Ugens Kvindenyt: Kasper Klarskov er tilbage i FCN

Kategorier

Foto: fcn.dk

Kasper Klarskov Nielsen er for nylig vendt tilbage til FC Nordsjælland i rollen som U16-cheftræner.

Det er et velkendt ansigt, som nu er tilbage i Farum. Vores nye U16-cheftræner var nemlig en stor del af oprykningen til Gjensidige Kvindeliga tilbage i sommeren 2019.

Efter en kort periode væk fra Farum er Klarskov nu tilbage. Det skyldes den ambitiøse fremgang i klubben, som har været meget tiltrækkende for ham. 

– Først og fremmest så forlod jeg klubben i første omgang, da jeg fik chancen for at få endnu mere ansvar i forhold til seniorfodbold i BSF. Jeg havde jo allerede prøvet det lidt i Farum i forhold til oprykningen, siger Klarskov og fortsætter:

– Jeg er nu kommet tilbage, da jeg synes, at klubben har rykket sig i en positiv retning, i forhold til dengang jeg forlod klubben. Der er kommet mange dygtige folk til klubben, og blandt andet derfor havde jeg mod på at vende tilbage.

–  På samme tid så er det også vigtigt for mig, at klubben har nogle gode værdier og en tydelig spillestil, jeg kan forene mig med, samt store ambitioner. Det betyder, at U16-holdet på trods af stadig at være et Farum Boldklub-hold har et enormt professionelt setup med en stor og dygtig stab. Så pigerne og jeg selv har optimale rammer.

– Jeg føler, at jeg stadig kan udvikle mig i klubben. Da jeg var her sidst, nød jeg også enormt stor glæde af at kunne spare med drengeafdelingen. Og lige præcis sådan en mulighed, synes jeg, er bedst i FCN. Det er vigtigt for mig, at der også er noget, som inspirerer mig den vej igennem. Der er meget at tage ved lære af fra drengeafdelingen, samtidig med at vi udvikler os selv i pigeafdelingen.

Udover rollen som U16-cheftræner så får Klarskov også en vigtig rolle inden for vores talentafdelingen i FCN. En rolle, som han beskriver på følgende måde:

– Rollen handler om at få bundet de forskellige hold sammen. U16 er en vigtige periode for pigerne, da det største spring, som pigerne tager, er fra U14 til U16. Når de så er på U16-holdet, handler det om at gøre dem klar til U18-tiden. Så på den måde ligger U16-tiden lige midt imellem, hvor det er vigtigt, at man kigger på spillestilen på holdet og fortsætter den individuelle udvikling. Så det er en rolle. hvor jeg både skal kigge på de helt unge og de lidt ældre. 

Selvom den 31-årige cheftræner tidligere i trænerkarrieren har været på drengesiden, så føler han selv, at han kan gøre en større forskel på kvindesiden. 

– For mig er det blevet lidt en niche, og det er der, at jeg trives bedst. Jeg har fået mig et stort netværk og mange gode kollegaer inden for kvindefodbold, men på samme tid kan jeg også mærke, at det er dér, at jeg brænder mest for det inden for mit trænervirke.

– Det er dér, hvor jeg synes, at jeg kan gøre den største forskel, og der er størst potentiale for udvikling af spillere, hvilket, jeg synes, er særligt spændende. 

– Jeg har også været på den mandlige side, men jeg har en fornemmelse af, at jeg gør en større forskel på kvindesiden end på mandesiden. Så det er noget, som driver og motiverer mig. 

På grund af de gældende retningslinjer i samfundet er U16-pigernes turneringskampe endnu ikke gået i gang, men det betyder ikke, at den individuelle udvikling stopper i den kommende tid.

– Først og fremmest håber jeg vi kommer til at spille turneringskampe. Det er sjovest, når der er noget på spil, og det gavner pigernes udvikling. Dernæst håber jeg, vi når at komme på tur sammen, fordi det giver et rigtig godt indblik i deres mentalitet, og den viden kan være vigtig for alle os trænere. 

– Ambitionen er, at 05’erne skal gøres klar til U18, og at 06’erne skal udvikle sig som rollemodeller, så de kan gå forrest og vise kulturen, når en ny talentfuld årgang 07 kommer op til sommer. 

– I den proces er optræning og kampe også et redskab, vi vil gøre brug af, når det hele åbner lidt mere op, afslutter Klarskov.

Udover trænergerningen her i klubben så er Klarskov også efterskolelærer på Københavns Idrætsefterskole.