Kaptajn Kofod efter slukket Europa-drøm: Nu handler det om at slutte godt af

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I går aftes blev håbet om europæisk fodbold i næste sæson slukket. Med 3-1 nederlaget til AGF i Ceres Park er fjerdepladsen i Mesterskabsspillet endegyldigt uden for rækkevidde. Anfører Magnus Kofod Andersen er utilfreds med holdets kvalitet og ked af den missede Europa-mulighed, men er fastbesluttet på at slutte sæsonen af på ordentlig vis sammen med fansene.

Vi skal tilbage til sommeren 2018. Grundet vores flotte tredjeplads i den foregående Superliga-sæson, er vi med i Europa League-kvalifikationen. I de to første runder slår vi både nordiske Cliftonville F.C. og svenske AIK ud, inden den serbiske storklub Partizan bliver endestationen i tredje kvalifikationsrunde.

Som én af få nuværende spillere var Magnus Kofod Andersen med til disse fantastiske oplevelser, som er vores seneste møde med europæisk fodbold. Faktisk scorede den dengang 19-årige Kofod et fantastisk mål i hjemmesejren mod AIK, og siden har han hungret efter øjeblikke som disse.

I går havde vi muligheden for at spille os tættere på europæisk fodbold i den kommende sæson, da vi var oppe imod vores nærmeste konkurrenter fra AGF. Med anførerbindet på armen var den nu 22-årige ’Kof’ klar til at gå på jagt, men forløsningen udeblev. I stedet tabte vi 3-1 i Ceres Park, og dermed er fjerdepladsen uden for rækkevidde.

– Jeg synes, der var en rigtig god stemning og følelse inden kampen. Folk virkede klar og parate, og selvfølgelig vidste alle godt, hvad vi spillede om. Chancen for at spille i Europa. Os der har været så heldige at prøve det, ved godt, hvor stor en oplevelse det er, forklarer vores midtbane, der dog hverken vil pege på nerver eller kampens betydning som årsag til nederlaget:

– Vi gejler hinanden op inden kampen, hvor der måske godt kan være lidt sommerfugle i maven, men så snart vi går ind på banen, så handler det om at udføre vores gameplan. En del af det var at være aggressive og spille med hovedet, men der var ikke nok kvalitet på.

– Og derfor er det også bare utrolig ærgerligt, at håbet nu er slukket.

I stedet peger vores midtbanedynamo på manglende aggressivitet, hvilket stemmer overens med cheftræner Flemming Pedersens vurdering efter kampen.

– Vi fik slet ikke matchet AGF’s aggressivitet, og så ligner de lige pludselig et godt-spillende fodboldhold, selvom det ikke er der, de har deres forcer.

– Når først de kommer foran, står de rigtig fint og kompakt. Især da de er foran med to, er de gode til at stå i kæderne, mens vi ikke skaber vores chancer og vælger måske lidt for ofte at slå lidt for lange bolde, forklarer ’Kof’.

Som vores nummer 8 beskriver det, er ”håbet slukket”. I hvert fald håbet om europæisk fodbold. Fordi der er stadig masser af spille for i de to sidste kampe, hvis man spørger gårsdagens kaptajn. Der er fokus på at få en god afslutning på sæsonen foran vores egne fans samt at slutte højere i tabellen end i de foregående sæsoner.

– Det er vores direkte konkurrenter om femtepladsen (på onsdag mod Randers, red.). Nu handler det om at slutte godt af og specielt i vores sidste hjemmekamp foran fansene. De skal have en god oplevelse, og vi skal give et godt sidste aftryk på hjemmebane i Farum.

– Vi går efter at komme så højt op, som det overhovedet er muligt. Når fjerdepladsen og drømmen om Europa er slukket, så er det femtepladsen vi stiler efter. Og det skal vi kunne lukke, konstaterer Magnus Kofod Andersen, som i går blev kåret til Man of the Match af fansene.

Allerede på onsdag har Magnus Kofod og drengene mulighed for at vaske gårsdagens skuffelse af sig, når vi spiller sæsonens sidste hjemmekamp mod Randers FC, der ligger og lurer på sjettepladsen.

Du kan være med til at slutte godt af i Right to Dream Park ved at sikre dig en billet til opgøret. Til gengæld leverer vi underholdningsgaranti på banen, en savnet stadionfølelse og ikke mindst muligheden for at opleve mange af Nordens største fodboldtalenter på nærmeste hold. Vi ses på onsdag!