Flemming P. efter fantastisk sejr mod FCM: Én stor glædesrus

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Wow, for en kamp vi var vidne til i aften. De forsvarende mestre fra FC Midtjylland var på besøg i Farum til et hæsblæsende opgør, der både bød på flot spil, gode dueller, stemning på lægterne, comebacks, straffesparkskendelser og til sidst en forløsende overtidsscoring fra Simon Adingra til slutresultatet 3-2.

Cheftræner Flemming Pedersen kalder det for et ”rigtig højt Superliga-niveau” og er stolt af den måde, drengene kom tilbage på efter et skuffende nederlag i sidste uge.

– Man kan se, hvor meget det betyder for alle, fortæller en glad Flemming Pedersen efter slutfløjet, inden han sætter flere ord på oplevelsen:

– Der var udskiftede spillere og reserver, der løb ind på banen. Det var teamwork. Det var én stor glædesrus. Og det tror jeg alle fans og tilskuere, har savnet.

– Det er fantastisk, at vi kan bounce back efter Brøndby-kampen. Den trak virkelig søm ud. Både mentalt. fordi den endte med at blive 0-3, men også fysisk, fordi vi slog nogle fysiske rekorder. Blandt andet nedlagde vi over 130 kilometer.

– Vi vidste og havde troen på, at der kunne ske noget stort i dag, men vi ved også godt, at Midtjylland er et voldsomt hold at spille mod.

Men det skete. Det krævede dog lidt af en rutsjebanetur, hvor vi først kom foran efter 29 minutter, inden midtjyderne udlignede og senere bragte sig selv foran. På en straffesparksscoring af Kamaldeen Sulemana skabte vi balance i regnskabet, og faktisk fik vores topscorer endnu en chance fra 11-meter-pletten i det 84. minut, men desværre kom undersiden af overliggeren i vejen.

Dermed lignede det længe en pointdeler, inden netop-indskiftede Simon Adingra i overtiden sendte Right to Dream Park i ekstase med en flot scoring efter et kontraangreb eksekveret til UG med kryds og slange.

– I forhold til det mod, vi spiller med i vores opbygningsspil, var det mere end godkendt. Vi mister den nogle få gange, og det koster ved deres mål til 1-2, men de mange gange vi får spillet os ud af deres pres, kommer de virkelig til at løbe efter os, og det trækker søm ud hos Midtjylland.

– Det er en af vores bedre kampe i løbet af de sidste par sæsoner. Helt klart. Nu er det mesterskabsspillet, og vi møder et hold, som ligger nummer 1 og vil gøre alt for at blive danske mestre.

– Sidst vi slog dem herhjemme, stillede de op med 4-5 reservespillere, fordi de var i Champions League. I dag stiller de op i stærkest mulig udgave, og alligevel giver vi dem en brandkamp og følte os på ingen måde underlegne. Det var på et rigtig højt Superliga-niveau, mener Flemming Pedersen.

For anden gang på under en uge havde vi mulighed for at byde vores fans velkommen hjem på lægterne i Farum. Sidst blev det dog som bekendt til et skuffende nederlag mod Brøndby IF, og derfor var vores cheftræner også ekstra glad for at give vores fans en anden oplevelse i dag.

– Det blev italesat inden kampen i dag, fordi fornemmelsen var virkelig flad efter Brøndby-kampen. Vi leverede ikke det spillemæssige udtryk, som vi gerne ville give vores fans, som endelig var tilbage. I dag vidste vi, at Midtjylland ville spille med, så vi ville ud og byde dem op til dans og levere en god oplevelse.

– Det måtte bære eller briste, og derfor var det også så fedt, da vi scorede til sidst. Det er meget sjældent, at vi har gjort det i de seneste sæsoner.

– Specielt jubelbrølet ved vores sene sejrsmålet var fedt at høre igen. Det har man savnet, og det er nogle gange dét, som fodbolden handler om, afslutter Flemming Pedersen.

Allerede senere på ugen skal vi bide skeer med FC Midtjylland igen, når vi på søndag drager til Herning for at spille det omvendte opgør. Der er kickoff klokken 18.00, og kampen bliver sendt på TV3 Sport og Viaplay.