Store CL-tiltag giver stor gevinst for Gjensidige Kvindeliga-klubberne

Kategorier

Foto: Gonzales Foto

UEFA har annonceret nye tiltag og økonomisk indsprøjtning til kvindernes Champions League, som får stor positiv betydning for holdene i Gjensidige Kvindeliga. 

Tirsdag eftermiddag kom der en fantastisk nyhed frem for kvindefodbold i Danmark. UEFA ExCo besluttede nye tillæg til den nuværende turneringsstruktur for Champions League og samtidig tilføje 178,5 millioner årligt ind i en ny distribueringsmodel for holdene i den prestigefyldte turnering. 

Den nye distribueringsmodel betyder blandt andet, at pengene ikke kun bliver uddelt til de deltagende klubber, men også til ikke-kvalificerede klubber rundt i Europa. 

Med ændringerne i det økonomiske setup offentliggjorde UEFA også de endelige turneringspropositioner, hvilket kan give endnu større muligheder for danske klubbers kvalificering til Champions League. I klubregi er Danmark nemlig Europas syvendebedste nation, og det giver nu mulighed for tre billetter til den største klubturnering i Europa via Gjensidige Kvindeliga.

Formand for DBU og medlem af UEFA ExCo, Jesper Møller, er glad for den store investering i kvindefodbolden.

– Den nye model er endnu et positivt tiltag for kvindefodbolden – både internationalt og i Danmark. Vores klubber får bedre forudsætninger for at investere i og styrke både talentudvikling og børnefodbold. Modellen glæder mig også, da den er bygget på fodboldens kerneværdier som fællesskab og solidaritet, siger Jesper Møller til Kvindeliga.dk.

CO-CEO Mikkel Hemmersam:

– Jeg synes, at det er rigtig positivt for kvindefodbolden, at der kommer flere penge i systemet. Det kan gøre, at der kan investeres i flere ressourcer, faciliteter og give spillerne en bedre hverdag. Med en stærkere økonomisk base i Champions League, vil pengene også begynde at rulle ned i systemet, ligesom vi ser på herresiden.

– Det er selvfølgelig også rigtig positivt for dansk fodbold, at vi nu har mulige tre pladser i Champions League. Det gør, at der er endnu større muligheder for at blive en del af Champions League og der vil være mere økonomi for de pågældende klubber. Det vil blive rigtig positivt for niveauet i vores nationale rækker.