LÆNGEVENTET FRESE- OG FANCOMEBACK: VELKOMMEN HJEM

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

For første gang i alt for lang tid var vores savnede fans hjemme igen i Right to Dream Park til stor glæde for vores anfører, Magnus Kofod. Desværre blev det ikke til den helt store fodboldfest, da vi i går tabte 3-0 til Brøndby IF. Udover gensynet med fansene kan vi glædes over, at Martin Frese var tilbage i kamptrøjen med tigeren på brystet efter fem måneders skadespause. 

Glædesbrølet, da vores spillere kom på banen til opvarmning, var ikke til at tage fejl af. Vores fans var tilbage i Right to Dream Park til gårsdagens opgør mod gæsterne fra Vestegnen, og vi havde savnet dem.

– Det var helt fantastisk. En helt anden stemning end vi er vant til. Nu har vi nærmest vænnet os til, at der ikke er nogen fans, men det var en kæmpe opløftning, at de var tilbage igen. Det var virkelig, virkelig rart, siger Magnus Kofod kort efter slutfløjt.

Ærgerligt nok lykkedes vi ikke med at udbygge vores ellers flotte stime. 10 ubesejrede kampe blev det til, men desværre blev Brøndby IF stopklodsen. Cheftræner Flemming Pedersen var ærgerlig over det tidlige føringsmål til gæsterne. Den følelse kunne ‘Kof’ nikke genkende til.

– Det er godt nok ærgerligt for at sige det lige ud. Vi er utrolig skuffede. Specielt nu når det skulle have været én stor fest med fansene tilbage på stadion. Vi havde en rigtig god fornemmelse forud for i dag, men det lykkedes ikke at få en sejr, siger midtbaneslideren og fortsætter:

– Brøndby er et hold, som er utrolig svære at bryde ned. Når de kommer foran, er de gode til at stille sig ned. I første halvleg får de spillet sig godt ud af vores pres, men i anden halvleg får vi lagt et godt tryk på dem. Vi satser, og det betyder selvfølgelig, at vi giver plads bagved, som resulterer i de sidste mål, siger Magnus Kofod.

For i anden halvleg udbyggede de blå-gule deres føring, og gjorde det til slutresultatet 3-0. Med sig på banen inden kampen bar vores spillere et stort, rødt banner med skriften: “VELKOMMEN HJEM”, og det var der ifølge vores nummer 8 én helt særlig grund til:

– Fansene skulle bydes velkommen hjem til Right to Dream Park, det fortjener de. Vi håber, at de vil blive ved med at komme hver eneste gang, vi spiller, for det er en fornøjelse.

– Banneret sender et signal om, hvor meget fansene betyder for os. At så mange mennesker ønsker at støtte os og klubben, det sætter vi så meget pris på. Så det skulle de også have at vide.

– I klyngen inden kampstart sagde jeg til mine holdkammerater, at fansene har ventet utrolig langt tid på det her, ligesom vi har. Nu skulle vi bare gå ind og vise, hvor godt et fodboldhold vi er. Det fik vi desværre ikke vist godt nok, hvilket var en stor skuffelse for os. Men det gav en masse energi og stemning, som vi har savnet utrolig meget. Der blev løbet et par ekstra meter, og det kan vi takke dem for, afslutter Kof.

Det var dog ikke kun fansene vi kunne sige velkommen hjem til. Vores alsidige spiller Martin Frese var langt om længe tilbage i kamptruppen,  efter han blev skadet i opgøret mod AaB i november. Efter 70 minutters spil var det tid for Frese til comeback, da stadionspeakeren for første gang i 5 måneder kunne råbe hans navn.

– Det var rigtig dejligt at være tilbage. Nu har jeg jo prøvet det et par gange efterhånden, men det er fedt at lykkedes med dét, man har kæmpet for i rigtig langt tid. Jeg er så glad for at kunne komme ind og hjælpe holdet inde på banen igen, siger Frese efter comebacket i går og fortsætter:

– Da jeg kom på banen, blev jeg fyldt med glæde. Jeg har kæmpet for det her hver eneste dag. Det kan godt være, at det ikke er sjovt at sidde nede i styrkelokalet, men det er, hvad det kræver at komme tilbage og få sådan en oplevelse som i dag.

– Det har ikke været en sjov periode at sidde ude, men jeg har jo prøvet det før, så jeg ved, hvad det kræver mentalt. Det har også været vigtigt, at jeg har kunne bruge de nærmeste omkring mig, fordi de har hjulpet enormt meget. Jeg er bare utrolig glad for at være på banen igen.

Magnus Kofod, Martin Frese og de andre drenge jagter på ny en sejr, når vi på mandag endnu en gang spiller hjemme i Right to Dream Park mod FC Midtjylland. Kampen fløjtes i gang klokken 19.00.