Assist-Villa om samarbejdet med Døhr: Han er en storebror for mig

Kategorier

For anden gang i denne sæson lykkedes vi med at sende FC Midtjylland hjem til Herning med et nederlag. Denne gang lød slutresultatet på 3-2 oven på et begivenhedsrigt opgør, hvor Oliver Villadsen endnu engang fik fuld spilletid og havde en afgørende fod med i sejren. Vi fangede ham til en snak om offensiv udvikling og samarbejdet med Mads Døhr Thychosen på højrekanten.

Det var en træt, men glad, Oliver Villadsen, der satte sig på udskiftningsbænken for at tale om gårsdagens fantastiske sejr over 3F Superligaens nuværende tophold, FC Midtjylland. Særligt Simon Adingras forløsende overtidsscoring, som sikrede os tre point, sad stadig i kroppen. 

Da vi scorede det sidste mål, fik jeg helt kuldegysninger. Det var vanvittigt. Jeg kunne fornemme, at stemningen var i top på lægterne. Det var kæmpestort endelig at kunne give fansene en sejr, siger Villadsen med et smil og fortsætter:

– Stemningen nede i omklædningsrummet var pivfed. Folk er rigtig glade, især fordi jeg ikke synes, at det er en ufortjent sejr overhovedet. Inde på banen følte jeg, at vi var i kontrol stort set hele kampen. I flere situationer spillede vi dem nærmest ud af banen.

– Jeg er meget glad på holdets vegne, fordi jeg synes, at vi leverer en benhård præstation. Selvom vi kommer bagud og misser straffe, så viser vi en mentalitet, hvor vi bliver ved med at kæmpe til det sidste. Det er en holdånd i klubben og en tro på hinanden, uanset hvad der sker.

Efter opgøret var vores cheftræner Flemming Pedersen glad for “det høje Superliga-niveau”, som holdet viste. Glæde var også at finde hos den unge wingback, og det var der god grund til. For Villa havde endnu en gang en afgørende næstsidste fod med i spillet, da han assisterede ved vores føringsmål i første halvleg. Det samme var tilfældet i kampene mod AGF og FC København, hvor Villa tilmed blev kåret af fansene til kampens spiller i Parken. 

– I forhold til det offensive har jeg virkelig forsøgt at lægge på. Jeg har trænet rigtig meget på mine indlæg det sidste år, også da jeg ikke spillede så meget, fortæller gårsdagens assistmager.

– Det har betydet, at jeg nu har endnu mere fokus og kvalitet på mine indlæg. Nogle gange lykkes det, når man arbejder hårdt for det. Det er rart at kunne hjælpe holdet og være mere afgørende, men størstedelen af æren skyldes også, at jeg har så gode holdkammerater.

– Det her resultat viser, at vi godt kan bide skeer med top 3-klubberne. Det er rigtig, at vi er unge, men vi kan faktisk spille med de bedste. Så længe vi står sammen, er der for hinanden og spiller kollektivt, så er der så meget potentiale.

Apropos gode holdkammerater er det værd at nævne Mads Døhr Thychosen, som for nyligt rundede 50 kampe med tigeren på brystet og må betegnes som en af de erfarne herrer på holdet. Det nyder en ung spiller som Oliver Villadsen godt af. For selv fra lægterne i Right to Dream Park kan man tydeligt høre, hvilket samarbejde de to har bygget op ude på højrekanten.   

– Siden Døhr kom til klubben, har vi haft et rigtig godt forhold til hinanden. Han er en storebror for mig, fordi han hjælper mig rigtig meget. Selv da jeg ikke spillede så meget, prøvede han at holde mit humør oppe. På nogle punkter er han også en mentor for mig både på og udenfor banen. Han forsøger at motivere mig og gøre mig til en bedre fodboldspiller. Det er fantastisk at have ham bag sig.

Han har lært mig at holde hovedet koldt. På ungdomsholdene kunne jeg spille mere frit og med mere plads, men nu kan jeg i nogle situationer godt blive lidt stresset. Dér har han været god til at hjælpe mig og vise, hvordan jeg skal positionere mig, afslutter Villa. 

Oliver Villadsen og resten af holdet kan se frem til endnu et hæsblæsende opgør mod FC Midtjylland på søndag, hvor vi skal spille den omvendte kamp i Herning. Om det er tigerne eller ulvene, der henter tre point, vil blive afgjort, når de 90 minutter fløjtes i gang klokken 18.00. Kampen bliver sendt på TV3 Sport og Viaplay.