[PODCAST] Hjortebjergs optakt vs. Randers FC | “Jo mere tempo, jo mere til vores fordel”

Kategorier

På søndag venter første udekamp af dette års mesteskabsspil, når vi skal en tur Kronjylland og møde Randers FC. En modstander som vi har haft rigtig fine oplevelser med de seneste år, da vi kun har tabt én ud af de seneste otte indbyrdes opgør. Senest spillede vi 1-1 på udebane tilbage i februar.

Generelt er vi inde i en rigtig god og solid stime, hvor vi er ubesejrede i otte kampe i streg, hvoraf vi har vundet i de sidste tre runder. Frank Hjortebjerg beretter også om gode takter og fin energi i truppen:

– Det bærer frugt nu, at vi fra trænerteamets side har været mere tydelige i vores vinteropstart kontra sommeropstarten. Jeg synes, vi har været endnu mere tydelige på det, vi gerne vil i forhold til vores taktik og positioner her i vinteropstarten. Og det bærer frugt nu, hvor der er en god, solid offensiv og defensiv base.

– Jeg vil jo sige, at AGF-kampen var et godt billede på det. Det gør, at vi kan score det der 2-0 mål, fordi vi ved, hvad vi vil, og vi ved, hvad vi skal. Det gør også, at vi kan holde dem fra forholdsvist store chancer.

Og specielt målet til 2-0 mod AGF i søndags, er Frank meget begejstret for.

– Jeg synes, det var flot, fordi det kommer efter en periode, hvor vi er under hårdt pres. Vi fører kun med én enkelt – med den yngste startopstilling, der nogensinde har spillet en Superliga-kamp – mod AGF, som nærmest er vores diametrale modsætning på det punkt.

– Der bliver vi ved med at tro, at vi kan spille os igennem deres høje pres. Og vi havde snakket om i pausen, at med nogle gode positioner, så kan vi godt gøre det. Og drengene blev jo ved, så selv i det 87. minut spiller vi godt forbi deres pres, kommer ud helt åbent på højre side med Villadsen, der driver den fremad og får sat Antman op. Og så er det kanon at se en indskifter som Antman, der bare går ind og sparker den i kassen med den største selvfølgelighed.

Søndagens modstander fra Randers har været bundsolide i denne sæson, hvor særligt deres defensiv har været enormt stærk. Vores assistenttræner har dog en plan klar for, hvordan vi skal bryde igennem kronjydernes forsvar:

– Vi skal prøve at tage noget med fra vores seneste 1-1 kamp mod dem. Hvor vi havde en lidt sløj boldomgang i første halvleg, som vi fik ændret lidt på i anden halvleg. Både positionelt og i forhold til de pasninger, vi spillede. Så det skal vi se, om vi ikke kan starte ud med at gøre. Altså gøre lidt ondt på dem.

– De er jo rigtig, rigtig solide defensive. De ved præcis, hvad de vil, og hvad de kan, men de er også begyndt at være endnu mere fleksible i deres positioner, som gør, at det kan det være lidt sværere at forholde sig til.

– Vi skal flytte bolden rigtig, rigtig hurtigt. Vi skal se, om vi ikke kan komme ind og få skabt en masse tempo i kampen. Jo mere tempo, jo mere til vores fordel. Der var god læring i vores seneste kamp derovre.

Undervejs i podcasten kommer vi også ind på:

  • Kamaldeen Sulemana, der fik endt sin måltørke mod AGF. Bliver målet vigtigt? På hvilke områder skal han stadig udvikle sig?
  • Adamo Nagalo og Jonas ‘AJ’ Jensen-Abbew. Deres præstationer mod AGF, og hvordan de gør sig gældende i truppen, nu hvor der kommer flere forsvarsspillere til rådighed?
  • Offensive standardsituationer. Hvorfor de ikke lykkedes mod AGF, og hvor vigtige de bliver på søndag mod Randers FC?
  • Quiz om Randers!

Du kan lytte til den fulde episode på Spotify, Podcasts-appen eller eller hvor du nu engang lytter til dine podcasts! … husk at abonnér på vores kanaler, så du får en notifikation næste gang, vi lægger noget ud.

Kampen på søndag bliver vist på Eurosport 2 og Discovery+ med kampstart klokken 14.00.