Flemming P. efter endnu et FCK-remis: Anden halvleg klæder os bedre

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

To føringer var ikke i nok her til aften. På trods af at være i front af to omgange mod FC København, var det ikke nok til at skaffe en sejr. Københavnere fik udlignet begge føringsmål lynhurtigt, og så måtte vi for anden gang i Mesterskabsspillet tage til takke med 2-2 mod løverne. 

Cheftræner Flemming Pedersen beretter om en mindre god første halvleg, forbedringer i anden halvleg og en stor lyst til fortsat at jagte top-4.

En målløs første halvleg blev fulgt op af et brag af en start på de sidste 45 minutter, hvor Kamaldeen Sulemana hurtigt sendte os i front efter en flot stikning i dybden fra Jacob Steen Christensen. Føringen holdt dog ikke længere end to minutter, før gæsternes Jens Stage fik udlignet til 1-1.

Senere i anden halvleg gentog historien sig. Først afsluttede Martin Frese et fornemt angreb på endnu mere fornem vis og sparkede os dermed i front 2-1, men der gik igen ikke mere end et par minutter, før selvsamme Jens Stage endnu engang udlignede til slutresultatet 2-2.

– Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke formåede at holde føringerne, erkender vores cheftræner Flemming Pedersen efter slutfløjt og uddyber om betydningen:

– Når man kommer foran, vil man gerne holde den i et stykke tid, fordi det kan være med til at stresse modstanderen. De bliver ofte lidt for ivrige, forsøger at spille hurtigere, end de kan, mister tålmodigheden og så videre. Og så kan man lukrere på boldtab og køre omstillinger.

– Men selvom jeg er ærgerlig, skal vi stadig kigge på det positive, som er det mentale. FCK udligner to gange hurtigt efter to føringsmål, men det slår os ikke ud. Vi falder ikke igennem, og det er positivt.

I første halvleg haltede vi en smule efter FC København, hvorfor vi gik efter at komme ud med et andet udtryk efter pausen. Det afspejlede sig også i præstationen og vores to scoringer, mener vores cheftræner:

– Vi bliver for pressede i første halvleg, hvor vi har det svært, men anden halvleg klæder os bedre. Vi spiller lidt mere risikofyldt, hvor vi åbner vores opbygningsspil lidt mere, fordi vi går højere op med vores wingbacks.

– Det betyder dog, at hvis vi mister den centralt i opbygningsspillet, så er vi rigtig åbne og sårbare. Det var for at få mere ro på bolden, og der er jo en risiko ved alt, men vi forsøgte at tænke offensivt, og det var også med til at give os to meget flotte mål.

Forskellen på vores præstationer i første og anden halvleg betyder også, at Flemming Pedersen overordnet set er tilfreds med det ene point, vi tager i dag. Det viser endnu engang, at vi er i stand til at byde de helt store danske klubber op til dans.

– Vi vil jo altid gerne vinde, men jeg synes også, at vi kan være tilfredse med at spille op med et hold som FC København. Det overordnede mål for vores sæson er jo, at vi skal være en del af top-6, men vi vil også gerne komme tættere på top-3-holdene. Det har vi italesat de sidste par år.

– Selvom det økonomiske spænd er blevet større, så synes jeg, vi i dag beviser, at vi kan hænge på. Og det er altså et meget, meget kompetent FCK-hold, de stiller op med i dag. Der er ikke engang plads til Karlo Bartolec, Kamil Wilzcek starter på bænken og de kommer med to sejre i bagagen.

Og apropos at rykke sig tættere på top-3, så har vi fortsat en fjerdeplads at jagte, som bekendt giver adgang til europæiske kvalifikationskampe. Den placering har AGF, som vandt deres opgør i denne runde, hvorfor vi med dagens uafgjorte resultat har fem point op.

– Vi skal under alle omstændigheder tage til AGF og vinde på søndag. Lige meget hvordan kampen i dag ville, skal vi have en sejr i Aarhus. Så det er vores næste mål, og dét er det, som vi har fokus på.

– Får vi den sejr, så kan alting ske i de sidste to runder, hvor AGF skal møde Midtjylland og Brøndby. Jagtsæsonen er i hvert fald ikke færdig endnu, og vi er alle sultne efter at komme ud og spille nogle europæiske kampe igen. Så vi bliver ved, afslutter Flemming Pedersen.

Opgøret i Ceres Park på søndag bliver fløjtet i gang klokken 18.00. Der er fortsat ikke adgang for udebanefans, hvorfor opgøret kan ses på Canal 9 og Discovery+.