Hjortebjergs optakt vs. Randers FC: “Der er garanti for mange mål”

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

I morgen spiller vi vores sidste hjemmekamp i denne sæson af 3F Superliga, når Randers FC kommer på besøg i Farum. Assistenttræner Frank Hjortebjerg forventer et målrigt opgør, da ingen af de to hold kan nå top-4 og derfor kan spille uden pres. Han er dog samtidig fast besluttet på at slutte af med et godt udtryk og en stærk fornemmelse.

(OBS: Grundet tekniske problemer med den ene mikrofon har det ikke været muligt at uploade Hjortebjergs optakt som podcast. I stedet er de dele af samtalen, som omhandler Randers-kampen, blevet transkriberet. Vi beklager naturligvis for fejlen)

Hvorfor skal man sikre sig en billet til kampen i morgen?

– Det synes jeg, man skal gøre, fordi der er garanti for mange mål. Det er der mange, der godt kan lide. Der plejer vi jo at være leveringsdygtige, og det tror jeg også, kommer til at ske i vores sidste hjemmebanekamp.

– Og så skal man også købe billet, fordi Randers også er et godt hold at se på. De har tidligere haft en lidt kedelig 4-4-2-tilgang med lige linjer, men det har de brudt lidt op med. Og de er blevet rigtig dygtige til det, hvilket deres seneste kampe også viser, men de har egentlig vist det hele sæsonen, synes jeg.

– De har bestemt også været dygtige offensivt, så jeg tror det bliver to hold, der bare spiller ud over stepperne. Begge hold glæder sig til at vise, hvad de kan, så jeg tror det bliver sådan en ærlig kamp, hvor det handler om at være bedst til dét, man gerne vil være dygtige til.

Randers ligger på sjettepladsen, og har kun fået én sejr i Mesterskabsspillet, men de har lige vundet pokalturneringen og drillet FC Midtjylland i weekenden. Hvad er det for en størrelse, vi skal møde i morgen?

– Det er et hold, som har været inde i en rigtig god udvikling. Stort cadeau til stab og klub for et langt og kontinuerligt stykke arbejde. Det var også helt fortjent, at de kom med i Mesterskabsspillet, som de ellers har misset i nogle år, fordi hele sæsonen har de været svære at spille mod.

– Og så viser det jo også bare noget kvalitet, at de har spillet med mange forskellige spillere over de seneste par kampe. Selvfølgelig er det fordi, de har skulle gøre klar til pokalfinalen, og fordi det er sidst på sæsonen, men de har stadig været meget konkurrencedygtige.

– Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor folk er så overraskede over, at de byder Midtjylland op til dans, bare fordi de har vundet pokalturneringen et par dage forinden. Det er jo fodboldspillere, og om de så skulle spille allerede dagen efter eller midt om natten, så skulle de nok levere en kamp, hvor de gav den fuld skrald. Og det kommer de også til i morgen, for det er et dygtigt hold.

Vi har jo haft lidt forskellige resultater mod dem i denne sæson, og Randers har en rækkens mest solide defensiver. Hvorfor tror du, det bliver et målrigt opgør?

– Jamen, det er rigtigt, at vi jo havde den første kamp herhjemme, hvor det var meget tæt, og der først faldt en scoring til sidst. Og så spillede vi senest en helt modsat kamp derovre, der blev meget målrig.

– Jeg tror, der kommer mange mål i morgen, fordi at vi plejer at skabe mange chancer og være farlige på egen hjemmebane. Og så har vi en lidt uhyggelig defensiv statistik fra de sidste runder her i Mesterskabsspillet.

– Og så skal man selvfølgelig også tage de to holds situation in mente, fordi der er jo absolut intet at tabe for nogen af os. Så det bliver to hold, der bare skal ud og afsted.

Nu siger du, at vi ikke har noget at tabe. Men hvad spiller vi så for, nu hvor vi ikke kan nå top-4? 

– Vi spiller jo for en femteplads. Vi er blevet nummer 6 et par gange, så det har vi prøvet. Den har vi tikket af på vores to do-list, så det vil betyde utrolig meget at ende højere end det.

– Vi spiller også for at bibeholde den gode fornemmelse, som vi har haft i hele Mesterskabsspillet. Den vil vi gerne gå på ferie med. Og så vil vi også gerne vise, hvem vi er, og hvad vi kan. Det gør vi jo hver eneste gang. Uanset om det er i starten af sæsonen, slutningen af sæsonen eller hvor meget, der er på spil.

–  Så vi er meget motiveret for at gå ud og sørge for, at den kamp i AGF ikke er fornemmelsen, vi slutter af med. Det skal ikke være dét øjebliksbillede, der fylder. Det er der ikke nogen af os, der har fortjent eller er tjent med.

Randers har jo nogle karantæner og afbud til kampen. Hvad kommer det til at betyde for deres spil og vores chancer?

– Det kommer faktisk til at have lidt betydning, synes jeg. Især med fraværet af Erik Marxen og Marvin Egho. Det er to vigtige spillere for dem, som betyder meget i hver sin ende af banen.

– Anfører Marxen binder det jo godt sammen og har været en rigtig dygtig forsvarsspiller i denne sæson. Og så har han jo også nogle gode server på deres standardsituationer, hvor de bestemt er giftige. Det viste han senest i pokalfinalen.

– Egho er jo både en vigtig opspilsstation og afslutter for dem. Han har også haft en rigtig god sæson, så ham kommer de også til at savne. Og så har de umiddelbart heller ikke den ideelle afløser klar for ham. Tidligere på sæsonen har de haft Kamara, men han virker til at være skadet. Så det kan godt være, de kommer til at overraske mig lidt.

– Det bliver nok lidt anderledes. Det kan være, de bringer Sambou i spil. De har også Tobias Klysner, som i sine ungdomsår har været angriber, men han er ikke tidligere i denne sæson blevet brugt helt fremme. Senest mod Midtjylland havde han en ret høj position i banen, hvor han var lidt af en “anden-angriber”. Så det kan også godt være, at han spiller oppe på toppen i morgen.

Der er stadig få billetter tilbage til kampen i morgen. Du kan nappe en plads på lægterne lige her, hvis du vil opleve den målgaranti, som Frank Hjortebjerg stiller i sin optakt.

Vi ses!