Ugens U-Nyt: De flotte præstationer mod AaB skal fortsætte

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Det blev til tre sejre mod AaB i sidste weekend, hvor specielt vores U17-spillere fik sat tingene rigtig flot sammen og sikrede en 6-1 sejr. 

U19:

Søndag havde vores U19-drenge besøg hjemme i Right to Dream Park af de bolsjestribede fra Nordjylland, da AaB havde taget turen til Farum.

Søndagens kamp kunne dog ikke helt leve op til det meget intense og spændende opgør mellem de to hold i efteråret.

– Vi spillede en rigtig god kamp. Jeg var meget glad for vores disciplin og koncentration hele kampen igennem – undtagen ved deres mål. Vi spillede en meget flot og kontrollerende kamp, hvor vi får spillet os til mange chancer og var gode til at udnytte dem.

– Inden kampen talte vi om, at vi forventede et højt pres fra AaB, hvilket vi løste rigtig flot i første halvleg. Det tog os lidt tid at finde positionerne og rytmen, men da vi fik styr på det, dominerede vi kampen på fin vis.

– Vores presspil og forsvarsspil fungerede godt i løbet af kampen. Villigheden og viljen til at arbejde hårdt er ved at vokse sig rigtig godt ind i holdet.

– Vi kunne have lavet flere end de fire mål – og det er et sundhedstegn. Så vi var meget glade for præstationen fra drengene.

– AaB var godt indstillet på os og lagde et godt tryk, så cadeau til dem. Det er ikke mange hold, som tør at komme her og spille med i spillet. Der var også nogle situationer, hvor det lykkedes dem at stjæle bolden i deres høje pres og kom til nogle halve chancer. 

– Så det skal vi lære fra kampen i søndags. Vi skal være stærkere på bolden omkring vores eget felt og dygtigere i de situationer, når vi ved, at modstanderen kommer i et højt pres. 

– Men alt i alt var det en meget stærk præstation fra drengene. De var koncentrerede, løste en højt pres fra modstanderen og var skarpe i afslutningerne.

Kampfakta:

FCN U19 4-1 AaB U19

1-0 (‘9): Christoffer Palm

2-0 (‘36): Maksim Stjopin

3-0 (‘39): Jesper Dickman

4-0 (‘53): Jesper Dickman

4-1 (‘89): Noah Holmstrøm

Du kan se highlights fra sejren over AaB HER.

– Nu handler det om at blive ved med at arbejde på udtrykket. For det udtryk, vi viste i søndags, er det, som vi vil vise i hver kamp. Og det bliver også opgaven, når vi skal møde Lyngby på lørdag, afslutter Kurland.

Kampen mod Lyngby BK fløjtes i gang klokken 13.00 og kan følges på vores Twitter-profil.

U17:

Ved lørdagens kamp mod gæsterne fra AaB viste vores U17-drenge deres store potentiale frem, da aalborgenserne blev sendt hjem til Nordjylland med et 6-1 nederlag.

Igennem hele kampen var holdet meget solide i deres defensive arbejde og spillede flot angrebsfodbold. 

– For det første skal der lyde en stor ros til drengene. Det var virkelig en flot kamp og en flot præstation. Vi lykkedes med at få bragt tempo ind i kampen og generelt gøre det til en kamp hvor tempoet blev afgørende, siger cheftræner, Johannes Hoff Thorup, og fortsætter:

– Men derfor er jeg stadig imponeret over vores evne til at angribe meget og med mange sprintmeter, som vi især i 1. halvleg havde stor succes med. 

– Vi lykkedes fint med vores opbygningsspil. Når vi samtidig møder et hold, der gerne vil presse os højt, så giver det nogle gode situationer, når vi kommer ud af presset. Så en af grundstene var en rolig og kontrolleret boldomgang – og så med momentvis rigtig højt tempo i spillet, når vi angreb. 

