FCN’s akademi sætter ny rekord og standard

Kategorier

Foto: FCN

FCN modtager igen i år de maksimale 5 stjerner fra DBU i vurderingen af klubbens talentudviklingsmiljø.

Sidste år blev FC Nordsjællands akademi det første i landet, som DBU belønnede med de maksimale 5 stjerner i den årlige vurdering af klubbernes talentudviklingsmiljø og -produktion. I dag kom dette års vurdering fra fodboldforbundet, og FC Nordsjællands akademi er igen blevet tildelt 5 stjerner, men det samlede antal point opnået i DBU’s analyse er det højeste nogensinde tildelt til en dansk klub.

Hele 93,35 ud af 100 har DBU samlet tildelt FCN’s akademi efter at have vurderet syv parametre, som ligger til grund for den årlige vurdering. Det er den klart højeste score nogensinde givet til et akademi i Danmark. Den tidligere rekord var på 90,89, som blev sat sidste år – også af FC Nordsjælland. Især kategorien for hvor produktive akademierne er, som udmåles efter hvor mange spillere uddannet på klubbens akademi der er aktive professionelle fodboldspillere, scorer FCN højt og får det maksimale antal point igen i år.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Vi er meget stolte over den anerkendelse, som vi modtager igen i år fra eksperterne hos DBU. Akademiarbejdet har længe været den helt store grundsten i vores klub og vores filosofi, så at vi har formået at lægge på i forhold til sidste år, siger meget om, hvor dygtige og dedikerede folk, som driver dagligdagen på vores akademi. Vi stræber efter hele tiden at forbedre os, og vi kommer til at fortsætte med at investere i vores akademi og blive ved med at skubbe til grænsen for, hvad der er muligt i Danmark i forhold til talentudvikling for både drenge og piger.

Man kan læse mere om DBU’s vurdering og tildeling af stjerner lige her.