Kurland om sejr i Vejle: Arbejdsviljen var fantastisk

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I går hev vores U19-drenge en fin sejr med hjem fra Jylland, da de var på besøg hos Vejle. Cheftræner Kasper Kurland var meget tilfreds med præstationen og specielt spillernes vilje til at kæmpe for hinanden. 

I går spillede vores U19-drenge deres tredje kamp på seks dage, da de tog turen til Jylland, hvor Vejle ventede på den anden side af kridtstregerne. 

På en scoring af Lasso Coulibaly i det 74. minut, sikrede holdet sig en vigtig sejr på 2-3 og holder sig dermed stadig indenfor toppen af U19-ligaen. 

Cheftræner Kasper Kurland sætter nogle ord på kampens forløb og spillernes præstation: 

– Vi starter kampen rigtig fint. Vi kom tidligt foran med 0-1 på en anden bold i feltet efter et hjørnespark. 

– De fik dog udlignet i en situation, hvor vi prøver at presse vores spil lidt for meget og ser ikke deres presspil godt nok. Så det var et selvforskyldt mål, og et mål som vi skal lære af. Vi skal altid overveje situationerne foran eget mål og tage de rigtige beslutninger, for ellers koster det. 

– Men vi gik ind til pause med et fint udtryk og blev enige om, at vi skulle fortsætte vores eget pres i anden halvleg, da det lykkedes rigtig godt for os i første halvleg. Det var ikke nødvendigvis på første, anden eller tredje pres, men mere omkring de senere pres, hvor vi for det meste fik bolden vundet tilbage – så det var stærkt!

– Men i det 58. minut scorer de til 2-1 i en situation, som mindede meget om deres første mål. 

– Fem minutter senere bliver Sangare dog sendt afsted i en én-mod-én og bliver nedlagt i feltet, hvor Leo så tager sig af straffesparket og udligner til 2-2. 

– Derefter var vi i den grad tilbage og havde overtaget, ligesom i starten af anden halvleg. 

– Med cirka 15 minutter tilbage af kampen sender vi Lasso afsted, og han scorer sikkert til 2-3. Han spillede en super kamp og havde muligheder for at lave flere end det ene mål. 

– Til sidst fightede vi den hjem og de fem indskiftere kom også ind og gjorde et godt indtryk, så det var en fornøjelse. 

– Alt i alt var det en meget stærk præstation både på bolden og i presset. Men specielt den kollektive arbejdsindsats og villigheden til at ofre sig var helt fantastisk. Vi gennemførte gameplanen, som vi havde forberedt, så stor cadeau til drengene.

Kampfakta:
VB – FCN
0-1 (6’): Jesper Dickman
1-1 (17’): Hans Høllsberg
2-1 (57’): Villads Rasmussen
2-2 (63’): Leo Walta
2-3 (74’): Lasso Coulibaly

Næste opgave for holdet er allerede på onsdag, når de møder Brøndby IF i pokalfinalen. Samme dag spiller også U17-drengene pokalfinale mod FC København, og begge kampe vil blive streamet på vores YouTube-kanal