Ugens Kvindenyt | Heiner-Møller: Pigerne har præsteret rigtig flot

Kategorier

Foto: FCN

Vores U18-cheftræner, Anja Heiner-Møller, giver en opdatering på, hvordan det står til for vores unge U18-piger. 

Anja Heiner-Møller blev cheftræner for vores U18-piger i løbet af julepausen, men på grund af de daværende retningslinjer var det ikke muligt at træne med hele holdet på samme tid – men nu har de endelig fået mulighed for det.

På trods af den manglende holdtræning så føler Heiner-Møller stadig, at truppen har fået meget ud af de sidste par måneder. 

– Det har kæmpe betydning at få lov til at se spillerne samlet som et hold, nu hvor vi må træne alle sammen. Vi har dog fået rigtig meget ud af gruppetræningerne, fordi spillerne har fået mere individuel feedback og formentlig også langt flere boldberøringer i de små grupper, siger cheftræneren og fortsætter:

– Som ny træner har jeg også haft chancen for at lære spillerne langt bedre at kende i de små grupper og ikke mindst omvendt. Derfor har vi ikke set optakten i grupperne som en hæmsko men mere en anden måde at strukturere vores træning. Det har betydet, at udbyttet selvfølgelig også har været anderledes.

– Holdtræningen giver os nu muligheden for at se flere dynamikker i holdet, deres indbyrdes forståelse for hinanden og ikke mindst at få flere løb og bevægelser på stor bane, som vi hidtil ikke har haft mulighed for.

Som spiller er det ikke en nem situation, når man ikke har mulighed for at træne som et hold og ydermere skal lære deres nye cheftræner at kende. Alligevel mener Heiner-Møller, at de har præsteret og ageret til et 12-tal. 

– Spillerne har ageret rigtig godt i denne opstartsperiode. De har arbejdet hårdt med den fysiske kadence og har været gode til at holde fokus på de taktiske elementer, som har været sat op som læringsmålene. 

– Dertil har vi indført nogle nye ting, såsom en engelsk træningssession, hvor al kommunikation foregår på engelsk for at gøre det lettere at kommunikere med vores character coaches og for at gøre overgangen til seniorholdet lettere.

– Vi har tildelt en af vores trænere til at holde et individuelt fokus på spillerne i forhold til deres udviklingsplan, som sikrer, at spillerne får feedback under træning på de områder, vi ønsker, de skal forbedre.

– Alt i alt er det en del nye tiltag, men essensen i alt dette er, at pigerne har taget rigtig godt imod det og arbejder målrettet i rammerne, de er blevet sat i.

– Efter vi er startet op med vores holdtræningen, har vi endelig fået mulighed for at få de taktiske faser implementeret og finde niveauet på holdets viden og færdigheder i forhold til spillestilen, dertil er det tydeligt, at spillerne kommer med høj motivation for at vise deres kvaliteter i det endelige spil, afslutter cheftrænere. 

På torsdag får U18-holdet mulighed for at vise sig frem for første gang i lang tid, når de møder Brøndby IFs ditto i en træningskamp. 

Selvom opstarten ikke har været som den plejer, så vender U18-Ligaen allerede tilbage igen på næste lørdag. Her tager pigerne nemlig turen til Århus, hvor det andet tophold, AGF, venter.