Tochi efter første kamp med fuld tid: Mere spilletid giver mere selvtillid

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Da vi i går slog AGF på hjemmebane med 2-0, spillede Tochi Chukwuani alle 90 minutter for første gang i en 3F Superliga-kamp. Vores unge midtbanemand er glad for spilletiden i en mere defensiv rolle, og fremhæver især truppens holdånd som udslagsgivende for sejren.

Der var både karantæner og skader at tage højde for, da vores trænerteam skulle udtage truppen til gårsdagens 3F Superliga-kamp mod AGF. Af den grund præsenterede vi også et rekord-ungt holdkort, hvor flere nye navne var at finde i startopstillingen i forhold til vores seneste kamp mod SønderjyskE .

Én af dem var Tochi Chukwuani. Vores 18-årige ungdomslandsholdsspiller startede inde på den centrale midtbane i det første vigtige opgør i mesterskabsspillet, hvor han skulle krydse klinger med AGF’s mange rutinerede spillere.

– Vi ved jo godt, hvordan AGF er. De kan godt lide at gå til den og være meget verbale til tider. Vi plejer altid at håndtere det ved at fokusere på vores eget spil. Så det var også det, jeg gjorde i går, fortæller Tochi og uddyber om sin egen rolle og præstation:

– Jeg synes også, jeg leverede en fin præstation i går. Jeg var lidt mere defensivt orienteret, end jeg har været tidligere, men det gør jeg gerne for holdets bedste. Der var flere episoder, hvor jeg fik holdt modstanderen væk fra chancer, gik hårdt til den eller nåede at blokere bolden. Så jeg forsøgte at give igen fra samme skuffe med det fysiske spil.

– På bolden var det også okay. Vi har jo prøvet at få Kofod lidt længere frem på banen, og det har han været virkelig god til i de seneste kampe, så det er selvfølgelig noget, vi skal bygge videre på. Det var mere naturligt, at jeg tog den mere defensive rolle i Jaxes (Jacob Steen Christensens) fravær.

Tochi fik fuld spilletid i opgøret mod AGF, hvilket var første gang, at han spillede alle 90 minutter af en 3F Superliga-kamp. Generelt har vores store midtbanespiller fået spilletid i næsten alle kampe denne sæson, hvilket skærper udviklingen, forklarer Chukwuani:

– Det var lækkert at spille fuld tid. Jeg blev lidt træt til sidst, men jeg har ventet og arbejdet på det i lang tid, så det var dejligt, at det endelig skete.

– Jeg kan mærke, at jeg kommer tættere og tættere omkring startopstilling. Så når jeg får en chance som i går, skal jeg sørge for at tage den, og så handler det om at blive en fast starter på sigt.

– Det bliver bedre, jo flere minutter jeg får. Når man spiller mere kontinuerligt, får man mere selvtillid. Denne her selvtillid er ekstremt afgørende, når man spiller på banen. Det hele bliver mere flydende.

– Jeg skal stadig blive bedre til hele tiden at være på tæerne inde på banen. Jeg skal ikke kun være klar på førsteaktionen, men også være hurtig i andenaktionerne. Der skal ikke være nogen udfald i kampen, hvor jeg ikke er undervejs eller opfatter situationen for langsomt.

– Det er meget vigtigt som midtbanespiller i vores system. Vi har to spillere derinde, og vi skal hele tiden være med frem og tilbage inde centralt på banen, fordi det er der, det hele sker.

På trods af fire nye navne i startopstillingen og flere uerfarne spillere i aktion føler vores nummer 45, at det i særdeleshed var holdets sammenhængskraft og defensive forbedringer, som blev afgørende for kampens udfald.

– Det var en virkelig god holdpræstation. Man kan se, at når vi alle sammen arbejder for hinanden, kommer vi også til at se gode ud individuelt. Jeg føler, at det her teamwork og den her teamspirit, vi har fundet i holdet nu, kommer til at bære os i mesterskabsspillet.

– Jeg synes virkelig, at vi har udviklet vores spil. Specielt vores defensive struktur og organisation. Det her arbejde har hjulpet med at holde modstanderne længere væk fra vores mål, og det har givet os nogle ekstra point på det seneste.

13 ud af de 16 spillere der var i aktion i går, har alle spillet ungdomsfodbold hos enten FC Nordsjælland eller Right to Dream. Derfor har størstedelen af drengene kendt hinanden i en længere årrække, da de har rejst verden rundt sammen med vores internationale akademihold.

Det mener Tochi også er udslagsgivende for, at man kan levere en moden præstation på trods af manglende erfaring og flere udskiftninger på holdet:

– Vi spiller jo med hinanden fra en tidlig alder på tværs af akademierne. Vi får bygget det her bånd med hinanden, kender hinandens styrker og svagheder og bygger allerede på denne her holdånd fra vi er 14 eller 15 år gamle.

– Det er unikt. Og det gør en forskel, når vi spiller sammen igen på seniorniveau. Vi stoler mere på hinanden, og det hele bliver mere naturligt.

Med sejren over AGF er vi nu oppe på otte kampe i streg uden nederlag forud for søndagens udebanekamp i Randers. En fantastisk stime som truppen har stor tro på, kan blive forlænget, fortæller Tochi:

– Jeg var faktisk ikke overrasket over præstationen eller sejren. Jeg tror alle på holdet har en følelse af, at vi kan slå alle hold. Det viste sig også i kampen i går.

– Vi skal bruge sejren til at fortsætte med at bygge på vores holdånd, som vi kan tage med til den kommende periode. Lige nu fokuserer vi kun på én kamp ad gangen, så forhåbentligt bliver det også til tre point på søndag mod Randers, afslutter Tochi.

Søndagens kamp mod Randers bliver sparket igang på Cepheus Park klokken 14.00. Opgøret bliver vist på Eurosport 2 og Discovery+ med optakt fra klokken 13.00.

Du kan varme op til kampen med lidt lækre highlights fra gårsdagens sejr. Vamos!