Ugens U-Nyt: Mød vores nye angriber Maksim Stjopin

Kategorier

Foto: fcn.dk

Vores talentfulde U19-mandskab har fået tilføjelse af finske Maksim Stjopin.

For et par uger siden ankom finske Maksim Stjopin til Farum, hvor han nu er blevet en del af U19-holdet.

Den teknisk stærke angriber er kommet til FC Nordsjælland fra finske FC Ilves, hvor han fik det meste af sin fodboldopdragelse inden rejsen til Danmark.

– Jeg startede med at spille fodbold som 7-årig i den lokale klub TPV og spillede der i fem år. Senere kom jeg til FC Ilves, hvor jeg spillede helt indtil, at jeg nu står her i dag. Ilves var den perfekte klub for mig. Jeg har udviklet mig som både spiller og menneske, hvilket har gjort, at jeg nu er i FCN. Uden dem ville jeg ikke sidde her i dag, siger Stjopin.

Ifølge den 17-årige finne var det en nem beslutning at skifte til FCN, da han er meget imponeret over det arbejde, som bliver lavet her for de unge talenter.

– Jeg er kommet til FC Nordsjælland, fordi det er et sted, hvor jeg kan udvikle mig meget. Hele setuppet her i klubben er ideelt for en ung spiller som mig, da os unge spillere bliver givet muligheder, som man ikke kan finde mange andre steder. Så på de parametre var det ikke en svær beslutning for mig at komme her.

Stjopin har været i Farum i et par uger, og det har både været en nem og hård start i klubben indtil videre.

– De først par uger har været gode. Det har været godt for mig at have Leo (Leo Walta) og de andre finske drenge. De har hjulpet mig rigtig meget og gjort det hele en smule nemmere at tage ind. Men de første par uger i træningerne har været hårde. Inden jeg rejste til Danmark, var jeg i karantæne hjemme i Finland i tre uger, så jeg havde ikke mange muligheder for at træne eller holde formen ved lige.

– Men på samme tid har det også bare været super fedt at være tilbage i et træningsmiljø, og specielt når det er på et niveau, som der er her i klubben, afslutter Stjopin.

U19-cheftræner, Kasper Kurland er glad for tilføjelsen af Stjopin, der besidder mange af de kvaliteter, som klubben gerne vil se i offensive spillere.

– Det er en spiller, som kan spille alle tre positioner i angrebet, men han gør det bedst på højrekanten med sit farlige venstreben, gode teknik og fremragende øje for kombinationerne. Alt i alt er han en spiller, der besidder mange af de vigtige evner, som vi gerne vil se hos de forreste på banen, siger Kurland og fortsætter:

– På samme tid er han også en ydmyg dreng, som arbejder meget hårdt. Han har vist allerede fra starten af, at han har en rigtig god indstilling i forhold til alt det, der fører med, når man flytter til Danmark i en ung alder. Specielt vores finske spillere har været meget gode til at tage ham ind og vise, hvordan tingene fungerer her.

Selvom Kurland ser frem til at se Stjopin gøre en forskel på banen, så er han også klar over, at det måske kommer til at tage lidt tid, før vi ser angriberen på 100%.

– Her i starten skal vi være lidt forsigtige med ham, da han er kommet til Danmark efter at have været i karantæne, og førhen har han heller ikke været vant til at træne med den intensitet, som vi har i vores træning. Selvom han faktisk, på trods af sin unge alder, allerede har spillet en del seniorfodbold. Men når det kommer på plads, så forventer vi, at han kan bidrage og udvikle sig i vores miljø. På samme tid har vi selvfølgelig også taget ham ind, da vi ser en fremtid i ham på den lange bane. Men han er ydmyg og klar over, at det vil kræve tilvænning det næste årstid.

– Så det er ikke en spiller, som vi har travlt med, men derimod én som vi ser frem til at udvikle sig og tage det næste skridt hos os, afslutter Kurland.

Stjopin, Kurland og resten af U19-holdet er i aktion i den kommende weekend, når de tager turen til Ikast, hvor FC Midtjyllands ditto venter i en træningskamp. Kampen starter klokken 13.00 og kan ses HER.