Ugens U-Nyt | Pokalfinale-sejr og den gule fare

Kategorier

Foto: FCN

Efter en super præstation fra vores U15-drenge, sikrede de sig onsdag aften sejren over lokalrivalerne fra Lyngby BK i pokalfinalen. 

U19:

I sidste weekend var vores U19-drenge tilbage i Right to Dream Park, hvor Esbjerg var på besøg. Efter at have været bagud med 0-3 til pause, var holdet aldrig rigtig tæt på at få noget resultatmæssigt med fra kampen.

Efter kampen var cheftræner, Kasper Kurland, ikke tilfreds med præstationen mod esbjergenserne, og U19-anfører, Jonas ‘AJ’ Jensen-Abbew, ser heller ikke tilbage på kampen som et lyspunkt.

– Kampen i weekenden var en af vores dårligste præstationer indtil videre i sæsonen. Specielt første halvleg haltede vi specielt og vi fik aldrig vist det udtryk, som vi gerne vil have frem, siger ‘AJ’ og fortsætter:

– Esbjergs pres gjorde det svært for os at spille igennem og blandet med mange individuelle fejl og dårlige beslutninger over hele linjen, kom vi aldrig rigtig ind i kampen. Vi kommer hurtig bagud 0-1 og efterfølgende havde vi svært ved at kontrollere kampen, hvilket vi tidligere har haft succes med – også selvom vi har været bagud.

– Det blev bedre i anden halvleg, men vi fik aldrig sat vores spilmæssige aftryk på tingene.

Du kan se lørdagens kamp HER eller se højdepunkter fra kampen HER.

På lørdag skal ‘AJ’ og resten af U19-truppen revanchere sig, når de tager turen til Jylland, hvor AC Horsens venter.

– Vi ved, at Horsens ikke er nogen nem modstander, og derfor er det supervigtigt, at vi fokuserer på os selv og vores udtryk, og ikke tænker på hvordan kampen måske kan se ud på papiret.

– Horsens kommer med en masse fysik og power, så derfor er det vigtigt, at vi kontrollere på kampen fra starten. Vi skal have vores udtryk frem i vores spil, så kampen kan være på vores præmisser.

– Det er en mulighed for at vise os selv og andre, at vi er et bedre hold, end det vi har præsteret i de seneste kampe, hvor vi ikke har vist det, det vi gerne vil. Det er en chance for at presse på i ligaen, når nu de andre resultater er gået vores vej, afslutter U19-anføreren.

Kampen mod Horsens fløjtes i gang klokken 13.00, og du kan følge kampen på vores Twitter-kanal.

U17:

Vores U17-drenge er inde i en imponerende flot resultat- og spillemæssig stime, og i lørdags mod Esbjerg udvidede de den, så vestjyderne blev besejret med 3-1.

Ifølge U17-spiller, Frederik Karlsen, så præsterede holdet på et meget højt niveau – også selvom Esbjerg kom først på måltavlen.

– Jeg synes, at vi spiller en fornuftig kamp. Vi holder os til vores gameplan i store dele af kampen, hvilket altid er vigtigt. Kampbilledet var meget vores vej med en del optræk til store chancer i første halvleg, siger Karlsen og fortsætter:

– På trods af at vi kommer bagud, så synes jeg faktisk, at vi har vores bedste periode lige efter deres scoring. Vi kontrollerede kampen og udnyttede vores overtag – hvilket resulterede i nogle rigtig flotte mål.

– Alt i alt en fin kamp, som vi nu skal arbejde videre på.

AC Horsens er næste modstander på kampprogrammet, når Karlsen og resten af U17-drengene tager turen til Jylland på lørdag.

– Vi glæder os til at arbejde videre på det momentum, som vi har haft i de sidste syv kampe. Vi ved, at omstændighederne kan gøre det svært, men vi har tidligere vist, at vi har værktøjerne til at præstere i sådanne kampe.

– Mod Horsens skal vi finde vores spil fra Esbjerg-kampen frem, samt være klar på at arbejde stenhårdt for hinanden – for det bliver nødvendigt for at få et godt resultat med fra kampen, afslutter Karlsen.

Lørdagens U17-kamp fløjtes i gang klokken 15.30.

U15:

U15-drengene fik, på baggrund af en imponerende flot præstation, et kæmpe skulderklap, da de onsdag aften besejrede lokalrivalerne fra Lyngby BK med 3-1 i pokalfinalen.

Efter kampen var cheftræner, Emil Sjølin, ikke overraskende meget glad for, hvad han så fra sit mandskab.

– Det var uden tvivl vores bedste præstation siden Corona-nedlukningen. Vi havde et højt tempo i spillet med bolden og rigtig mange gode angreb og gennembrud. På samme tid har vi mange opbygningssituationer, som starter fra vores målmand og ender i store chance, hvilket altid er et godt tegn. Jeg synes også, at vores pres fungerede rigtig godt i store perioder af kampen og også dét giver os nogle store chancer, fortæller Sjølin og fortsætter:

– Så det var en rigtig, rigtig flot præstation. Og når man tager omstændigheder omkring en finale i betragtning og hvad der er på spil for drengene, så sætter det endnu en kæmpe streg under en kanon præstation af hele holdet og at det var en kollektiv sejr på alle måder.

– Det kan sagtens give noget momentum til de kommende kampe, men finaler lever tit lidt deres eget liv. Men lad os da håbe, at vi kan tage momentum med over i ligaen, hvor vi også har haft nogle fine præstationer. Hvis vi kan overføre dagens tempo og kvalitet i alle faser af spillet, så vil det være helt kanon, afslutter cheftræneren.

U15-mandskabet skal holde gårsdagens flotte præstation i nethinden, da de allerede på lørdag skal i aktion mod AC Horsens i ligaen. Kampen fløjtes i gang klokken 13.00.