U-Nyt: Fuldt program i den kommende weekend

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Både U15- og U19-drengene var i aktion i denne uge, da Brøndby IF og Esbjerg fB var på besøg i Farum. I den kommende weekend er alle vores ældste U-hold i aktion, når U19-drengene tager til Jylland, samt U17 og U15 en tur til Frederiksberg. 

U19:

Tirsdag aften havde vores U19-drenge besøg af Brøndby IF. Netop tirsdagens modstander stod vi også over for i sidste uge, da vi i pokalfinalen slog vestegnsklubben med 2-1. 

Selvom vi startede tirsdagens kamp med en imponerende flot første halvleg og var foran 3-0, så fik vi ikke fulgt op på det, da Brøndby med tre scoringer i anden halvleg fik ét point med fra Farum.

Det var dermed både en god og mindre god oplevelse for holdet, men på samme tid var det en meget vigtig læring, inden mange af spillerne går ind i et nyt kapitel i deres fodboldkarriere. 

Cheftræner Kasper Kurland havde følgende at sige om kampen:

– Det var næsten som at se to forskellige kampe. 

– Jeg synes, at vi spiller rigtig godt i første halvleg. Vi havde chancer til at score mange flere mål, end vi gjorde – uden at nogen kunne have sagt det modsatte. Det var flot at se, men selvfølgelig heller ikke godt nok, at vi ikke formår at udnytte de muligheder. 

– Men efter det virkede det som om, uden at det skal lyde forkert, at det blev lidt for “let”. Spillerne gik lidt ned i kadence, og det reflekterede spillerne også selv over efter kampen. Vi satte selv Brøndby i gang via en beslutning, som vi ikke ville have taget i første halvleg. 

– Efter det blev det for løst, og det er selvfølgelig vigtigt, at spillerne lærer af det. Vi skal spille kampen til ende, uanset hvor overlegne man har været, eller hvor svært tingene har været i andre situationer. 

– Men i tirsdags kom det til udtryk, at vi skulle have været endnu skarpere. Der var ikke nogen mere ærgerlige og kede af det end alle involverede. 

– Nu skal vi også huske på, at selvom vi ikke leverede en anden halvleg på niveau med første halvleg, så var chancerne stadig i anden halvleg til at udbygge føringen. Det lyder en smule vildt at sige, men vi kunne have scoret 10 eller måske endda flere mål.

– Men at det så bliver 3-3 er udelukkende vores egen skyld, så vi skal være stærkere mentalt. Men det var en meget lærerig kamp og den sad også dybt i spillerne. 

– Vi har haft nogle lærerige kampe i dette forår, som helt sikkert har styrket spillerne frem mod næste kapitel i deres karriere.

– Nu har vi én kamp tilbage, og der skal vi gøre alt, hvad vi overhovedet kan. Vi skal slutte så godt af som muligt – både som gruppe, i ligaen og specielt overfor os selv. Så det er dét, vi forbereder os på nu, og målet er at slutte af på absolut bedste vis.

– Nu skal vi ikke lave nogle konklusioner på sæsonen endnu, men det har været en rigtig god sæson set på alle de ting, vi gerne vil lykkes med som klub og som U19-gruppe i forhold til uddannelsen og integrationen af spillerne.  

Du kan finde highlights fra Brøndby-kampen HER.

Kampfakta: 

FCN – BIF

1-0 (11’): Jesper Dickman

2-0 (26’): Maksim Stjopin

3-0 (45+’): Maksim Stjopin

3-1 (52’): Valdemar Kwasniak

3-2 (64’): Valdemar Kwasniak

3-3 (81’): Waldemar Kattrup

Næste og sidste opgave for holdet i denne sæson er på lørdag, når de gæster JYSK Park, hvor Silkeborg IF er værter. Kampen fløjtes i gang klokken 12.00.

U17:

Efter en dramatisk affære i sidste uge mod FC København i pokalfinalen, har vores U17-drenge ikke været i aktion.

Hvis du missede FCK-kampen, kan den ses HER. Hvis du ikke vil se hele kampen, så kan du finde highlights fra triumfen HER

På lørdag er holdet tilbage i aktion igen, når de møder netop FC København på udebane klokken 14.00. 

U15:

Onsdag aften spillede vores U15-drenge en tempofyldt kamp mod Esbjerg. Efter at være bagud med 1-2 til pause, fik holdet vendt det til en 4-3 sejr.

Cheftræner Emil Sjølin havde følgende at sige efter kampen:

– Vi er i starten af en periode med to kampe om ugen og derfor kort restitutionstid. Sådan en periode havde vi også i efteråret, og vi kan tydeligt mærke, at drengene er vant til det. De viste nemlig ingen tegn på træthed i en tempofyldt og hektisk kamp mod Esbjerg. 

– Begge hold pressede højt, hvilket gav en livlig kamp med chancer i begge ender. Vi kommer bagud 0-1, men drengene reagerer super godt, og vi kommer foran 2-1, inden Esbjerg bringer sig foran 2-3 inden pausen. 

– I pausen havde vi fokus på, hvordan vi skulle løse opbygningen bedre og vores positioner i sikringen, så vi forhindrede omstillinger. Vi lykkedes bedre i anden halvleg og drengenes store arbejdsindsats gjorde, at vi fik vendt kampen til 4-3.

– En fantastisk underholdende kamp, hvor momentum skiftede flere gange og hvor ingen af de tilstedeværende tilskuere har kedet sig. Samtidig også en kamp, som viste drengenes mentale styrke og sammenhold. Vi glæder os til at komme i aktion igen på lørdag mod FCK.

På lørdag skal de sammen med U17-drengene en tur til Frederiksberg, hvor FCK venter. Kampen fløjtes i gang klokken 14.00.