Ugens Kvindenyt | Comeback-Vangs: Det var en forløsning

Kategorier

Foto: Gastón Szerman / Gonzales Foto

I weekendens kamp mod HB Køge fik vi endelig vores nummer 14 tilbage på banen. Amalie Vangsgaard fik sine første minutter i mere end to måneder, da hun i det 73. minut blev skiftet ind. 

Selvom resultatet ikke var, hvad vi havde ønsket, så var det en spillemæssig rigtig fin præstation for vores kvindesenior i lørdags mod HB Køge. 

Tilbage på banen var også Amalie Vangsgaard, som efter en længere skadespause endelig fik kunstgræsset under fødderne igen. ‘Vangs’ har været igennem en længere genoptræning, hvor hun har fået meget hjælp af både stab og holdkammerater i klubben: 

– Jeg fik efter en styrketræning ondt i ryggen, men valgte at spille ugen ud på det. Det resulterede i nogle uger væk fra banen, hvor fysserne valgte, at vi skulle få lavet en scanning. Det viste sig at være en god idé, da vi fik fastslået skadens størrelse og omfang.

– Det er selvfølgelig aldrig sjovt at være skadet, og slet ikke med en skade som ryggen der hæmmer dig fra du står op til du går i seng.

– I mit genoptræningsforløb har jeg arbejdet med fysserne i FCN og min osteopat Jon Christensen, der sammen har hjulpet mig igennem forløbet på en god og tryg måde.

– Og så har mine søde holdkammerater også været gode til at støtte mig de sidste par måneder igennem deres gode humør. Især Bri (Brianne Reed) og Lærke (Tingleff) har været gode, da jeg i de første otte uger ikke kunne sidde uden en del smerter, og de måtte derfor agere privatchauffører til og fra træning, griner ‘Vangs’. 

– Det var en kæmpe forløsning at være tilbage på banen – det har jeg trippet for, siden jeg blev skadet. Det var en rigtig stor ting, da skadesforløbet først lød på, at jeg ikke ville komme tilbage på banen i denne sæson.

– Så at det lykkedes at komme tilbage med to kampe igen, det er helt perfekt. Så det var rigtig dejligt at være tilbage igen! 

På lørdag skal ‘Vangs’ og resten af vores kvinder en tur til Hjørring, hvor Fortuna Hjørring venter:

– Jeg forventer, at vi går ind med alt, hvad vi har og får afsluttet denne sæson på en god måde. Vi har haft en del op og nedture i denne sæson, så det ville være rart at slutte af på en god måde.

Lørdags udebanekamp fløjtes i gang klokken 14.00, og du kan se kampen HER.