Ugens Kvindenyt | Tre kampe på otte dage sætter et andet fokus

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Med tre kampe på otte dage er restitution en meget vigtig del af det forløb, som vores kvindesenior er i lige nu. Vores fysiske træner, Peter Munck Sørensen, giver derfor en forklaring på, hvordan trænerteamet fokuserer på netop dette. 

Vi er nu inde i Gjensidige Kvindeliga-slutspillets afsluttende fase, og det har spillerne kunnet mærke i den sidste uges tid. I lørdags var i aktion hjemme i Right to Dream Park, i morgen spiller vi igen hjemme og på søndag skal vi en tur til Kolding. 

De mange kampe inden for kort tid har selvfølgelig en betydning i forhold til, hvordan vores trænerteam belaster spillerne i de forskellige træningspas. 

Vores fysiske træner, Peter Munck Sørensen, forklarer mere her:

– I forhold til distribution af træningspas, så prioriterer vi at have en fridag efter kamp, da dette træningspas ikke har voldsomt stor træningsværdi på grund af trætheden fra kampen. Til gengæld forsøger vi altid at have et træningspas dagen før en kamp for at “holde gang i systemet” op mod kampen, fortæller Munck Sørensen og fortsætter:

– I forhold til intensitet i træningspassene, så forsøger vi at begrænse antallet af sprinter, når kampene ligger så tæt. Specielt for de spillere som spiller fuldtid eller tæt på i alle kampe, da det primært er sprinterne, der medfører træthed.

– På den anden side sigtede vi i mandags (kampdag +2 og -3) efter at have en relativt intens session med under 10 minutter med meget høj puls. Det gør vi, fordi restitutionskravet ikke er så stort og for at holde spillerne “i gang”.

– Vi forsøger altid at guide spillerne i forhold til den optimale restitution, her er søvn og kost de altoverskyggende temaer. Helt generelt handler det om at spise nok og sove nok, afslutter Munck Sørensen. 

Tordagens kamp mod FC Thy-ThistedQ fløjtes i gang klokken 14.00, og du kan stadig købe billetter på billet.fcn.dk.


U18:

Vores U18-piger havde sig en svær kamp i sidste weekend, da de tabte med 7-1 til Brøndby IF.

Næste kamp for holdet er på torsdag, når de møder Silkeborg IF Q hjemme i Farum. Kampen fløjtes i gang klokken 16.30.

Et stort tillykke skal der også lyde til vores U16-piger, der søndag vandt pokalfinalen mod Brøndby IF efter straffesparkskonkurrence.