Ugens U-Nyt: Trænernes tanker efter en travl uge

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Det er blevet til to sejre og to uafgjorte i den sidste uges tid for vores akademihold. Vores cheftrænere for de tre ældste akademihold giver her deres tanker om kampene. 

U19:

Mandag eftermiddag blev vores U19-drenge testet mod AGF og svære omstændigheder undervejs kampen. På trods af disse, leverede vores drenge et fremragende udtryk, og kunne på mål fra Emeka Nnamani, Andreas Bredahl og Josef Elsubaihi rejse tilbage til Farum med tre point og en flot 3-0 sejr.

Efter kampen var cheftræner, Kasper Kurland, meget imponeret over den indstilling, som han føler, at han har set siden truppen startede op i starten af januar. 

– Drengene har været godt fokuserede både gennem opstarten og de første kampe. Jeg synes, at vi havde et godt fokuseret udtryk i FCK- og Vejle-kampen – og i speciel grad i AGF-kampen, siger Kurland og fortsætter:

– Selvom det har været forskellige kampe, så er der stadig mange ligheder, som vi kan tage med både fra spillernes individuelle præstationer, men også i forhold til hvordan vi gerne vil komme med vores udtryk i spillet.

– Jeg synes, der har været mange gode indslag i kampene. Vores mål kommer fra flere forskellige faser i spillet, hvilket vi har haft svært ved tidligere. Efter tre kampe har vi lavet flere mål efter etablerede angreb, så det har været rigtig godt at se. Det er også en af de ting, som vi har snakket om, for når vi er så meget på bolden, så er det vigtigt, at vi ikke smider bolden væk og får defensive omstillinger imod os. Vi har været gode til at kreere store nok målchancer til, at vi har haft nemmere ved at score på vores chancer.

– Det har været fedt at se, at de syv mål, som vi har scoret her i foråret på nær to, har været efter etablerede angreb, hvor vi har stået overfor en modstander i deres positioner og i balance. 

– Mentaliteten og arbejdsindsatsen har været rigtig god. Der var endnu større fokus på de to områder under AGF-kampen, da den blev spillet under svære omstændigheder. Specielt den defensive del af de facetter så rigtig stærke ud under AGF-kampen, så det var godt at se. 

Du kan finde højdepunkter fra mandagens sejr HER

På lørdag skal holdet fortsætter deres fine start, når Randers FC venter. Lørdagens modstander kommer ind til kampen med en fornuftigt 1-0 sejr mod OB, så der venter spillerne en kamp, hvor de skal finde de samme takter frem, som de viste i AGF-kampen.

– Der venter os en svær kamp ude mod Randers. De er godt spillende for tiden, så vi skal finde vores bedste frem og arbejde stenhårdt for ramme vores spillemæssige og defensive udtryk. Så vi ser meget frem til kampen, afslutter cheftræneren.

Lørdagens kamp fløjtes i gang klokken 13.00. Du kan følge kampen på Twitter

U17:

Mandag eftermiddag spillede vores U17-drenge deres anden ligakamp i dette forår, da SønderjyskE var på besøg i Right to Dream Park. Efter en rigtig fin første halvleg, kunne spillerne tage alle tre point efter to scoringer fra Besar Ameti. 

Specielt første halvleg var cheftræner, Johannes Hoff Thorup, meget tilfreds med, hvor holdet var fik vist et rigtig godt udtryk og fik kontrolleret kampen. 

– Vi er fint tilfredse med kampen, hvor vi især i første halvleg var i god og rigtig fin kontrol over kampen. Vi giver ingen chancer væk og laver selv to rigtig fine mål. Især vores positioner til at samle andenbolde op efter vores angreb og vores genpresreaktioner var gode, så vi kunne genvinde bolden tilbage hurtigt og sætte nye angreb op hurtigt, siger cheftræneren.

Kampfakta:
FCN U17 2-0 SJE U17
0-1 (‘12): Besar Ameti
0-2 (‘40): Besar Ameti

På trods af et fint resultat mod SønderjyskE, så har temaet igennem sæson været, at holdet ikke har fået nok ud af det store spilovertag i de første to kampe i foråret. 

– Det har desværre været temaet ja. Også i weekenden er vi ikke helt tilfredse med antallet af store chancer, vi skaber på baggrund af vores store spilovertag. Vi har bolden rigtig meget i kampene, men bliver ikke altid farlige nok. Vi arbejder med relationer og genkendelige mønstre på træningsbanen for at blive endnu farligere. Det har set rigtig fint ud i træning og begynder også at se bedre ud i kamp. Så vi er fortrøstningsfulde. 

På lørdag får spillerne chancen for at vise fremgangen fra træningsbanen frem, når de tager turen til Randers.

– Det er altid svært mod Randers. De har et godt hold, nogle fine spillere og de formår altid at gøre det til fysisk hårde kampe. Vi spillede en rigtig god kamp mod dem på hjemmebane sidst, hvor vi var dygtige til at angribe rundt om dem. Noget af det samme skal vi tage i brug til denne kamp. Vi tror meget på vores offensive relationer og mønstre, og vi tror på, at det bliver på den måde, vi skal slå Randers. 

– Når det så er sagt, så stoler vi også på vores gode defensive arbejde. Vi har lukket klart færrest mål ind i ligaen af alle holdene og afgiver generelt meget få chancer væk. Samme defensive soliditet skal vi tage med i kampen på lørdag. Det bliver spændende at se, og vi tror på tre point med hjem fra Jylland, afslutter Hoff Thorup.

U17-drengens kamp på lørdag mod Randers fløjtes i gang klokken 15:15. 

U15:

Efter længere tids venten fik vores U15-drenge i sidste uge lov til at spille ligakampe igen. Spillerne var både i aktion i torsdags og igen i mandags, da henholdsvis Silkeborg IF og SønderjyskE var forbi Farum.  

Selvom begge kampe er endt i en pointdeling, 3-3 og 1-1, så har der stadig været perioder i kampene, hvor holdet har vist fine takter.

– Vi er ikke tilfredse med vores præstationer i de første to kampe, men der har været perioder i kampene, hvor vi har ramt et godt niveau, siger U15-cheftræner, Emil Sjølin, og fortsætter:

– I begge kampe har vi ikke været gode nok til at spille ind igennem modstanderens hold, og har spillet for meget på forsiden af og rundt om modstanderen. Vi skal fortsat arbejde med positionerne og relationerne i opbygning, samt være bedre til at finde længere løsninger for at åbne rum centralt i banen. 

– Vi har spillet os til mange situationer i og omkring modstanderen felt, men har haft svært ved at spille chancerne store nok, og har derfor scoret for få mål. Samtidig har vi haft svært ved at omsætte de chancer, vi har skabt.

– I efteråret skabte vi mange chancer efter høje erobringer, men vores pres har ikke været på samme høje niveau som i efteråret, og vi har manglet skarphed i de situationer, hvor vi fanger modstanderen i ubalance. Noget som vi ligeledes har fokus på i den kommende tid. 

– Det er stadig vores oplevelse, at vi mangler skarphed i situationer i små rum eller højt med tempo, hvilket er logisk efter så lang en pause. Drengene har håndteret de svære situationer i de første kampe godt, og arbejder godt med de udfordringer, vi har. Vi glæder os til at spille igen på lørdag, og håber at kunne spille flere pasninger igennem modstanderens hold, samt få flere spillere i feltet, så vi kan spille chancerne så store som muligt, afslutter cheftræneren.

Lørdagens udekamp mod Randers FC fløjtes i gang klokken 15.15.