Ugens Kvindenyt | Camilla Kur inden slutspil: Det går absolut den rigtige vej

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Vores viceanfører, Camilla Kur, sætter nogle ord på weekendens sejr mod FC Thy-Thisted Q og fortæller om den kommende tid, der byder på en pause, inden slutspillet af Gjensidige Kvindeliga starter om tre uger.

I lørdags sendte vi FC Thy-Thisted Q tilbage til Jylland med et 2-0 nederlag i bagagen. Selvom resultatet var godt, så var det præstationen og udtrykket i holdet, som giver gode forhåbninger for de kommende måneder, mener Camilla Kur.

Efter kampen var det også tydeligt, hvor meget præstationen betød for alle på holdet. 

– Det var en forløsning for os at få den første sejr i foråret. Vi kunne alle mærke, hvor meget det betød for holdet, at vi fik sat en god præstation sammen, siger vores nummer 10 og fortsætter:

– Jeg synes, at vi var i god kontrol igennem kampen. Vi var klar over, at de er gode på omstillingerne, men vi havde forberedt os godt på det og fik lukket ned for deres muligheder. På samme tid var vi gode i vores udtryk, så det var generelt en god og vigtig kamp for os. 

I opstarten har det helt store fokus været at bygge et godt fundament i forhold til vores udtryk. Cheftræner, Brian Sørensen, var meget glad for, hvad han så fra holdet i lørdags, og Kur er enig i, at holdet er begyndt at se resultatet af deres hårde arbejde.

– Jeg synes, at vi mestrer vores spillestil bedre og bedre. Samtidig kan vi differentiere med flere opstillinger – uden at vi går på kompromis med vores udtryk. Vores relationerne og positioner i spillet har også udviklet sig meget, så det går absolut den rigtige vej, siger Kur.

Holdet får gode muligheder for at gøre fundamentet endnu stærkere i den kommende tid, da slutspillet i Gjensidige Kvindeliga først starter om tre uger. 

– Det er et godt tidspunkt for os at have denne korte pause, så vi virkelig kan få arbejdet tingene igennem. Vi får også flere og flere spillere tilbage i fuld vigør, hvilket giver endnu mere konkurrence på holdet. 

– Pausen giver mulighed for, at alle spillere kan udvikle sig i spillestilen – ikke kun dem som spiller meget. Det giver mere bredde på holdet og får alle ind i systemerne, siger vores angriber og fortsætter:

– Vi har snakket rigtig meget om vores tålmodighed i den sidste fase af spillet. Vi er blevet bedre til at holde på bolden, hvis den rigtige mulighed ikke er der. Det er vigtigt, at vi viser den tålmodighed i vores spil, så vi netop kommer frem til bedre chancer og ikke sætter bolden på spil for tidligt. 

– Indtil videre har der været meget fokus på vores opbygningsspil og defensiv, så nu når det er ved at være på plads, så er det godt, at vi nu kan fokusere lidt mere på den sidste tredjedel af banen, afslutter Kur. 

Med lørdagens sejr slutter vi altså på en femteplads i grundspillet for Gjensidige Kvindeliga, inden medaljespillet altså begynder om tre ugers tid. Vi melder ud, så snart der ligger et kampprogram klar.