– Vi har tidligere talt om manglende skarphed, og paradoksalt nok kunne vi have lavet flere mål i weekenden, men det er svært at være utilfreds, når vi laver seks mål. 

Kampfakta:

FCN U17 6-1 AaB U17

1-0 (‘23): Marco Bruhn

2-0 (‘26): Besar Ameti

3-0 (‘29): Magnus Munck

3-1 (‘42): Marius Jacobsen

4-1 (‘53): Marco Bruhn

5-1 (‘85): Kaare Barslund

6-1 (‘87): Mickael Dosso

Lørdag skal spillerne vise samme flotte takter frem, når de skal på en svær udebane i Lyngby. 

– Det var en hård kamp sidst mod Lyngby, hvor især duelspillet blev afgørende. De vil også gerne presse højt, hvilket til tider kan give et lidt stresset kampbillede. 

– Vi håber og tror på, at vi kan kontrollere kampen med bolden, som tilfældet var i weekenden, og dermed give os gode muligheder for at lave store chancer, når vi spiller igennem Lyngbys pres. 

– Vi har en stor tro på egne evner, og den måde vi spiller på. Jeg er sikker på, at vi kan tage mange af elementerne med fra weekendens kamp mod AaB. Hvis det bliver tilfældet, så skal vi nok volde Lyngby rigtig store problemer, afslutter Hoff Thorup.

Lørdagens kamp fløjtes i gang klokken 15.15.

U15:

I lørdags fik vores U15-drenge deres første sejr i dette forår, da de med en flot kontrollerende indsats slog AaB med 3-1.

På trods af kontrollen igennem kampen, så havde cheftræner, Emil Sjølin gerne set, at kampen var blevet lukket allerede i første halvleg. 

– Som vi har gjort i mange af kampene her i foråret, så startede vi rigtig godt. Vi var i god kontrol og modsat nogle af de andre kampe, så lykkedes vi rigtig godt med at bevare kontrollen og fik sat nogle fine angreb op, fortæller Sjølin og fortsætter:

– Men vi mangler stadig den sidste timing i relationerne i forhold til at spille chancerne endnu større og skarphed til at få lavet nogle flere mål. Med de spil, vi får sat op og de chancer, som vi skaber, var det også en kamp, som vi skulle have lukket tidligere.

– I lange perioder af kampen fik vi sat vores positioner rigtig godt, så vi hurtigt vandt bolden tilbage og derfor ikke skulle forsvare omstillinger fra AaB.

– Men så skete der jo det, som der mange gange sker i fodbold, når man ikke får lukket kampen – nemlig at AaB får scoret. Derefter udviklede kampen sig lidt hektisk, dog får vi stadig skabt chancer og har mulighed for at lukke kampen flere gange, hvilket vi så først fik gjort til sidst i kampen.

– Overordnet var det dog en fin præstation med mange fine elementer. Vi kan se, at drengene begynder at blive mere trygge i 3-4-3-formationen, som er der, vi har vores hovedfokus lige nu. Det er både i forhold til at få sat nogle bedre angreb op, men i lige så høj grad også positionerne i presset og balancen i holdet, som bliver bedre og bedre. Så spillerne arbejder rigtig godt med det. 

Spillerne skal fortsætte den gode udvikling i 3-4-3-formationen på lørdag, når Lyngby venter på den anden side af kridtstregerne. 

– Lyngby er et hold, som gerne vil spille med bolden langs jorden, spille chancerne store og sætte et højt pres. Sidst vi mødte dem, var begge hold bedre til at bygge spillet op, end de var til at sætte presset. Det giver nogle åbne og levende fodboldkampe, som også sagtens kan give en masse mål.

– Så det er selvfølgelig en kamp, hvor vi skal forsøge at sætte presset på deres opbygning og vinde bolden højt og blive ved med at bygge på vores eget spil og være afklaret i forhold til at få løst faserne i spillet endnu bedre i 3-4-3-formationen, afslutter Sjølin.

Kampen lørdag eftermiddag fløjtes i gang klokken 15.00.