Jensen-Abbew før debut i sejren over AGF: Mit hjerte bankede hurtigere og hurtigere

Kategorier

En drøm gik i opfyldelse, da vores 18-årig midtstopper Jonas ‘AJ’ Jensen-Abbew fik sine allerførste 3F Superliga-minutter med tigeren på brystet i 2-0-sejren mod gæsterne fra Aarhus. Debuten i søndags giver os anledning til at tage dig med på AJ’s rejse fra ungdomsårene i AB, akademiet i Farum og lektielæsning på Nørre Gymnasium. 

Forrige uge startede noget uvant for vores unge defensivspiller Jonas Jensen-Abbew, som i daglig tale blot bliver kaldt for “AJ”. Han skulle nemlig ikke træne sammen med U19, som han ellers plejer. 

– Jeg fik at vide i mandags, at jeg skulle træne med seniorholdet resten af ugen. Så der fornemmede jeg godt, at der muligvis var en chance for spilletid i kampen mod AGF. Derfor forsøgte jeg at forberede mig så godt som muligt, siger Jonas Jensen-Abbew og fortsætter:

– Dagen før kampen fik jeg så at vide, at jeg skulle være med på bænken. Det betød, at jeg havde rigtig svært ved at falde i søvn den nat. Og hele dagen var jeg enormt spændt på, hvad der ventede mig.

Det var med god grund. For i søndags skulle vi tage hul på dette års mesterskabsspil hjemme i Right to Dream Park, hvor modstanderen var AGF. Selvom vi i indeværende sæson tidligere har slået dem både i Farum og Aarhus var det en svær opgave, vi skulle på. 

En del skader og karantæner havde åbnet muligheden for, at AJ kom med i kamptruppen på bænken, men efter 67 minutter var det tid til at få debut. 

– Da jeg stod og var på vej på banen, kunne jeg mærke, at mit hjerte bankede hurtigere og hurtigere. Men jeg var opsat på at komme på banen og hjælpe holdet til en sejr. Det vigtigste var at få de tre point. 

– Selvfølgelig var jeg lidt nervøs, men da jeg kom på banen, fokuserede jeg kun på kampen

– Flemming fortalte mig, at jeg skulle spille mit eget spil. Der er en grund til, at jeg er kommet i betragtning, så min opgave var bare at nyde det. Det er en kæmpe oplevelse, som jeg kun får en gang, siger akademispilleren. 

Efter kampen var der ros til den unge debutant fra cheftræneren, Flemming Pedersen, der virkelig var begejstret for den måde, AJ “gik ind og tog taktstokken”. Det var dog først efter kampen, at forsvarsspilleren opdagede, hvad han havde præsteret. 

– Da slutfløjtet lød, gik det op for mig, hvad jeg havde opnået. Det var selvfølgelig rigtig stort. Jeg var bare så glad. Det var svært at sætte ord på.

– Mine holdkammerater har hjulpet mig rigtig meget. Lige siden min første træning med dem, har de altid været der. Det er enormt gode spillere, som virkelig forsøger at presse mig til mit allerbedste. Det er nemt at falde ind på et hold, hvor alle hjælper alle. 

– Jeg kom til klubben for snart to et halvt år siden, og det var min drøm at spille for seniorholdet. At det så skete allerede nu, er helt vildt fedt, siger debutanten.

Hvad de første 3F spilleminutter med tigeren på brystet betød for AJ, var ikke til at tage fejl af. For efter opgøret løb hen direkte hen til sin tidligere akademitræner Bajram Fetai og fejrede debuten. Vi skal dog et stykke tid tilbage for at finde forsvarsspillerens første møde med fodbolden. 

Han startede nemlig med at spille fodbold i hjembyen Herlev i klubben B1973, da han var blot fire år. Men det var først som 15-årig, at han for alvor stiftede bekendtskab med et udfordrende konkurrencemiljø. Det har, ifølge forsvarsspilleren, virkelig gavnet ham i jagten på seniordebut. 

– Jeg spillede i AB fra jeg var U15 til anden års U17 om vinteren. AB gav mig virkelig mod på mere. Det var første gang, at jeg var væk fra mine vante omgivelser, hvilket virkelig var en stor udfordring. Så jeg lærte i AB, at jeg skulle kæmpe for min plads på holdet. 

– Da jeg så kom til FC Nordsjælland, fik jeg Bajram Fetai og Johannes Hoff Thorup som trænere. De har betydet rigtig meget for min udvikling. Jeg har især snakket godt med Bajram også om ting uden for banen. Vi har altid drømt om den dag, hvor jeg skulle få debut. Så det betyder rigtig meget for os begge. 

– Tiden på akademiet i Farum har været utrolig lærerigt. Det er et helt andet miljø, end hvad jeg var vant til i AB. Jeg har udviklet mig både som fodboldspiller – men også som menneske. Det er virkelig, hvad der gør det her sted til noget specielt. Jeg har fået nogle helt andre perspektiver på livet, særligt efter vores tur til Ghana og mødet med Right to Dream-drengene, siger AJ, der selv har en ghanesisk far. 

Ved siden af fodboldkarrieren er der også en del lektielæsning og undervisning på Nørre Gymnasium i København, som skal passes. Det kan være svært, især nu når de første 3F Superliga-minutterne er spillet. 

– Min debut har gjort, at jeg har mod på endnu mere. Jeg skal blive ved med at kæmpe, og så må jeg se, hvad det fører til. Jeg er bare så glad lige nu.  

– Det har virkelig givet mig blod på tanden. Selvfølgelig vil jeg gerne være en fast del af holdet og se frem til den næste kamp, men det kræver hårdt arbejde. Jeg går dog stadig i 3.G og har fokus på at færdiggøre min skole, så det er med at finde den rigtige balance, afslutter debutanten.

Hvis du vil lære AJ bedre at kende, kan du i vores U19 VLOG få indblik i alt, hvad han laver på en kampdag lige HER

Husk, at du kan se highlights fra AJ’s debutkamp lige her, som blandt andet byder på flotte scoringer af Kamaldeen Sulemana og Oliver Antman.

På søndag jagter vi endnu en fantastisk sejr i mesterskabsspillet, når vi skal krydse klinger med Randers FC på udebane. Kampen starter klokken 14.00 og bliver vist på Eurosport 2 og Discovery+.