Flemming P. efter arbejdssejr i sidste hjemmekamp: Vi havde meget, vi skulle ud med

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Der var masser af underholdning og dramatik i aftenens opgør i Right to Dream Park, der bød på tre hurtige scoringer, et rødt kort og ikke mindst en vigtig straffesparksredning. Ikke desto mindre blev det til en sejr på 2-1, hvorfor vi sikrede os femtepladsen i Mesterskabsspillet.

Cheftræner Flemming Pedersen er meget tilfreds med det udtryk og den energi, som holdet viste efter en skuffende præstation i sidste runde. 

Der var ikke spillet mere end 16 minutter, før der stod 2-1 på måltavlen i dag. Først scorede Tochi Chukwuani efter blot 50 sekunder efter fornemt forarbejde i højresiden. Gæsterne udlignede til 1-1 i det 13. minut, men et par minutter senere bragte Magnus Kofod Andersen os atter i front på et frisparksforsøg, der blev rettet af.

En hæsblæsende start på første halvleg, men det var helt som forventet, hvis man spørger vores cheftræner.

– Vi skulle i hvert fald ud fra start med et højt og aggressivt pres. Vi havde meget, vi skulle have ud efter AGF-kampen, og så måtte det bære eller briste. Vi forventede en indsats, hvor vi var fysisk og mentalt til stede.

– Og det gav pote. Der vil altid komme perioder mod Randers, hvor man kommer lidt ned og stå, fordi de slår en del lange bolde og er gode i andenboldsspillet. Overordnet synes jeg dog, at vi var det bedste hold i første halvleg.

Den gode præstation medførte som bekendt, at vi gik til pause foran 2-1. I starten af anden halvleg begik Maxwell Woledzi dog et klodset frispark som bagerste mand og modtog et rødt.

Dermed spillede vi de sidste 40 minutter med en mand i undertal, men efter hård fight og en straffesparksredning af Peter Vindahl Jensen hev vi sejren i land.

– Vi ville jo gerne udbygge føringen og fortsætte i samme spor i anden halvleg, men det bliver af gode grunde mere en forsvarskamp. Det gør, at vi står dybere på banen, men det krævede stadig det samme pres på bolden og derfor hårdt arbejde.

– Så det var fint at se, at vi kunne arbejde den hjem og forsvare os med en bagkæde på fire, konstaterer Flemming Pedersen

Generelt er vores cheftræner tilfreds med at se den hårdtarbejdende indsats, som holdet lagde for dagen. Det var nemlig et stort fokuspunkt efter søndagens skuffende nederlag mod AGF.

– Det havde faktisk ikke noget at gøre med, at vi får en mand vist ud, synes jeg. Jeg synes, vi viser den rigtige indstilling fra kampens start. Der er den stolthed, der skal være.

– Det gjorde ondt efter AGF-kampen, hvor vi var langt under niveau. Det var første gang i to år, at vores fysiske tal var så dårlige relativt med modstanderen. Og derfor havde vi virkelig meget, der skulle ud i dag.

– Vi får selvfølgelig også noget medvind undervejs. Et rødt kort og et straffespark betyder altid noget for en kamp, men specielt et straffespark kan jo gå begge veje. Pete redder sparket suverænt, og det giver os noget medvind, mens Randers omvendt kommer i modvind. Det giver os det sidste psykologiske boost, forklarer Flemming Pedersen.

Med dagens sejr sikrede vi os femtepladsen i 3F Superliga, hvilket glæder vores cheftræner. Han hæfter sig dog særligt ved, at vi fik sluttet et flot slutspil af på hjemmebane foran fansene.

– Det er altid vigtigt at slutte godt af på hjemmebane. Det er meget vigtigt, at vi viser vores fans, at vi er til stede. Særligt efter Aarhus-kampen, hvor det lignede, at vi var gået på ferie.

– Der er altid noget at spille om. I dag spillede vi for femtepladsen, men også for at komme op på 14 point i Mesterskabsspillet. Det er en tangering af det første slutspil for fem år siden, hvor vi også fik 14 point.

– Nu har vi endda en kamp i baghånden på mandag, hvor vi vil gøre alt for at bygge yderligere på, afslutter Flemming Pedersen.

Kampen på mandag er på udebane mod titelaspiranterne fra Brøndby IF. Der er kampstart klokken 17.00 på Brøndby Stadion, hvor der fortsat ikke er adgang for fans af udeholdet.