Døhr rundede 50 kampe med tigeren på brystet: Jeg ser FC Nordsjælland som min klub

Kategorier

Stoltheden lyser ud af Mads Døhr Thychosen dagen efter udebaneopgøret mod FC København. I går passerede han nemlig en stor milepæl, da han spillede sin kamp nummer 50 for FC Nordsjælland i en alder af 23 år. I sin tid i Farum har Døhr udviklet sig både på og uden for banen. Særligt i den seneste tid har han trådt i karakter som leder.  

For en måned siden fejrede vi Ibrahim Sadiq 50-kampsjubilæum, men i dag er det tid til en ny. For med det uafgjorte resultat i Parken i går spillede Mads Døhr Thychosen sin kamp nummer 50.

I sommeren 2019 skiftede Døhr fra FC Midtjylland til FC Nordsjælland med en ambition om at udvikle sig og spille flere kampe. Vejen til de 50 kampe har været fyldt med både op- og nedtur, så glæden hos jubilaren var ikke til at tage fejl af.

– Det er en flot milepæl at ramme. Jeg er selvfølgelig rigtig stolt. Det er jo ikke så længe siden, jeg kom til klubben, så det her jubilæum viser, at jeg har spillet ret mange kampe på kort tid.

– Jeg ser FC Nordsjælland som min klub, og det er virkelig fedt at være en del af projektet.

– Det er en super fed klub. Jeg elsker at være her og har det virkelig godt her i Farum, siger Mads Døhr.

De sidste par måneder har flere af vores rutinerede spillere være ude med skader, hvorfor Døhr har taget taktstokken både på og uden for banen. På trods af sin unge alder er jubilaren en fast del af de ledende figurer i truppen. Sammen med Magnus Kofod Andersen og Kian Hansen indgår han i holdets anførergruppe, og lederskab er ikke fremmed for den unge jubilar.

– Jeg har udviklet mig rigtig meget personligt, fortæller en reflekterende Døhr og uddyber:

– Jeg kom fra at være den yngste i FC Midtjylland, og nu er jeg en af de ældste i truppen. Det har krævet en hel del ansvar fra min side af, hvor jeg skulle steppe op. Specielt her det sidste halve år er jeg virkelig lykkedes med at tage ansvar, og det er også den rolle, jeg gerne vil have.

– Lederrollen ligger meget naturligt til mig, men jeg har tænkt langt mere over, hvordan jeg kommunikerer med mine holdkammerater. Nogle gange kan jeg godt være lidt hård verbalt, og den del har jeg arbejdet meget på.

– At jeg er en af lederne viser, at klubben har modet til at tro på de unge og give dem ansvar. Jo mere ansvar vi får, jo mere lærer vi også. Personligt er jeg blevet bedre til at få folk samlet og lægge en arm omkring de holdkammerater, som måske har det svært. Jeg elsker alle mine holdkammerater. Vi er én stor familie i omklædningsrummet.

Som så ofte før var Døhr endnu en engang fast del af holdkortet, da vi krydsede klinger med FC København i går. Før årsskiftet gennemgik Døhr dog en hård periode, hvor han var ude på grund af hofteproblemer. Fremfor at lade skaden bremse ham i sin udvikling, kæmpede han for at komme tilbage endnu stærkere.

– Jeg havde en træls periode i efteråret, hvor jeg var skadet, men når jeg er klar, så spiller jeg næsten alle kampe. Det var derfor, jeg kom til klubben. Det gav en sult at være ude i den periode, fordi jeg gerne ville hjælpe holdet.

– Min tid i Farum har både haft opture og nedture, men jeg har altid været glad for at være her. Klubben er fyldt med fantastiske personligheder og unge folk, som klør på på træningsbanen. Det har været en fantastisk tid, siger vores nummer 2.

Langt om længe kan vi byde fans velkommen hjem i Right to Dream Park, når vi på onsdag spiller mod Brøndby IF. Det bliver en helt særlig oplevelse for Døhr, der ser frem til at fejre jubilæet med jer.

– Der er ingen tvivl om, at det ikke har været det samme at spille uden fansene. Men jeg tror, at de har haft det endnu hårdere. På trods af det, er de der stadig, når vi kommer hjem fra udebaneture og byder os velkommen hjem. De er der både i medgang og i modgang. Og det er dem, vi spiller for.

– Nu glæder vi os bare utrolig meget til, at de kommer tilbage igen, så vi kan vise dem, hvilket hold vi er blevet. Det bliver en fantastisk oplevelse at mærke suset igen, afslutter 50-kampsjubilaren.

Onsdag aften klokken 20.00 fløjtes opgøret mod Brøndby IF i gang hjemme i Farum. Til denne kamp byder vi vores sæsonkortholdere og partnere velkommen hjem, mens resterende fans kan følge kampen på Canal 9 og Discovery+.

Billetter til de resterende hjemmekampe i mesterskabsspillet vil løbende være til salg via billet.fcn.dk, når vi har modtaget de præcise specifikationer fra myndighedernes side.