Ugens U-Nyt: En lørdag i Randers og avancement i Pokalen

Kategorier

Foto: Gonzales Foto / Dejan Obretkovic

I sidste weekend var vores tre ældste akademihold en tur i Randers, hvor det, under svære omstændigheder, blev til nogle fine resultater. Udover det, var vores U19-drenge også en tur i Allerød, hvor kvartfinalen i pokalturneringen blev spillet. 

U19:

Onsdag aften var vores drenge en tur forbi vores samarbejdsklub Allerød FK, da de mødte Allerøds U19-hold i pokalturneringen. På trods af en flot fight fra Allerød-spillerne, trak vi det længste strå og sikrede os videre avancement med en 3-1 sejr.

– Det var en pokalkamp, hvor vi mødte en super god og homogen klub. Allerød er en stor klub i området med tre U19-hold, som man jo sjældent ser og er et tegn på en meget sund klub. De gør et rigtig flot stykke arbejde, og vi har flere spillere med fortid i klubben, fortæller cheftræner, Kasper Kurland, og fortsætter:

– Der er en masse gode mennesker, gode spillere og et godt sammenhold på det hold, som vi mødte i dag. De arbejdede hårdt for hinanden, og krydrede deres kollektive indsats med et rigtig, rigtig flot frisparksmål.

– Det var fedt at komme herud og mærke fodboldlivet i Allerød med gode faciliteter og gode mennesker.

– Det blev en kamp, hvor vi vidste, at vi ville dominere. Vi fik scoret to mål i første halvleg og kunne have scoret flere, hvis vi havde været lidt dygtigere til at spille chancerne lidt større.

– I anden halvleg scorede de det rigtig flotte frisparksmål – hvilket vi så også gjorde lidt tid efter. Begge mål var placeret helt oppe i hjørnet, så det var utroligt flot at se fra begge drenge.

– Nu er vi i semifinalen i pokalturneringen, og det er klart, at vi har ambitioner om at gå hele vejen til finalen, hvilket vi gjorde sidste år. Men nu er vi videre og klar på at tage imod vores næste modstander.

Kampfakta:

AFK U19 1-3 FCN U19

0-1 (‘34): Zidan Sertdemir

0-2 (‘42): Christoffer Palm

1-2 (‘74): Oliver Hoffmann

1-3 (‘78): Zidan Sertdemir

På søndag er U19-holdet tilbage i Ligaen, når AaB kommer på besøg i Right to Dream Park.

– AaB er et hold, som vi ved er godt organiseret, godt spillende og har nogle af de samme elementer i deres spil, som vi også selv gerne vil frem til. De har måske ikke helt fået de point, som de har spillet til, men det er et godt hold. Vi skal levere en toppræstation for at slå dem – det er der ingen tvivl om.

– Vi havde lidt problemer med at åbne dem op, da vi spillede i Aalborg. Dengang startede de som lyn og torden, og vi var bagud efter tre minutter. Det er et hold, som nok skal komme ud med en masse power. Så vi skal vise, at vi kan tage kampen over på vores præmisser så tidligt som muligt og være i kontrol. Det er en kamp, som vi ser frem til, afslutter cheftræneren.

Søndagens kamp fløjtes i gang klokken 13.00, og du kan se kampen HER. På grund af de gældende retningslinjer er det stadig ikke muligt at se kampen på stadion.

U17:

I sidste weekend hev vores U17-drenge en flot 2-0 sejr frem, da de var på besøg i Randers. Sejren kom efter en fantastisk fight og et lidt andet udtryk, end hvad holdet normalt viser frem.

