Kurland efter flot udebanesejr i Århus: Indstillingen var imponerende

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Attituden og mentaliteten var ikke til at tage fejl af, da vores U19-drenge sejrede 0-3 på udebane mod AGF tidligere i dag. Cheftræner Kasper Kurland er meget tilfreds med indsatsen og hæfter sig særligt ved holdets evne til at løse udfordringer og fremhæver også flere flotte præstationer.

Efter sidste rundes skuffende indsats mod Vejle skulle vores U19-drenge i dag revanchere sig, da de var forbi Fredensvang i Århus, hvor AGF’s ditto ventede.

Og revanche fik de!

Efter pointdelingen på hjemmebane mod Vejle B, havde vores cheftræner, Kasper Kurland, fokus på, at holdets indstillingen til tider ikke var den rigtige, men det fik de absolut rettet op på i dag.

– Det var en kamp, som startede under svære betingelser med kraftig vind og sne på en tung græsbane, men spillerne løste de udfordringer på fornem vis. Vi havde snakket om attituden og mentaliteten inden kampen, og hvordan man løser det. Altså om man søger undskyldninger eller man stepper op og finder løsninger og muligheder. Så det var en fornøjelse at se, at drengene bare kløede på og ikke slog sig ud af ting, som man ikke kan kontrollere, siger Kurland og fortæller om kampens forløb:

– Vi kommer foran 1-0 efter fem minutter, hvor Lasso spiller Bredahl fri, som efterfølgende bliver fældet af AGF’s målmand. Emeka brændte det efterfølgende straffespark, men fik sparket returen i mål.

– Første halvleg fortsætter med en masse dueller og andenbolde. På samme tid var vi dog gode til tage kontrol og fik taget brøden ud af deres pres. Jeg synes, at vi var gode i vores positioner, disciplin og opmærksomme i vores defensive aktioner.

– Vi scorer til 2-0 efter cirka 43 minutter, hvor vi får spillet bolden ind bag deres bagkæde, hvorefter Lasso får afsluttet og Bredahl banker returen fra keeperen i mål.

– Som sidespring var det en stærk præstation fra Bredahl og Emeka. Dét, at de kunne håndtere skuffelse i ikke at være udtaget til Superliga-holdet, men alligevel at kunne komme og gøre en stor forskel på holdet og i kampen, var meget stærkt at se. Det var også noget, som vi talte om efter kampen – altså at vi skal kunne håndtere de forskellige situationer og vende det til noget positivt.

– På samme tid var det også fedt at se, at Josef kom ind fra bænken og fik lavet det sidste mål til 3-0. Det var en vigtig lektie for spillerne. Historien vil altid handle om, om man har en betydning i kampen – uanset om man starter inde eller ej. Og det er altid spillerne selv, som har mulighed for at fortælle disse historier med deres indstilling og arbejdsindsats.

– Selvom vi havde meget fint styr på dem i løbet af kampen, så havde de et par store chancer, som Ogura tog sig af på flot vis. Han stod generelt en rigtig fin kamp, og havde specielt nogle rigtig flotte opspil frem i banen – så det var godt at se.

– Alt i alt var det en meget disciplineret og stærk indsats under svære forhold mod et hold med meget kvalitet og power. Jeg synes, at vi var dygtige til at få taget deres styrker ud af kampen og fremme vores egne. Vi kunne have lavet flere mål til sidst, men det var en meget flot præstation i dag. Det var en fornøjelse, afslutter en glad og tilfreds cheftræner.

Kampfakta:
AGF U19 0-3 FCN U19

0-1: Emeka Nnamani
0-2: Andreas Bredahl
0-3: Josef Elsubaihi

I løbet af de næste par dage vil højdepunkterne fra den flotte udebanesejr være at finde på vores YouTube-kanal, hvor de tre mål kan nydes.

Næste opgave for U19-holdet er på lørdag, hvor de tager endnu en tur til Jylland, hvor Randers FC venter. Kampen bliver fløjtet i gang klokken 13.00 og du vil kunne følge kampen på vores Twitter-kanal.