Ændringer i trænerstaben omkring 3F Superliga-holdet

Kategorier

FC Nordsjælland skifter ud i trænerteamet omkring klubbens 3F Superliga-hold. De nye ansigter kommer til fra både eget akademi og udlandet.

Tre funktioner omkring 3F Superliga-holdet havde skiftet ansigt, da spillerne i mandags mødte ind til første træningspas. Analyzer og assisterende træner Frederik Birk har ønsket at prøve en anden stilling og udfordring i Vejle Boldklub, målmandstræner Pablo Moreno tager hjem til Spanien og transitionstræner Didi Dramani har takket ja til en stilling som teknisk direktør på Right to Dream akademiet i Ghana. Dermed stopper alle tre i FCN. Afløserne er fundet både internt og i udlandet.

Thor Herdal rykkes op fra en stilling som træner på akademiet til at erstatte Frederik Birk som analyzer for 3F Superliga-holdet. Ligeledes bliver U17 Cheftræner Johannes Thorup en del af Flemming Pedersens trænerteam som ny assistent efter sommerpausen med fokus på transitionen fra akademi til Superliga. Og så kommer den 42-årige tysker Marco Knoop til fra Fenerbahçe i Tyrkiet som ny målmandstræner.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Alle tre, der forlader os, vil blive savnet. De er alle værdsatte, dygtige og engagerede folk, som har haft en indflydelse på hverdagen i vores klub. Frederik Birk ønskede at prøve kræfter med mere ansvar og Pablo Moreno havde et ønske om at vende hjem til Spanien for bl.a. at stifte familie. Vi har stor respekt for begge dele og har været glade for deres store bidrag i FCN.

– Didi Dramani er et menneske med en utrolig givende personlighed. Han har leveret en fantastisk indsats i forhold til integreringen og udviklingen af alle vores spillere med ekstra fokus på de spillere, vi har fået op fra Right to Dream-akademiet. Derfor er vi også meget glade for, at han har takket ja til at tage det store ansvar som ny Teknisk Direktør på akademiet i Ghana.

– Vi valgt at besætte to af stillingerne med interne forfremmelser. Vi kigger med stolthed på det niveau, vores interne træneruddannelse har nået. Thor og Johannes er enormt lovende, dygtige og dedikerede unge trænere, og samtidigt kender de alt til klubbens stærke kultur og værdisæt, som de hver eneste dag har været med til at sætte deres præg på og dyrke. De har længe arbejdet tæt sammen med Flemming Pedersen og resten af staben omkring Superliga-holdet og har haft flere af spillerne i en nuværende trup gennem akademiet.

– Vi glæder os også meget til at byde velkommen til Marco Knoop. Vi har haft gode erfaringer med målmandstrænere, som har bragt noget nyt og anderledes med sig udefra – senest i form af Pablo Moreno, som vi har været meget glade for de sidste tre år i FCN. Marco har en virkelig spændende profil, en meget stærk personlighed og så har han en ekspertise fra store klubber som bl.a. Fenerbahçe i Tyrkiet og Dortmund i hjemlandet Tyskland, som vi tror kan bidrage til vores miljø. Vi er stolte over, at Marco har valgt FC Nordsjælland som det rigtige næste step for ham, og vi glæder os over at have ham som en del af det nye team.