Flemming P. efter nederlag i Aarhus og misset top-4: Vores arbejde uden bold var simpelthen for ringe

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Der var lagt i kakkelovnen til et nervepirrende opgør i Aarhus her til aften, hvor AGF med en sejr definitivt kunne sikre sig fjerdepladsen og Europa-playoffkampen, mens vi med tre point ville hale gevaldigt ind på selvsamme placering i tabellen.

Den store FCN-forløsning udeblev dog, da AGF tog en 3-1 sejr hjemme i Ceres Park. Cheftræner Flemming Pedersen er skuffet over holdets arbejde uden bold, som blev udslagsgivende for, at AGF formåede at spille med mere intensitet end os.

Der var ikke spillet mere end 8 minutter af opgøret, da århusianernes målfarlige højreback Kevin Dicks pandede sit 7. sæsonmål ind efter et veltimet hjørnespark, som vi ellers godt var klar over, at vi skulle være opmærksomme på. En spand kold vand i hovedet på vores unge tigere, der var opsatte på at jagte fjerdepladsen i Mesterskabsspillet.

Fem minutter senere bragte Abu Francis dog troen tilbage, da han udlignede til 1-1 efter fornemt forarbejde på højresiden fra Kamaldeen Sulemana. Stillingen holdt frem til slutningen af første halvleg, hvor værternes Jon Thorsteinsson udnyttede en miskommunikation i vores bagerste geled. I anden halvleg lukkede AGF’s topscorer Patrick Mortensen opgøret til 3-1 på et straffespark dømt af VAR.

Dermed led vi sæsonens første nederlag mod AGF, efter vi ellers har slået dem tre ud af tre gange. Flemming Pedersen peger på ringe intensitet, som årsagen til at vi ikke nappede fire på stribe. Han er i særdeleshed skuffet over vores arbejde uden bold:

– Vi gør AGF bedre med bolden, end de egentlig er. Og det er fordi, at vores timing og intensitet i presset ikke er godt nok. Generelt var vores arbejde uden bolden simpelthen for ringe i dag.

– Vi troede jo, vi kunne reparere på det i pausen, men faktisk ender det med at blive endnu værre, fordi starten på anden halvleg er frygtelig. Derfor gør vi hurtigt tre udskiftninger klar, men de når lige akkurat ikke ind, før AGF scorer til 3-1 på straffe. Og så er det selvfølgelig endnu sværere.

Vores cheftræner er også utilfreds med de tre scoringer, vi indkasserede i dag, som han kalder for ’kedelige’. Han er særligt træt af det første mål i forbindelse med en AGF-dødbold, da vi var forberedte på århusianernes styrke på det område.

– Det er tre kedelige mål, vi lukker ind. Vi har været rigtig gode til at forsvare defensive standarder i denne sæson, og der kan jo komme en smutter, men selvfølgelig er det kedeligt, fordi vi var forberedte på, at Kevin Diks ville komme i det område.

– Ved andet mål opstår der en misforståelse i en periode, hvor vi ellers var okay med i kampen. Så den er også kedelig. Og så er det selvfølgelig også et ærgerligt straffespark, vi begår, men hvis man ser bort fra målene, så var AGF det klart bedste hold i dag, vurderer en ærlig Flemming Pedersen.

Efter dagens resultat kan vi ikke længere nå den fjerdeplads, som potentielt kan føre til europæisk fodbold i næste sæson. Vores cheftræner ærgrer sig over den missede mulighed, men går benhårdt efter at slutte godt af og jagter samtidig en resultatmæssig forbedring.

– Det som fylder mest lige nu, er, at vi ikke præsterede bedre i dag. Det er en smule uacceptabelt, synes jeg, når ”det hårde arbejde” uden bold ikke er på højt nok niveau. Det var der, vi faldt igennem i dag mod en stærk modstander. Så det er dét, der fylder nu.

– Men lige om lidt er det næste kamp mod Randers, som fylder, hvor vi kan sikre en femteplads. Og med en sejr kan vi også sikre, at vi kommer op på 14 point i mesterskabsspillet, hvilket er ét point mere, end vi fik mod de samme tophold i grundspillet.

– Det er den måde, vi arbejder på i klubben. Vi har hele tiden fokus på at blive bedre og have fremgang.

– Derfor vil vi også gerne slutte godt af med fansene og komme tættere på top-3. Det vil være meget kedeligt, hvis vi endnu engang skal ende med en sjetteplads. Der vil være en enorm forskel for følelsen i truppen, om vi ender som nummer 5 eller 6, afslutter vores cheftræner.

Skal du ikke være med til at slutte 3F Superliga-sæsonen godt af, når vi på onsdag spiller sidste hjemmekamp mod Randers FC? Du kan finde din billet til opgøret lige her, hvor Magnus Kofod, Kamaldeen Sulemana og co. vil gøre deres alt for at levere en god præstation, en mindeværdig oplevelse og ikke mindst tre point.