[PODCAST] Hjortebjergs optakt vs. FCK | “Det bliver vigtigt, at vi ikke bare kommer til at løbe efter dem”

Kategorier

På søndag skal vi forsøge at leve op til vores status som det mest formstærke hold i 3F Superliga, når vi gæster FC København på udebane i Parken. Med en sejr vil vi bringe os på fem vundne kampe i streg, men det er ikke just vores yndlingsmodstander, vi møder, som vi senest tabte 0-1 mod på hjemmebane.

Siden vores seneste indbyrdes opgør, har københavnerne spillet med lidt forskellige strukturer i spillet. Frank Hjortebjerg har dog en idé om, hvilket FCK-mandskab vi møder på søndag:

– De har jo leget lidt med forskellige positioner, og det jeg tror, vi kommer til at se på søndag, er et hold, der sandsynligvis vil prøve at lægge et højt pres på os. I noget jeg forventer, der kunne ligne noget 4-3-3-agtigt eller 4-2-3-1, hvis man skal sætte nogle af de her firkantede talsystemer på.

– Og når de selv har bolden, har de stort fokus på at spille centralt i banen. De har mange spillere centralt i morgen, og kører et hårdt genpres, hvilket jo er naturligt, når man har mange spillere inde omkring bolden. Det er derinde, de gerne vil prøve at spille igennem linjerne og kæderne – ikke så meget ned bagved os.

En af de spillere, som for nyligt er blevet en profil på Jess Thorups mandskab, er Kamil Wilzcek, som har scoret tre mål i sine seneste to kampe, efter at han i længere periode ikke var en fast starter. Ham og Jonas Wind er afgørende for københavnernes offensive output, men Frank gør i podcasten også klart, at fokus ikke kun skal være rettet mod de to angribere:

– Kamil skal vi sørge for at have styr på i den sene fase. Så når vi er nede og forsvare feltet og vores mål, så skal vi have et øje på ham. Og i den tidlige fase, når vi presser højt, så skal vi have øje på Jonas Wind.

– Men ellers er det jo et hold sprængfyldt med gode spillere og dygtige fyre. Så det kan ikke nytte noget bare at sige, at hvis bare vi har styr på Jonas Wind, så skal vi nok klare den. Fordi så skal der nok være en anden en, der finder noget plads. Så det skal stadig være en kollektiv måde at forsvare på, ellers har vi ikke en chance.

Frank forventer en chancerig og underholdende affære, hvor især vores egen presintensitet bliver udslagsgivende for kampens udfald:

– Det bliver vigtigt, at vi ikke bare kommer til at løbe efter dem. Det har vi oplevet mange gange inde i Parken, men selvom det er et andet FCK-hold nu, så er det altid vigtigt derinde, at vi kan komme op og lægge et tryk på dem. Så de ikke bare får lov til at spille igennem vores linjer hele tiden.

– Det vil være utopi at tro, at vi bare kan presse dem højt hele tiden, og at de kommer til at give den væk til os, hvor vi så bare kan starte med at spille og brodere os igennem. Der vil være perioder, hvor vi bliver tvunget ned og forsvare vores mål lidt lavere. Det har vi egentlig løst nogenlunde i  de seneste kampe, men nu møder vi også et hold, som i endnu høj grad kommer til at insistere på at spille imellem os, hvis vi bliver for passive.

Undervejs i podcasten kommer vi også ind på:

  • Afrunding af søndagens sejr i Randers
  • Hvad vi kan bruge fra Randers-kampen mod FCK?
  • Vores flotte stime af sejre og ubesejrede kampe
  • Quiz!
  • Studenterbrød og andet bagværk

Du kan lytte til den fulde episode på Spotify, Podcast-appen, øverst i denne artikel eller eller hvor du nu engang lytter til dine podcasts! Du skal blot søge efter “FC Nordsjælland” – og huske at abonnere på vores kanal, så du får en notifikation næste gang, vi smider noget ud.

Der er kickoff på søndag klokken 16.00, og kampen bliver vist på Canal 9 og Discovery+ med optakt fra klokken 15.00.