til Farum. Jeg flyttede ind på hotellet og boede der i fire måneder. Det betød meget for mig – især når det var første gang, at jeg flyttede til et andet land.

– At få muligheden for at hænge ud med alle på kontorerne og føle sådan en velkomst, gav mig en følelse af tryghed. Jeg skulle ikke bekymre mig om noget. Jeg havde folk omkring mig, som hjalp mig med alt

– Jeg har ikke altid haft det nemt ved at tro på mig selv i forhold til fodbolden. Men FC Nordsjælland har givet mig troen på mig selv. Den måde, som de behandler folk på, er virkelig inspirerende.

– Selvom jeg stopper nu, så kan jeg forsikre om, at det ikke er sidste gang, at jeg er her i klubben, afslutter Ásla grinende.

Der skal lyde et rigtig stort held og lykke til Ásla på sin videre rejse.

Sportsdirektør, Mikkel Hemmersam 

– Ásla har været en stor del af den fantastiske udvikling, vi har oplevet med vores kvindeseniorhold. Siden hun kom til Farum i 2018, har hun været en kulturbærer, som på fineste vis har været repræsentant for vores værdier i klubben. Hendes tilgang til visionerne for kvindefodbold er ret unik.
– I FC Nordsjælland forsøger vi hver dag at udvikle vores spillere, trænere og medarbejdere, hvorfor det også er forståeligt, at Ásla nu stopper for at søge nye udfordringer. Hun havde en nøglerolle, de gange vi er rykket op, ligesom det var tilfældet med bronzemedaljerne og pokaltriumfen.
– Hun har altid været med til at støtte klubben, begejstre fansene og deltaget aktivt i partnersamarbejder. Særlig i samarbejdet med Nike, hvor hendes tale var helt enestående.

– Som den fantastiske person og vildt dedikerede spiller, vil jeg gerne ønske Ásla alt det bedste i fremtiden. Der skal lyde en kæmpe tak, for alt det du har gjort for klubben. FC Nordsjælland vil altid være dit hjem. Held og lykke fremover.