Flemming P. efter endnu et BIF-nederlag: Deja-vu

Kategorier

I dag skulle vi forsøge at udbygge vores flotte stime af ubesejrede kampe, men i stedet indkasserede vi desværre sæsonens tredje nederlag mod Brøndby IF. 0-3 lød slutresultatet på, hvor cheftræner Flemming Pedersen især peger på gæsternes scoring i første halvleg som afgørende.

Der var ikke spillet mere end 20 minutters tid, før Brøndbys topscorer, Mikael Uhre, sendte gæsterne i front efter en kedelig situation. Et tidligt føringsmål der ærgrer vores cheftræner, Flemming Pedersen, fordi det er særligt svært at komme tilbage mod netop de blå-gule.

– Det får jo en kæmpe betydning. Igen og igen, kan man næsten sige. Det var lidt af et deja-vu fra de to seneste hjemmekampe mod dem.

– Vi har i forvejen store udfordringer med at nedbryde deres kompakte defensiv, og så bliver det ikke nemmere, når de kommer foran og ikke har travlt med at komme frem og score, forklarer Flemming Pedersen.

Inden kampen var der fokus på hurtigt offensivt spil, hvis vi skulle komme igennem gæsternes jerndefensiv, men sådan skulle det ikke gå. Der var ellers forsøgt med lidt ændringer i startopstillingen, som skulle hjælpe os med at blive farlige.

– Intentionen var at komme ind og tage styring på kampen fra start af, men det var langt fra godt nok. Vi får vel kun produceret tre scoringsmuligheder.

– Kofod spillede egentlig bare Schjelderups position, mens Tochi kom ind og tog Kofods position. Og så lå Kamal fremme, men tog et lidt bredere udgangspunkt, fordi det er meget let at fare vild inde omkring Brøndbys centerforsvar. Så det var for at forsøge at sætte Kamal op i flere 1-mod-1-situationer, fortæller vores cheftræner.

På trods af det tidlige føringsmål evnede gæsterne ikke at lukke kampen, hvilket gjorde, at den langt henad vejen egentlig kunne tippe begge veje. I kampens fem sidste minutter scorede dog både Andrija Pavlovic og Lasse Vigen, hvorfor slutresultatet pludselig lød på 0-3.

– De er positioneret defensivt rigtig godt, så vi ved, at vi skal spille hurtigt, hvis vi skal udfordre dem. Så det er vores kollektive bevægelser, der er afgørende, hvis vi skal bryde Brøndby ned. Det ser vi især på Kofods store chance i første halvleg, hvor Tochi sætter ham flot op, men der var ikke nok af de situationer.

– Så man skal kende sin besøgelsestid i disse opgør. Og i det vi skifter offensivt ind i anden halvleg, trykker højere op og presser på for en udligning, så spiller vi med større risiko. Derfor får Brøndby lov til at stikke afsted på nogle kontraangreb og lukke kampen.

På trods af det bitre resultat, kunne vi glæde os over, at Martin Frese blev skiftet ind i anden halvleg og dermed gjorde comeback efter fem måneders skadespause. Han bliver en vigtig brik i resten af vores forårsprogram, mener Flemming Pedersen.

– Det var dejligt at se ham tilbage. Han måtte få de 25 minutter i dag, og så skal vi bygge på ham.

– Villadsen og Daniel Svensson har spillet rigtig mange kampe på det sidste, og der bliver Frese vigtig i forhold til at aflaste. Så det bliver godt at få ham med igen.

Derudover var der som bekendt også gensyn til mange af vores savnede fans og partnere, som havde fået lov at komme hjem i Right to Dream Park efter flere måneders ventetid.

– Det varmede rigtig meget. Personligt lægger jeg ikke så meget mærke til det, når først kampen er i gang, men inden kampen og under opvarmningen var det utrolig værdsat.

– Vi italesatte også meget inden kampen, at nu var vores fans tilbage, og så går vi ud og hamrer igennem. Derfor er det også så frustrerende, at vi ikke gav dem den oplevelse, vi gerne ville. Det skulle både have kastet en sejr af sig og flot offensivt spil, så vi sammen havde noget glæde os over, afslutter vores cheftræner.

På mandag har vi endnu en hjemmekamp, hvor Flemming og drengene forhåbentlig kan give vores fans en bedre oplevelse. Det er mod FC Midtjylland, og der er kickoff klokken 19.00 i Right to Dream Park.