FCN, JKA & Red Barnet Furesø: Hvordan kan vi finde en model, der kan gøre en forskel lokalt?

Kategorier

Rebecca og Anja fra Red Barnet Furesø sammen med Rasmus, Jun og Fredrik fra JKA Customs.

Foto: fcn.dk

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi tror på, at vores fodboldklub på sigt kan agere fyrtårn for regionen. Vi vil gerne sætte et større aftryk med vores værdier, og lige nu er vi en udforskende fase, hvor vi forsøger at finde ud af, hvor vi kan tage et større ansvar i lokalområdet.

Samarbejdet med det kreative og bæredygtige i tøjbrand JKA Customs, som vi præsenterede i februar, er én af de muligheder, vi har grebet for at gøre en forskel i vores netværk og lokalsamfund. Gennem salget af de speciallavede trøjer og merchandise rejste vi en mindre sum penge til Red Barnet Furesø. En god sag som vi også havde fornøjelsen af at støtte tilbage i december omkring juletiden.

Udover den beskedne donation lærte vi også en helt masse på vejen. Vi stræber nemlig efter, at vi som organisation skal hjælpe med mere og andet end “blot” donationer og penge til lokale organisationer. Og med samarbejdet er vi blevet et step klogere på, hvordan vi kan gøre en langsigtet og bæredygtig forskel i regionen.

Hvordan kan klubbens ressourcer, vores ekspertiser og vores faciliteter skabe en øget værdi for vores netværk? Lige nu gør vi et stort stykke arbejde i forhold til at undersøge og identificere vores egne ressourcer og behovene i lokalsamfundet, som vi kan være med til at opfylde.

Derfor mødtes de tre parter – FCN, JKA og repræsentanter fra Red Barnet Furesø – i sidste uge for at lære om hinandens arbejdsområder, visioner og for at udforske, hvordan vi i fremtiden kan samarbejde om at gøre en endnu større og længerevarende forskel for de lokale børn og familier, som Red Barnet Furesø arbejder med.

Trine Hesselund Hopp Møller, CO-CEO hos FC Nordsjælland:

– Det handler om at finde og bygge en god model for, hvordan vi gør os selv mest nyttige og skaber en reel værdi i vores lokalsamfund. Én af mulighederne er at inddrage en partner, der også gerne vil sætte sit aftryk i vores netværk, som vi har gjort i dette tilfælde.

– Vi skal udnytte alle de ting, der gør vores organisation unik. Alt det, som vi er gode til. For vi har nogle helt åbenlyse ressourcer og evner, som kan gøre en forskel. Særligt i forhold til ting som kost, motion, uddannelse, character development og lærerige oplevelser.

– Vi har lært meget fra dette samarbejde, og det har været brugbart med udefrakommende perspektiver til at identificere, de behov der er i samfundet, så det ikke udelukkende er os selv, der skal beslutte, hvor vi gerne vil sætte ind. Vi er endnu ikke i mål med processen, men møder som disse er helt sikkert et vigtigt step på rejsen.

Jun Kjøller Andersen fra JKA Customs:

– Det er ekstremt inspirerede at høre om alle de ting, som de frivillige fra Red Barnet gør for børn og familier, der måske ikke altid selv har ressourcerne til det. Alle i vores team er selv unge mennesker, der godt kan huske, hvordan det er at være barn. Og derfor ved vi også, hvor vigtigt det er at have drømme, nogle gode mennesker at se op til og få nogle lærerige oplevelser.

– Af samme årsag betyder det her samarbejde med FCN også rigtig meget for os. For os handler det om at give tilbage. Om det er et pengebeløb, en oplevelse eller noget helt tredje – så er dét at give og gøre en forskel, en vigtig del af vores rejse. Og hvis vi kan hjælpe klubben med at finde en god og bæredygtig model, er vi mere end glade for at hjælpe.

– Vi vil gerne give børn muligheden for eksempelvis at komme ned i vores studie og følge med i en arbejdsdag. Vi vil gerne ud og lære fra os på lokale skoler og ungdomsinstitutioner. Vi vil gerne inspirere og motivere unge mennesker til at turde at springe ud i livet. Det håber vi at kunne bidrage med.

Rebecca Weiss Michelsen og Anja Thygesen fra Red Barnet Furesø:

– Idéen er, at vi gerne vil støtte lokale familier – især indadtil – igennem positive oplevelser. At børnene har lavet noget sjovt i weekenden, som de kan fortælle om mandag morgen. Og så vil vi gerne bygge et fællesskab omkring dét at være en del af Red Barnet Furesø.

– Vi får jo hjælp og midler fra Furesø Kommune, men vi er dybt afhængige af udefrakommende hjælp. Vi får maks dækket 1/3 af vores udgifter til udflugter, men vi laver også alle mulige andre ting. Vi laver også julefester, uddeling af gaver og sådan nogle ting, så donationer og hjælp er meget afgørende for, hvor gode oplevelser vi kan give børnene. Og for os er det vigtigste, at vi får rykket det enkelte barn.

– Man får helt gåsehud, når man tænker på det samarbejde, vi havde omkring jul. Det gjorde en gigantisk stor forskel. Dels kunne vi give de 30 familier, som vi allerede er i dialog med, en masse julegaver, men derudover kunne vi også glæde yderligere 50 børn. Det var helt fantastisk.

– Vi er meget stolte af, at der igen er blevet tænkt vores vej, og at vi nu har fået lov at mødes alle parter. Det fortæller noget om en ambitiøs klub, der gerne vil være til stede i lokalmiljøet.