Birks analyse: Hvorfor vi ikke lykkedes med at bryde BIF’s defensive organisation ned

Kategorier

I onsdags tabte vi 0-3 på hjemmebane mod et stærkt Brøndby IF-mandskab, som stod solidt i deres defensive organisation og kørte farlige kontraangreb på os. Præcis som vi har oplevet det så mange gange før.

Analytiker Frederik Birk giver her en forklaring på, hvorfor vi ikke evnede at knække koden mod Brøndbys lavtstående og kompakte forsvar med fem spillere i bagkæden.

–  Alle der har set Brøndby, er jo vidende om, at de er meget velorganiseret defensivt, hvor de har en stærk struktur med denne her 5-backkæde, som vi har haft meget svært ved at åbne. Det adresserede vi også efter vores FCK-kamp, så vi havde håbet på, at vi kunne have fået flere af de her angrebsmønstre fra den kamp ind i spillet mod Brøndby.

– Derfor var der på vores post match-møde stort fokus på vores eget spil for at finde ud af, hvad vi gjorde og hvad vi ikke fik gjort i tilstrækkelig grad i forhold til at åbne det her Brøndby-hold op.

– Til kampen forsøgte vi os med noget, der kan beskrives som en 3-3-2-2-struktur i vores offensive spil. Det betød, at vi som sædvanligt byggede op med tre forsvarsspillere, mens vi havde en enkelt 6’er inde bag Brøndbys førstepres. På siderne af 6’eren lagde vi to spillere, hvoraf den ene var Daniel Svensson, som kom ind fra sin position som venstre wingback. Længere fremme lå Victor Jensen og Magnus Kofod i mellemrummet, mens Kamaldeen og Villadsen skulle strække Brøndbys bagerste linje ude på vores brede punkter.

– Belægget for at gøre det på denne måde, var, at vi gerne ville skabe et overtal inde centralt, så vi kunne udvikle kampen inde fra halvrummene. Det var der egentlig også fine forudsætninger for at gøre, fordi Brøndby sendte Anis Slimane frem og presse med deres to angrebsspillere. Det betød nemlig, at de kun havde Morten Frendrup og Radosevic tilbage i midtbaneleddet.

– Så der var masser af plads og gode muligheder for at få overtaget derinde, men vi lykkedes ikke med det i tilstrækkelig grad. Noget af det, der ikke var godt nok, var de modsatrettede bevægelser på vores sidste linje, som vi har snakket om så mange gange før. Når man møder en så solid 5-backkæde, er det afgørende, at vi får strukket deres bagkæde, så de også skal koncentrere sig om forsvare sig baglæns. Vi skal true dem med dybe løb, fordi ellers kan deres sidestoppere blot træde op og udligne det numeriske overtal, vi ellers havde inde centralt.

– Så det var én af de ting, som havde en relativt stor indvirkning på, at vi ikke helt lykkedes med at udnytte de halvrum. Vi havde helt bevidst valgt at sætte nogle positioner i spillet, hvor vi lå tæt på Brøndby-spillerne, fordi vi troede på, at vi med vores tekniske kunne evne at brodere os ud af situationen og skabe små, lokale overtal. Men vi må også bare konstatere og erkende, at Brøndby var bedre til at skabe dueller og nærkampe, end vi var til at spille rundt om dem i det tætte spil.

– Og så er det klart, at Brøndbys føringsmål i første halvleg også får en betydning, når man kigger på kampens forløb som helhed. Vi pusher i anden halvleg og kommer også nærmere noget, fordi vi giver noget carte blanche til nogle enkelte spillere i forhold til at rykke længere frem i banen. Særligt Mads Døhr gik frem, så vi kun stod med to stoppere.

– Vi ville gerne jagte udligningen, og så er det klart, at kampbilledet 1-til-1 bliver efter Brøndbys smag. De kan forsvare sig lidt lavere, og så har de deres raketter oppe foran. Og der bliver vi selvfølgelig sårbare, når vores nu kun to stoppere skulle dække større områder omkring deres to angribere.

Allerede på mandag har vi chancen for at komme tilbage på sporet og give vores fans og tilskuere en bedre oplevelse. Du kan anskaffe dig en billet til kampen LIGE HER – vi glæder os til at byde velkommen i Right to Dream Park!