Ugens Kvindenyt | U18-pigernes udtryk skal være strømlinet med seniorholdet

Kategorier

Foto: Gonzales Foto

U18-cheftræner, Anja Heiner-Møller, sætter nogle ord på arbejdet med U18-pigerne, efter de nu har været tilbage på træningsbanen i en måneds tid.

Vores U18-piger har nu været i gang i næsten en måned, da de 1. april spillede første turneringskamp efter en længere julepause end normalt.

Sidenhen er det blevet til to sejre og to nederlag. Vores cheftræner, Anja Heiner-Møller, er dog fint tilfreds med den første måned tilbage til træning med hele holdet, hvor arbejdet med grundprincipperne i spilfaserne har været i højsædet.

– Vi har brugt en masse træningstid på at få arbejdet med alle grundprincipperne i spilfaserne, således at vi som hold, men også i særdeleshed i sammenspil med U16- og Kvindeliga-holdet, arbejder på at udtrykket bliver endnu mere strømlinet, siger Heiner-Møller og fortsætter:

– Da vi dertil har fået udarbejdet og implementeret en træningsmodel, som nu er implementeret på alle holdene i kvindeafdelingen, har arbejdet med spillestilsprincipperne og det fælles sprog været centralt. Vi er stadig på vej, men det er godt at se, at strukturerne begynder at være på plads og at kommunikationen mellem holdene sikrer, at vi er på vej i samme retning.

– Vi har i vores kampe mødt god modstand, som taktisk har givet os mulighed for yderligere læring i efterbehandlingen via videoanalyse. Spillerne evaluerer egen indsats sat op imod deres udviklingsmål, men også holdets præstation i forhold til de taktiske elementer vi har sat som det primære fokus. På denne måde sikrer vi os, at vi er procesorienteret og ikke udelukkende resultatorienteret, da konklusionen på en 2-1 sejr eller 4-1 nederlag, reelt kun giver os svar på hvilket hold, der scorede flest mål den pågældende dag, og det er der jo reelt ikke meget udvikling i.

– Vi har kun haft få måneder sammen i den træner/stab konstellation som vi er nu, og det er derfor altid spændende at se, hvordan vi kan udvikle miljøet omkring holdet. Hvad der har været meget tydeligt i vores kampe er, at pigerne er ekstremt gode til at holde fokus på – og overføre fokuspunkter fra oplægget til kampene. Dette skal siges også til tider kan have været vores udfordring, da vi så endnu ikke er nået dertil, hvor det basis taktiske er så indarbejdet, at vi nogle gange er lidt udfordret på at holde niveauet på de andre elementer i det holdtaktiske.

– Et eksempel på hvad pigerne har været rigtig gode til at overføre til kampene, er vores character sessions, som igennem længere tid har arbejdet med ’next action focus’.

– Jeg må som ungdomstræner sige, at det er ekstremt værdifuldt at se en kultur på et hold vokse sig til, at fejl i kampens hede, som oftest bliver afløst af en øjeblikkelig modreaktion, som altid kommer holdet til gode. At dette character fokuspunkt lægger sig rigtig godt op ad spillestilen, som jo i omstillingsfaserne har klare retningslinjer for hvad der skal gøres, forener character og det spillestilsmæssige arbejde rigtig godt.

– Processen har været, at en del har påpeget det ’at komme videre efter personlige fejl’ som et mentalt udviklingspunkt. Herefter har character coaches grebet dette og arbejdet med det under træning, samt at vi har evalueret på det under kampene.

– Kulturen opstår, når spillerne af sig selv indfinder sig i positive reaktionsmønstre og ikke mindst når medspillere hjælper dem på vej, hvis ikke de gør, afslutter vores cheftræner.

Allerede i aften skal vores piger fortsætte deres gode udvikling, når de tager imod HB Køges ditto i pokalsemifinalen hjemme i Farum.

_________________________________________________________________________

Kvindesenior:

I sidste weekend fik vi aldrig rigtig vist vores kvaliteter frem, da vi mødte HB Køge på udebane. Kampen endte i et hårdt 5-0 nederlag og du kan læse cheftræner, Brian Sørensens, tanker omkring kampen HER.

Næste opgave i Gjensidige Kvindeliga er på næste lørdag, hvor Fortuna Hjørring gæster Right to Dream Park.