[PODCAST] Hjortebjergs optakt vs. FCM | “Det bliver lige så svært, som det lyder”

Kategorier

I morgen møder vi de forsvarende mestre og 3F Superligas nuværende førerhold, FC Midtjylland, som i torsdags trynede FC København med hele 4-1. Det bliver ikke en nem opgave, forsikrer assistenttræner Frank Hjortebjerg i sin sædvanlige optakt til kampen.

– Det bliver lige så svært, som det lyder. Det gør det. De spillede en meget overbevisende kamp mod FCK i går (i torsdags), så de er jo også fornuftigt kørende.

– De er meget afklarede med deres positioner, deres måde at presse på og deres måde at bygge spillet op på. Selvfølgelig er der altid nogle nuancer, men vi har en ret god formodning om, hvilke nuancer det bliver mod os.

Og hvilket FC Midtjylland-hold er det så, vi forventer at møde i morgen?

– De kommer helt sikkert med en forventning om at lægge et rigtig hårdt tryk på os og prøve at presse os tilbage i banen. Med de her to kantspillere som gerne vil presse tidligt og en 9’er, som gerne vil skære banen eller lægge et pres sammen med en 10’er. Så det kommer de til at prøve rigtig hårdt på, men det har vi lyst sådan okay i mange af kampene. I hvert fald på hjemmebane.

– Og så vil de gerne selv prøve at spille ud af vores høje pres, men i flere kampe har det udviklet sig til, at de ligesom har droppet det. Fordi vi faktisk har været ret gode til at presse dem, men også fordi de faktisk ikke er så dårlige, når de spiller en lang bold henover os i stedet for. Op på en stor angriber, fortæller Frank blandt andet i podcasten.

Sidste gang vi mødte Ulvene på hjemmebane, sendte vi dem tilbage til Heden med et stort nederlag på hele 4-1. En kamp hvor vi kendte vores besøgelsestid og samtidig havde godt styr på midtjyderne, mener vores assistenttræner.

– Vi spillede rigtig fint i forhold til det overtal, vi havde inde centralt i banen, hvor vi havde Rygaard og Francis Abu i det høje mellemrum. Abu evnede både at løbe dybt engang i mellem, men han evnede også at droppe ned samtidig med Rygaard, så deres ene 6’er lå alene overfor to.

– Og det fik vi meget ud af i den kamp. Det fik vi rigtig meget ud af, og de havde svært ved for alvor at få styr på det.

Der bliver som sædvanligt også vendt alle mulige andre ting i løbet af afsnittet:

  • Hvorfor vi altid har det svært mod Brøndby IF
  • Vores startopstilling mod de blå-gule
  • Seneste kampe mod FCM – hvorfor vinder vi stort i den ene og taber i den anden?
  • Erik Sviatchenko og Sory Kaba tilbage fra karantæne
  • FCM’s brede trup og spillerrotation
  • QUIZ – sandt eller falsk? (Brunsviger på højkant)

Du kan lytte til det fulde afsnit på Spotify, Podcast-appen, øverst i denne artikel eller eller hvor du nu engang lytter til dine podcasts! Du skal blot søge efter “FC Nordsjælland” – og sørge for at abonnere på vores kanal, så du får en notifikation næste gang, vi smider noget ud.

HUSK, at du stadig kan nå at sikre dig en billet til kampen i morgen! Du kan finde en plads på lægterne lige her.