Ugens U-Nyt: En god weekend for udviklingen

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Både vores U19- og U17-drenge leverede fine præstationer i sidste weekends træningskampe.

U19:

Vores U19-drenge havde i lørdags besøg af 2. divisionsholdet Vanløse IF. På et flot mål af Simon Adingra sikrede de sig sejren på 1-0.

Det var et velmotiveret Vanløse-hold, som var på besøg i Right to Dream Park, og det var derfor en meget fin test for vores unge drenge. 

Cheftræneren, Kasper Kurland, var også godt tilfreds med kampens udfald. 

– Jeg synes egentlig, at vi spillede en udmærket kamp mod et godt organiseret Vanløse-hold, som til dagligt er i den bedre halvdel af 2. division. Vores udfordringer var, at vi manglede lidt tempo og havde udfordringer med at få åbnet deres midtbane og bagkæde op, siger cheftræneren. 

– Når det så er sagt, så kom vi til flere store muligheder og skulle selvfølgelig have været mere skarpe, end vi var. Allerede efter tre minutter har vi en kæmpe chance på bagerste stolpe, og senere i første halvleg har vi også en stor chance midt for mål. Mod slutningen af kampen åbnede det også mere op, hvor vi havde både omstillingsmuligheder og gode gennembrud. 

– Så det, vi har arbejdet med her i løbet af ugen, har været at få endnu større forståelse for temposkiftene og være endnu dygtigere i forhold til at skifte tempoet i kampen, så vi kan fange modstanderen – især i vores opbygningsspil og gennembrud. 

På grund af de gældende retningslinjer har det ikke været muligt at kickstarte den sidste halvsæson af U19 Ligaen. Selvom dette selvfølgelig gør det svært for holdet virkelig at rykke på de forskellige parametre, så er de fuldt ud klar over og respekterer, at turneringskampe ikke er muligt lige nu på grund af situationen i samfundet. 

– Vi håber alle sammen, at vi kan komme i gang med turneringen og venter tålmodigt på det. Men vi er også afklaret med, at hvis det ikke sker, så er det fordi, at der er noget i samfundet, som er vigtigere, end at vi skal spille fodbold – og det respekterer vi selvfølgelig fuldt ud. Men derfor håber vi selvfølgelig, at det kan lade sig gøre indenfor de retningslinjer, som er udstukket. 

– Jeg synes, at vores spillere er dygtige til at holde fokus. De kan se, at der er spillere, som træner med superligaholdet lige nu. Så vi skal selvfølgelig være klar til at supplere med spillere omkring førsteholdet. 

– På samme tid har de, i forhold til deres udviklingsplan, for øje, at de hele tiden skal forbedre sig. Så vi er glade for intensiteten, paratheden og koncentrationen i vores træning, og så må vi se, om vi får lov til at spille. 

– Men vi har kæmpe respekt for den situation, som er i resten af samfundet, og vi kender godt vores rolle og plads i den henseende, afslutter Kurland.

Drengene er allerede tilbage igen i dag, når endnu et 2. divisionshold, AB Tårnby, kommer på besøg i Right to Dream Park. Det vil ikke være muligt at se kampen fra stadion, men kampen vil selvfølgelig blive streamet på vores YouTube-kanal. Kampen starter klokken 15.00.

U17:

U17-holdet var en tur i Fredericia i weekenden, hvor de spillede en træningskamp imod FC Midtjyllands ditto. Kampen endte med en flot 4-2 sejr.

Både weekendens præstation og resultat er cheftræner Johannes Hoff Thorup meget tilfreds med. 

– Generelt var det en fin kamp på mange områder. Hvis vi skal sætte fingeren på noget, som vi var ekstra tilfredse med, så var det helt sikkert, at vi lavede fire mål, siger cheftræneren og fortsætter:

– Vi havde løbende i kampen optræk og chancer til mere, men vi skal også være glade for, at vi laver fire mål mod en god modstander. Målene kom i særdeleshed af en god ro med bolden og flere gode sekvenser med gennembrudsspil på et højt niveau. Det er noget, vi har haft en del fokus på i opstarten, så det var dejligt at se.

– Vi var fint tilfredse med vores pres i første halvleg. Presset er en ny tilføjelse til vores spil, så derfor er der altid nogle elementer, der ikke sidder helt i skabet, men overordnet var intensiteten rigtig god, og vi stjæler bolden i gunstige positioner mange gange i første halvleg.

– Der var nye spillere på positionerne til anden halvleg, så træthed er ikke en forklaring på, at selvsamme presspil ikke på samme måde lykkedes, men vi fik desværre ikke helt samme intensitet i presset, som vi gerne ville også i anden halvleg.

– FCM lavede lidt om på deres positioner i deres opbygningsspil, men det er ikke noget, som vi ikke bør kunne håndtere. Når det så er sagt, så var der stadig mange fine situationer. Så helt utilfredse er vi langt fra.

– Det var rart at få spillet kamp på højt niveau igen ovenpå et par uger uden kampaktivitet. Derfor var det også ekstra rart at se drengene præstere på et rigtig højt niveau. Præstationen i kampen skyldes i høj grad et højt dagligt niveau i træningen med stor intensitet.

– Vi forsøger at presse træningerne op i så højt et tempo som muligt med mange aktioner for spillerne og mange spil, der ligner kamp. Det har givet nogle træninger med usædvanlig meget smæk for skillingen – hvilket vi i den grad sætter pris på. Så derfor var det dejligt at se, at træningsmentaliteten og tempoet blev fortsat i kampen mod FCM, afslutter Hoff Thorup.