Ugens U-Nyt I Hoff Thorup om U17-ligaens genstart: Vi er klar!

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

U17-ligaen vender tilbage på lørdag, når Brøndby IF gæster Right to Dream Park.

I sidste weekend startede U19 Ligaen for vores U19-drenge, og i den kommende weekend er det blevet U17-drengenes tur. Sidste lørdag var derfor deres sidste chance for at testet udtrykket, da holdet var en tur i Odense, hvor OBs ditto ventede.

På mål af Patrick Dorgu, Mickael Dosso og Marco Bruhn sikrede drengene sig en god forberedelse med en sejr på 3-1 mod OB på udebane.

– Det var en god præstation i weekenden, og især i en periode midtvejs i kampen var vi rigtig gode. Vi lagde et godt tryk på OB uden bolden, og med bolden formåede vi at blive farlige og skabe mange gode chancer, siger cheftræner, Johannes Hoff Thorup, og fortsætter:

– Derudover brugte vi lidt ekstra tid på standardsituationer op til kampen, og det bar frugt. Vi blev farlige med mange af vores variationer.

– Som med mange af de andre kampe her i opstarten, har vi roteret rigtig meget. Vi har prøvet spillere på forskellige positioner og generelt blandet det meget. Derfor skal vi i løbet af ugen snævre det lidt ind, og brugt erfaringerne fra træningskampene til, at stille det mest slagkraftige hold – men det har vi ikke lagt os fast på endnu. Så der venter en spændende træningsuge.

At ligaen nu endelig får lov til at starte, er en stor lettelse for hele holdet, da optakten til ligastarten har været meget lang. Men holdet har fået en masse god træning ud af de sidste måneder, så de føler sig klar til de kommende kampe.

– Som vi tidligere har talt om, så har vi forsøgt at presse tempoet så højt op i træningen som muligt. Vi har, udover de få træningskampe, også spillet en del interne kampe. Derfor har spillerne i et stykke tid nu været i rigtig god form, og jeg har ikke før set et U17-hold, der kan træne i så højt et tempo, som vi kan i øjeblikket.

– Når det er sagt, så glæder vi os alle helt vildt til sæsonstart. Det har været svært helt at få et overblik, om det var realistisk med en genstart eller ej, og derfor er vi bare glade for, at vi nu kan komme i gang!

– Træningskampe er generelt rigtig fint, men det kan ikke altid sammenlignes med en ligakamp, der lige får lidt ekstra tænding og nerve. Det glæder vi os til.

– Kampene mod Brøndby er altid hårde og i højt tempo. De vil gerne presse os højt, og det giver et til tider meget hæsblæsende tempo. Vi skal i perioder være gode til at tage tempoet lidt ud og så accelererer op i tempo i andre perioder. Det har vi haft fokus på i løbet af ugen. Og så skal vi tage de rigtig positive offensive takter med fra mange af vores kampe hidtil. Der har vi set skarpe ud, afslutter Hoff Thorup.

Lørdagens kamp bliver fløjtet i gang klokken 16.30. På grund af de gældende retningslinjer vil det stadig ikke være muligt at se kampen i Right to Dream Park.