– Vi lavede små justeringer i vores spil til kampen i Randers for at imødekomme et andet underlag, end vi er vant til. Vi spillede eksempelvis lidt tidligere dybt og med lidt lavere risiko i vores eget spil med bolden. Det er ikke en gameplan, vi så ofte praktiserer, så på den baggrund var det lærerigt for spillerne at prøve noget nyt, siger cheftræner, Johannes Hoff Thorup, og fortsætter:

– Jeg er ikke som udgangspunkt så begejstret for at gå for meget på kompromis, og derfor håber jeg, at vi allerede lørdag er tilbage i lidt mere vanlig stil. Vores ambition er og vil altid være at udvikle til øverste hylde, så derfor skal vi gå efter et så højt tempo i kampene som muligt.

– Når det er sagt, så venter den her type kampe for mange af drengene også i fremtiden, og på den baggrund kan det være godt at prøve. Et faktum er i hvert fald, at spillerne håndterede kampen meget, meget flot og sejren var aldrig til diskussion.

– Et andet og vigtigt element i kampen er vores yderst solide defensive arbejde. Vi føler virkelig, at vi gang på gang kan stole på en stærk defensiv præstation. Når vi taler defensiv præstation, så starter det for os allerede ved de forreste spillere.

– Vi er det hold i ligaen der tillader modstanderen færrest afleveringer, så vores solide defensiv starter altid med et højt og aggressivt pres. De gange det lykkes modstanderen at spille forbi vores forreste spillere, har vi vist enorm disciplin i at forsvare vores eget felt, og hurtigt at blive kompakte i holdet igen.

– Det giver et godt udgangspunkt for at kunne erobre bolden tilbage. Det er bestemt et parameter, som jeg synes vi har præsteret højt på i sæsonen, og som jeg glæder mig til at udvikle yderligere i resten af sæsonen sammen med drengene, afslutter Hoff Thorup.

Kampfakta:

RFC U17 0-2 FCN U17

0-1 (‘24): Moutaz Alzubi

0-2 (‘66): Moutaz Alzubi

På lørdag vender holdet forhåbentligt tilbage det til polerede og flotte pasningsspil, når AaB gæster Right to Dream Park. Kampen fløjtes i gang klokken 17.15, og på grund af de gældende retningslinjer vil det ikke være muligt at se kampen på stadion.

U15:

Efter en sen genstart på U15-ligaen, har vores drenge haft en svær start på forårssæsonen. I sidste weekend blev det til endnu et uafgjort resultat, da de spillede 2-2 mod Randers.

Cheftræner, Emil Sjølin, havde følgende at sige omkring kampen:

– Weekendens kamp var på mange måder en lærerig oplevelse for drengene. Vi mødte et Randers-hold, som spillede på deres styrker i form af lavt forsvarsspil og direkte bolde mod nogle store angribere.

– Vi havde endnu en gang svært ved at bryde en kompakt modstander ned, selvom vi starter kampen rigtig godt og kontrollerer kampen de første 20 minutter. Herefter mister vi kontrollen over kampen, da vi smider bolden for let og hurtigt i nogle situationer, hvilket betyder, at vi skal forsvare mange omstillinger og ikke får sat vores positioner. Det giver et hektisk kampbillede, som ikke var til vores fordel.

– Defensivt havde vi svært ved at håndtere det direkte spil, hvor vi i for mange situationer stod for lavt med bagkæden, tabte dueller i luften og var for dårlige til at vinde andenboldene. Det gav Randers nogle gode muligheder, og begge deres mål kom efter situationer, hvor vi ikke håndterer disse situationer godt nok.

– I bund og grund spillede vi os ikke til mere end resultatet viser, men til gengæld tager vi god læring med fra kampen. Særligt vores evne til at passe på bolden, kommer til at være et fokus i den kommende periode. Lykkedes vi med det, kan vi skabe en mere kontrolleret kamp, sætte bedre gennembrudsmønstre og forhindre modstanderens omstillinger langt højere på banen.

– Ligeledes skal vi arbejde med vores positioner og duelspil, når modstanderen spiller direkte. Alt sammen vigtig læring for spillerne, når de en dag skal spille seniorkampe hos os, afslutter Sjølin.

Næste kamp for vores U15-drenge er på lørdag, når AaB gæster Farum. Der er kampstart klokken 15.15.