[PODCAST] Hjortebjergs optakt vs. AGF | “Jagter andet end en statistrolle i top-6”

Kategorier

Så er ventetiden snart forbi! På søndag spiller vi første kamp af det længeventede mesterskabsspil efter to ugers påskepause. Det er AGF, der kommer på besøg i Right to Dream Park – en modstander som vi har slået i begge indbyrdes opgør denne sæson.

I den anledning er vores assistenttræner Frank Hjortebjerg endnu engang klar på mikrofonen til sin sædvanlige optaktspodcast. Denne gang bliver der snakket om sejren mod SønderjyskE, påskeferie, landsholdsfodbold, Andreas Schjelderup, mål for mesterskabsspillet, karantæner og AGF som modstander.

Om mesterskabsspillet fortæller Frank blandt andet:

– Det bliver jo kampe i et højt tempo, og det vil vi gerne. Det tror vi, at spillerne får mest læring ud af. Det udvikler dem mest muligt. Og så bliver det kampe på gode baner, for det er mange af de bedste baner, der er med i top-6. Og det skal man ikke kimse af, når man ser på, hvordan de dårligste baner ser ud.

– Og så er det klart, at nu har vi kun mulighed for at opnå noget. Vi kommer med som nummer 6 igen, og der er ikke noget spøgelse eller en fare bagved os, som ellers kunne komme  ind og gribe fat i kraven på os.

– Nu kan vi for alvor få lov at spille derud af. Og det er jo skønt, men vi vil jo gerne jagte andet end en statistrolle i top-6, som vi lidt har haft nogle af de andre år. Det har jo ikke været fedt. Der er vi jo for ærekære omkring, det vi laver. For meget sportsfolk.

Frank har også store ambitioner for søndagens kamp mod AGF:

– Jeg har en rigtig fin fornemmelse. Vi ved præcis, hvad vi kan forvente og det er på vores hjemmebane. Vi sluttede rigtig fornuftigt af og har haft en opadgående kurve i spillet, så hvorfor skulle vi ikke også nakke AGF?

– Tingene er tippet vores vej i de andre opgør mod AGF, men vi ved med stor sandsynlighed, hvad de kommer med. Vi ved, hvad vi kan forvente, og det ved de jo også med os. Så på den måde tror jeg ikke, at der er nogen, der laver fis med hinanden.

– Standardsituationer bliver vigtige, og der har vi jo gjort det rigtig, rigtig godt – også mod GF. Og så bliver det rigtig vigtigt at kontrollere boldene op på Patrick Mortensen. Hvis boldene kommer ud til Casper Højer, skal vi være klar til at forsvare hans klasseindlæg og forrygende venstreben.

– Når vi selv har kuglen, er det noget med, at vi skal få flyttet på deres organisation. Vi skal ikke lade os lokke i deres fælder og miste bolden centralt, fordi så kører de en omstilling afsted. Så vi skal sørge for at passe bedre på den, spille den ned bagved dem og få dem ud at løbe.

Du kan lytte til den fulde podcast på Spotify (eller hvor du lytter til dine podcasts)! … og husk at abonnere på vores kanal.

*** Vi beklager for semi-dårlig lydkvalitet på denne episode, men vores sædvanlige podcastudstyr har ikke været til rådighed ***

Kampen på søndag bliver vist på TV3 Sport og Viaplay med kampstart klokken 18.05. Vamos!