Ugens Kvindenyt | Emilía Kiær Ásgeirsdóttir efter ligadebut: Det giver blod på tanden

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Nicolas Meier

I weekendens kamp mod FC Thy-Thisted Q gav vi debut til endnu et at vores unge talenter, da Emilía Kiær Ásgeirsdóttir fik hendes første minutter i Gjensidige Kvindeliga. 

I det 72. minut blev islandske Emilía Kiær Ásgeirsdóttir skiftet ind i kampen mod FC Thy-Thisted Q og gjorde fin figur trods hendes kun 16 år.

Normalt huserer den unge kantspiller på vores U18-hold, og derfor var det et stort øjeblik for hende, da hun for første gang fik prøvet kræfter med fodbold på højeste niveau i Danmark. 

– Det gik lidt op for mig i løbet af sidste uge, da Brian kom hen til mig og sagde, at jeg var udtaget til kampen imod Thy-Thisted. Jeg blev selvfølgelig meget glad, da han sagde det, da det viser, at han har tillid til mine evner, fortæller Emilía og fortsætter:

– At jeg så også fik min debut, var selvfølgelig super fedt. Spillet er lidt anderledes og hurtigere, end hvad jeg er vant til. Men da jeg var på banen, tænkte jeg ikke så meget over det. Det vigtigste for mig var, at jeg skulle præstere for holdet. 

– Jeg tænkte ikke så meget på, at der var mulighed for, at jeg skulle spille, før Brian sagde til mig, at jeg skulle begynde at varme op. 

– Det gik først op for mig, at jeg havde fået min debut noget tid efter kampen, så på den måde gjorde det et stort indtryk på mig, og jeg er meget taknemmelig for den tillid, som alle i klubben har vist mig.

– Det giver mig noget blod på tanden i forhold til fremtiden. Jeg er blevet introduceret til, hvad det kræver at spille på det højeste niveau i Danmark, så nu gælder det bare om at arbejde hårdt, så jeg over tid kan blive en del af seniortruppen. 

Emilía kom til FC Nordsjælland i sommer efter år i både norsk og islandsk fodbold. 

– Jeg startede med at spille i nordnorge i klubben Alta IF i to år, hvorefter vi flyttede til Oslo, hvor jeg spillede for BVH. Derefter flyttede vi til Island, hvor jeg spillede for Stjarnan, Valur og Breiðablik. I sommer flyttede jeg så til FC Nordsjælland, hvor jeg på samme tid går på Sportsefterskolen Sjælsølund. 

– På grund af, at jeg har spillet i mange forskellige klubber, så har jeg haft en del forskellige trænere, men jeg føler, at det har udviklet mig endnu mere, end hvis jeg havde været i én klub. Så derfor er jeg meget taknemmelig for alle de trænere, som jeg har haft de sidste mange år. 

– Det har været en rigtig god tid i klubben. Jeg har spillet for U16, U18 og nu med senior, så det er gået hurtigt. Der har været mange nye ting at vænne sig til, men det hele har været positivt, så jeg er meget glad for at være her. 

 – FCN har et samarbejde med min efterskole, som gør, at jeg kan kombinere fodbolden med min skolegang, hvilket er meget vigtigt for mig. FCN er meget engageret i at udvikle unge talenter, så det var meget tiltalende for mig at komme her, afslutter en glad Emilía.

Næste opgave for vores Kvindesenior er næste weekend, når Kolding Q gæster Right to Dream Park med kampstart klokken 14.00. På grund af de gældende retningslinjer vil det ikke være muligt at se kampen på stadion, men du kan se kampen HER

_________________________________________________________________________

U18:

Vores U18-piger spillede i sidste uge deres første kamp i U18-ligaen i dette forår. Desværre måtte de se sig slået med 4-2 mod et stærkt AGF-hold. 

Allerede i weekenden fik de dog revanche, da FC Thy Piger – Skyum var forbi Farum. Efter en scoring i det sidste minut, kunne vores piger tage alle tre point med en 2-1 sejr. 

Næste opgave for vores U18-piger er søndag, når holdet tager turen til Aalborg, hvor AaB venter på den anden side af kridtstregerne.