FRA AKADEMI TIL SUPERLIGA: DANIEL SVENSSON

Kategorier

Vores svenske backspiller fik en uplanlagt tidlig 3F Superliga-debut i efteråret på udebane i AaB, og siden har han været fast med omkring seniorholdet. Nu rykkes Daniel Svensson officielt op i førsteholdstruppen.

Tilbage i slutningen af november gik Daniel Svensson og lavede sine sædvanlige forberedelser til U19-holdets hjemmekamp mod AC Horsens. Pludselig fik den dengang 18-årige svensker besked på at skifte tøj, fordi han skulle træne med vores Superliga-hold og rejse med til Aalborg samme dag.

Til kampen mod AaB var der ikke spillet mere end 15 minutter, før Martin Frese måtte forlade banen, og så var der brug for unge Svensson. Dermed fik han en overraskende tidlig debut i 3F Superliga.

Siden da har Daniel fået spilletid i samtlige runder – pånær en enkelt hjemmekamp mod Brøndby – og er altså blevet en mere eller mindre fast del af førsteholdet. Nu rykkes han også officielt op i Superliga-truppen til stor glæde for alle parter.

Daniel Svensson:

– Der er selvfølgelig større krav og forventninger på førsteholdet, fordi niveauet er højere, så du skal spille bedre. Og derfor har jeg også været nødt til at lytte til mine mere erfarne holdkammerater her i starten. For at få hjælp og sørge for, at jeg gjorde mit job på banen.

– Jeg føler, at jeg tilpassede mig relativt hurtigt til niveauet, da først jeg begyndte at spille med på Superliga-holdet. Det er noget, jeg har tænkt en del over. Jeg ved, at jeg er god til at tilpasse mig nye niveauer og omgivelser, men det her var trods alt et helt andet niveau, end jeg havde prøvet før. Så jeg troede ikke, det ville gå så hurtigt.

– Nu glæder jeg mig bare til at spille mesterskabsspillet. Jeg ved, at det bliver 10 meget hårde og kompetetive kampe. Så både mig og holdet skal arbejde hårdt og fokuseret, så vi kan levere 100% på banen hele tiden.

– Personligt vil jeg gerne have så mange minutter som muligt, levere nogle gode præstationer og forhåbentlig score og lave nogle flere assists.

– Og så håber jeg, at jeg også kan møde fansene. Det er meget ærgerligt, at de ikke kan være sammen med os til kampene, men vi ved, at de følger med hjemmefra. De presser os til at yde vores bedste. Og det hjælper os til levere gode præstationer.

– Jeg vil gerne sige stort tak til alle, der har hjulpet mig, siden jeg kom til klubben. Jeg håber, at vi bliver ved med at køre på og får nogle gode år sammen.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:

– Vi er rigtig glade for at kunne flytte Daniel op i førsteholdstruppen officielt. Den oprindelige plan var, at Daniel først skulle i aktion for U19-holdet, men allerede i november fik han sin debut for førsteholdet i en udekamp i Aalborg. På trods af en anderledes optakt viste Daniel hurtigt, at han var opgaven værdig.

– Siden han kom fra Sverige, er han faldet rigtig godt til i Farum. Det er altid en stor opgave for unge spillere at tilpasse sig nye holdkammerater og en helt ny klub, men Daniel har virkelig formået at finde sig til rette.

– Det kan man også se på banen, hvor han gentagende gange har vist både sine defensive og offensive kompetencer. Han er en stabil defensivspiller, som vi ser frem til at følge rigtig tæt fremover.

På søndag jagter Daniel Svensson og resten truppen endnu en sejr i mesterskabsspillet, når vi på udebane skal spille mod Randers. Opgøret bliver fløjtet i gang klokken 14.00 og bliver vist på Eurosport 2 og Discovery+.

Du kan se hele kampprogrammet for slutspillet af 3F Superligaen lige HER.