SIMON SCOREDE I SIN DRØMMEDEBUT: JEG ER KLAR PÅ AT GRIBE MIN CHANCE

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Det var svært for Simon Adingra at falde i søvn i aftes, fordi hans telefon blev ved med at bippe ind med lykønskninger. Kroppen sitrer stadig, her dagen efter han spillede sine allerførste 3F Superliga-minutter mod FC København. Den hurtige offensivspiller kronede endda sin debut med et fantastisk mål i overtiden. 

Tænk engang. Simon Adingra spillede et fantastisk halvår på U19 og tankede en masse selvtillid. Fortjent fik han lov til at træne med seniorholdet, men den første træning endte langt fra som håbet.

– Da jeg kom til Danmark, så startede jeg på U19-holdet, men efter 7-8 måneder blev jeg rykket op på seniorholdet. I min allerførste træning med dem brækkede jeg desværre min arm, så jeg var ude i over et halvt år. Det var utrolig hårdt for mig. Min selvtillid led virkelig et knæk dengang, siger gårsdagens debutant.

Derfor var det en kæmpe forløsning for den blot 19-årige Simon, da han i går fik sine allerførste minutter med tigeren for brystet i 3F Superligaen. Han kunne ikke tro sine egne øjne, efter sin fænomenale scoring i det lange hjørne, der sikrede os et uafgjort resultat på den svære udebane i Parken. Med tårer i øjnene faldt han til jorden, og tænkte tilbage på den svære periode.

– Jeg havde gjort det rigtig godt på U19-holdet, så min selvtillid var høj, men den forsvandt med det samme, da jeg brækkede min arm. Så tænkte jeg bare på at komme tilbage stærkere end nogensinde før. Mine venner og min familie hjalp mig rigtig meget i den periode. Så da jeg scorede i går, tænkte jeg tilbage på den hårde tid, som jeg var igennem.

– Det var en utrolig speciel dag for mig i går. Jeg har ventet så længe på den oplevelse, og så fik jeg den endelig. Før opgøret talte jeg med en ven om kampen, hvor han sagde, ‘at én kamp kan ændre alt’. Derfor var det fantastisk at komme ind og score.

– Det var helt klart en drøm, som gik i opfyldelse. En af mine største drømme var at blive professionel fodboldspiller. Så at score i sin debut betyder rigtig meget for mig. Det var en helt fantastisk følelse, jeg havde i kroppen efter kampen, sagde Simon.

Efter slutfløjtet i kampen mod FC København roste cheftræner Flemming Pedersen debutanten for sin udvikling og mener, at vi kan få stor glæde af den driblestærke kant, når først han “vænner sig til Superliga-niveauet“. Det kan være svært som ung spiller at få debut i et opgør som i går, men det var ikke nervøsitet, der fyldte i hovedet på Simon, da han stod klar til at blive skiftet ind. Han havde tværtimod en enorm tro på sig selv, hvilket kan tilskrives hans holdkammerater og ikke mindst tiden på Right to Dream Akademiet.

– Jeg var mere klar på at gribe min chance og gøre mit bedste. Jeg har lært, at man i fodbold altid får en chance til. Så handler det bare om at være klar og gribe den.

– I Right to Dream lærte jeg en del om min egen mentalitet. Jeg havde svært ved at tilpasse mig, fordi de har så gode spillere. Så jeg lærte, hvad det kræver at slå igennem. Mine holdkammerater her har været virkelig gode til at hjælpe mig både på og uden for banen. I FC Nordsjælland er vi som en familie. Selv når man kommer udefra, så er holdet rigtig gode til at tage én ind.

– Nu tænker jeg bare på mit næste skridt. Jeg skal blive ved med at kæmpe hårdt og hjælpe holdet så meget som muligt. Jeg har meget mere, jeg gerne vil vise, afslutter drømmedebutanten.

Du kan lære Simon Adingra og skiftet fra akademi til 3F Superliga endnu bedre at kende lige HER.

Simon og resten af truppen skal onsdag aften klokken 20.00 på endnu en svær opgave, når vi hjemme i Right to Dream Park spiller mod Brøndby IF. Til denne kamp byder vi vores sæsonkortholdere og partnere velkommen hjem, mens resterende fans kan følge kampen på Canal 9 og Discovery+.