Ugens U-Nyt: Omstændighederne gør ikke en forskel

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Sidste weekend var en rigtig god weekend for vores tre ældste akademihold, da alle tre hold kunne rejse tilbage til Farum med en sejr over lokalrivalerne fra Lyngby.

U19:

Der var midtrundekampe i U19-ligaen i denne uge, og onsdag aften var vores U19-drenge på Vestegnen, hvor Brøndby IF var værter.

Efter en sløj første halvleg gik spillerne til pause bagud 1-0, og på trods af en bedre anden halvleg blev dette også kampens resultat.

Efter kampen var cheftræner, Kasper Kurland, specielt skuffet over første halvleg, hvor holdet manglede kvalitet over hele linjen.

– Jeg synes ikke, at vi overhovedet lykkedes med ret meget i første halvleg. Brøndby havde det for nemt i deres defensive organisation, så der skulle vi have været væsentligt dygtigere med den store kvalitet, som vi har, siger Kurland og fortsætter:

– Vi skaber ikke nok chancer i første halvleg, men i anden halvleg skaber vi i hvert fald nok til mindst at score ét mål.

– Vi var lidt uheldige, at de formår at score i en kort periode, hvor vi er en mand i undertal. Og det er jo klart, at det bliver meget afgørende for kampen. Men det er stadig en del af fodbold, og vi skulle have håndteret den situation bedre.

– Men jeg synes, at historien var, at vi ikke skaber nok i første halvleg, på trods af at pladsen var til, at vi kunne lykkedes med det, som vi gerne vil. Men vi var simpelthen ikke skarpe nok, og det er ærgerligt, men en god læring for drengene. Man kan ikke spille en kamp, hvor man kun er god i én halvleg, for i anden halvleg viste vi, at vi var gode nok til at vinde kampen.

– Så mest af alt ærgerligt, at vi ikke formåede at skabe nok i første halvleg. Og når vi så havde mulighederne i anden halvleg, så var vi ikke skarpe nok i afslutningsøjeblikket – for mulighederne var der faktisk til at lave flere mål.

– Men igen, det var en god læring, at vi skal møde op klar fra start, og vi er nødt til at være klar over, at modstanderen er indstillet på det, som vi gerne vil. Og det skal vi kunne håndtere bedre.

Kampfakta:

BIF U19 1-0 FCN U19

1-0 (‘34): Andreas Andersen

Lørdag skal spillerne revanchere sig igen, når Esbjerg fB gæster Right to Dream Park klokken 14.30. Trods ændringerne i Superliga-regi, så er det stadig ikke muligt at komme på stadion og se kampen, men du kan derimod se kampen på vores YouTube-kanal.

U17:

Lørdag var vores U17-drenge forbi lokalrivalerne fra Lyngby BK, og på trods af svære omstændigheder, så var cheftræner, Johannes Hoff Thorup, fint tilfreds med lørdagens sejr på 1-0.

– Det var en ganske fin præstation. Jeg synes, vi starter i et godt tempo og formår at få sat vores offensive backs i scene til nogle tværbolde. Kampen bar selvfølgelig præg af et noget svært underlag, men det er ikke noget, som vi ikke har prøvet før. Vi starter også 2. halvleg rigtig godt og får netop scoret ved et overlap fra back, som vi havde en del fokus på undervejs i kampen. Så det var rigtig positivt, fortæller Hoff Thorup og fortsætter:

– Derudover var der en rigtig god arbejdsmoral i holdet, og vi holder igen modstanderen nede på meget få chancer i kampen.

Lørdag kommer Esbjerg fB på besøg i Right to Dream Park, og her vil cheftræneren gerne se videre udvikling i presspillet og opbygningsspillet.

– Det har løbende i sæsonen været et tema for os, at være solide i vores spil uden bold. Som vi talt om tidligere, så er presspillet i særdeleshed vigtigt for os, men når det ikke lykkes, så skal vi stadig være svære at lave mål på.

– Der har vi virkelig flyttet os det sidste stykke tid. Og tæller vi vores pokalkvartfinale med, har vi holdt clean sheet i de sidste fire ud af fem kampe.

– Vores opbygningsspil bliver også et væsentligt punkt til weekenden. Normalvis er Esbjerg et hold, der godt vil frem og presse, så det skal vi have en plan for, hvordan vi løser. Det gav os lidt udfordringer sidst vi mødte dem, så vi skal være forberedt, så godt som muligt på den del til weekenden. Det kan blive nøglen til en god præstation, afslutter cheftræneren.

Lørdagens kamp fløjtes i gang klokken 17.30. Trods ændringerne i Superliga-regi, så er det stadig ikke muligt at komme på stadion og se kampen.

U15:

Ligesom både U19- og U17-drengene, så trak vores unge U15-drenge også det længste strå, da Lyngby blev besejret med 3-1.

På trods af et hurtigt mål fra værterne i det 16. minut, så skulle holdet kun bruge to minutter på at udligne og sent i anden halvleg sikrede de sig sejren med mål i det 69. og 74. minut.

Kampen blev spillet under svære omstændigheder, så cheftræner, Emil Sjølin, var meget glad for at se, at spillerne håndterede kampen på en fin måde.

-Kampen var præget en del af omstændighederne. Vi kom ikke specielt godt ud til første halvleg, og kom bagud på en standardsituation. Men vi fik scoret rimelig hurtigt efter og kom fint igen efter en svær start, fortæller cheftræneren og fortsætter:

– Vi blev nødt til at lægge vores spil lidt an på omstændighederne, men det var en kamp, som drengene håndterede rigtig flot. 10 minutter inde i anden halvleg satte vi os rigtig godt på tingene og derfra handlede det om, at vi skulle kontrollere og lukke kampen.

– Så det var en præstation, som var en klar forbedring på, hvordan vi håndterer denne type kamp. I efteråret var kampene nogle gange tippet den forkerte vej, men vi så absolut det modsatte i lørdags.

– Det er vigtigt for drengene i denne alder at lære, hvad de forskellige kampe kræver uden at vi træder væk fra spillestilen og udtrykket. Der synes jeg, at vi har set en ret stor udvikling i forhold til at kunne stå imod et tryk, når det bliver svært at kunne kæmpe sig tilbage i kampene.

– Men der er stadig en del ting, som vi skal ligge på i forhold til spillet. Særligt tempoet med bolden, for arbejdet uden bolden ser rigtig godt ud og i et godt tempo, afslutter Sjølin.

Næste opgave for vores unge U15-drenge er pokalfinalen mod Lyngby BK på onsdag klokken 19.00.