[PODCAST] Hjortebjergs optakt vs. FCK | “Det bliver to hold, som gerne vil spille inde centralt i banen”

Kategorier

På mandag skal vi spille vores andet opgør mod FC København i dette års slutspil. Sidst mødte vi københavnerne inde i Parken, hvor Nicolai Boilesen blev udvist i starten af kampen. På trods af at spille i overtal i størstedelen af opgøret, måtte vi tage til takke med et 2-2 resultat.

Generelt har FCK været relativt svingende i hele sæsonen, men er ikke desto mindre at finde på en tredjeplads i 3F Superliga. Assistenttræner Frank Hjortebjerg forudsiger en mandagskamp, hvor begge mandskaber gerne vil udnytte banens midte og levere et godt stykke arbejde i genpresset.

– Det bliver to hold, som gerne vil spille inde centralt i banen, når man selv har bolden. Der gerne vil spille mellem linjerne, og gerne vil lægge et hårdt genpres.

– I deres senest kamp mod AGF vil jeg tro, at spillet kom tidligere til duel, end allerhelst vil og ser som deres optimale måde at gribe kampen an på. Så jeg tror, at de vil prøve at spille mere mellem linjerne, som de også har gjort i de foregående opgør mod os. Og det skal vi prøve at se, om vi kan stoppe og lukke ned for.

– Og så skal vi jo være opmærksomme på Jonas Wind oppe foran, som betyder meget for deres spil. Han er fantastisk med ryggen til målet, og han er enormt dygtig både at blive retvendt og sætte sine medspillere op.

Københavnernes defensiv har været ustabil i år, men til gengæld er de rækkens mest scorende hold med 52 mål, hvor førnævnte Jonas Wind naturligvis spiller en stor rolle. Frank forklarer i podcasten, hvorfor det bliver vigtigt for vores bagkæde at fokusere på at forsvare sig frem i banen på mandag. Vores assistenttræner føler sig nemlig ikke synderligt truet af FCK’s dybdeløb i offensiven:

– Hvis vi snakker specifikt på Jonas Wind og FCK, så vil det oftere end i andre kampe være vores sidestoppere, som skal være klar og parat til at skubbe op. Fordi vi er ikke så bekymrede for rummet bag vores bagkæde. De har Mo Daramy, som er rigtig hurtig. Og de har Bundu, hvis han spiller, som er rigtig fin til at løbe i bagrum. Men ellers er vi ikke så bekymrede for det.

– Wilzcek er jo ikke en spiller, der truer bagved os, så snart Jonas Wind dropper ned. Han skal mere have den til duel og ellers gøre sig klar til, at de kommer tættere på vores mål. Så i FCK-tilfældet kommer vi til at forlange meget af vores midterforsvarer, som skal turde at være fremadrettede og skubbe op.

Undervejs i dette afsnit runder Frank også en masse andre temaer:

  • Nederlaget i Herning i sidste runde
  • Reserveholdskamp mod FCK
  • Offensive dødbolde (er der snart succes?)
  • Oldboysfodbold i Næsby
  • FCK’s seneste kamp mod AGF
  • Quiz om mandagens modstander
  • Meget, meget mere

Du kan lytte til podcasten på Spotify, Podcast-appen, øverst i denne artikel eller eller hvor du nu engang lytter til dine podcasts! Du skal blot søge efter “FC Nordsjælland” – og sørge for at abonnere på vores kanal, så du får en notifikation næste gang, vi smider noget ud.

Der er kampstart klokken 19.00 i Right to Dream Park på mandag. Hvis du ikke har fået billet til kampen, kan opgøret følges på Canal 9. Vamos!