50 kampe med tigeren på brystet: Med hårdt arbejde kommer man længst

Kategorier

Sæsonens allersidste kamp mod Brøndby IF var noget helt særligt for Peter Vindahl Jensen. Efter opgøret kunne han nemlig fejre sit 50-kamps-jubilæum i FC Nordsjælland-trøjen til stor overraskelse for den solide keeper, der kigger tilbage på en tid med både op- og nedture. 

– Jeg vidste ærligt talt ikke, at jeg havde jubilæum, men det er jeg da utrolig glad for. 50 kampe er selvfølgelig en milepæl.

Pete fik sin debut tilbage i foråret 2019 og efter en periode som reserve, har han nu for alvor sat sig på målmandsposten. Selvom de 50 kampe lod vente på sig, og der indimellem har været modgang, er han dog ikke tvivl om, at jubilæet cementerer en stor udvikling både på og uden for banen. 

– Der er sket så meget, siden jeg fik min debut. Det er efterhånden et stykke tid siden, men jeg har virkelig udviklet mig. Jeg er blevet mere moden, synes jeg. På det her niveau har jeg lært, at det handler om at vinde, så jeg giver den altid én over nakken, hvis det er det, som skal til, siger Pete og fortsætter: 

– Jeg har lært at tage ansvar på banen. Det kan godt være, at alle har en forskellig personlighed uden for banen, men inden for kridtstregerne er man nødt til at bidrage til holdet og hjælpe dem, du spiller med. Det er virkelig noget, jeg har løftet. Særligt over denne sæson.

– Jeg synes, at der indimellem har været nogle hårde perioder undervejs. Også perioder hvor jeg har overvejet, om jeg skulle finde noget andet at give mig til, men jeg har formået at holde næsen i sporet. Det, synes jeg, viser, at man med hårdt arbejde kommer længst. 

50-kamps-jubilaren har gang på gang vist sit værd med flere gode målmandsaktioner. Seneste hjemme i Right to Dream Park hvor han reddede et straffespark mod Randers FC, hvilket blev den tredje redning fra 11-meter-pletten i denne sæson. Men en så afgørende rolle kommer ikke af sig selv. Det kræver hårdt arbejde. 

– Det er virkelig fedt at kunne bidrage til holdet på den måde. Det er noget, som jeg har arbejdet på i rigtig langt tid. Jeg vil rigtige gerne hjælpe holdet, siger Pete og fortsætter:  

– Det kan man ikke så meget ude på banen, så det betyder rigtig meget for mig at have fået den rolle. Det er derfor, at jeg blev målmand, fordi det er så afgørende en position, både på godt og ondt. 

– Jeg tror, at jeg ret hurtigt lærte forskellen på at spille senior- og ungdomsfodbold. De fejl, man måske lavede, da man var ung, de bliver straffet markant hårdere nu. Så det handler om at være mere afklaret i sit spil, og det synes jeg, at jeg er blevet bedre til. 

Selvom det kan være svært at vælge mellem de mange minder, som de 50 kampe med tigeren på brystet har budt på, var målmanden ikke i tvivl. Vi skal tilbage til marts i denne sæson og udekampen mod lokalrivalerne fra Lyngby BK, der endte med en fantastisk sejr på 3-0, hvor Pete spillede en af hovedrollerne. 

– Jeg vil sige, at Lyngby ude i denne sæson var et af de helt store øjeblikke. Lyngby er jo min gamle klub, så at slå dem på deres hjemmebane, det var rigtig specielt, siger Pete og afslutter:

– Særligt fordi jeg følte, at jeg var en stor del af den sejr ved at redde straffespark og få clean sheet. Så den kamp vil altid stå meget klart blandt minderne.

Vi ønsker Pete et kæmpestort tillykke med jubilæet og sender ham nu på velfortjent sommerferie sammen med resten af holdet.