U-Nyt: Nu er det blevet U15-drengenes tur

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I de sidste par uger har U19- og U17-drengene kommet i gang igen i deres respektive ligaer, og nu er det også blevet U15-drengenes tur. 

U19:

Vores U19-drenge spillede i sidste weekend første hjemmekamp i dette forår i U19-Ligaen. Vejle Boldklub var lørdagens modstander, og på trods af en 2-0 føring med et kvarter tilbage måtte drengene nøjes med ét point efter en slutspurt fra vejlegenserne.

Du kan læse cheftræner Kasper Kurlands tanker om opgøret HER.

Hvis du missede kampen, kan du se hele alle 90 minutter HER eller se højdepunkterne lige HER.

Næste gang, U19-holdet skal i aktion, er på mandag, hvor de tager turen til Aarhus, hvor AGF venter på den anden side af kridtstregerne. Opgøret bliver fløjtet i gang klokken 14.00.

U17:

I lørdags var vores U17-drenge også tilbage i Ligaen, da Brøndby IFs ditto gæstede Right to Dream Park. Desværre for holdet blev deres tilbagevenden til ligakampe ikke den mest positive, da de måtte se sig slået med 1-3.

Før kampen havde cheftræner Johannes Hoff Thorup fokus på, at holdet skulle være gode til at kontrollere kampen, men desværre var der for langt imellem de perioder. 

– Kampens indledning blev for hektisk for os, hvor vi ikke var dygtige nok til at variere mellem det korte spil og det dybe spil. Derfor skulle vi også bruge lidt tid for at vinde kontrollen over kampen, siger Hoff Thorup og fortsætter:

– Efter cirka 10 minutter får vi en fin kontrol over kampen, hvor vi dominerer med bolden og har flere store chancer. Vi får desværre ikke scoret og må i stedet indkasserer  et mål efter en omstilling. Og i perioden derefter blev spillet igen for hektisk for os. 

– Mit umiddelbare indtryk er, at vi har en fin kontrol over kampen. Vi skaber flere store chancer, inden de scorer og lykkedes med at tage tempoet lidt ud af kampen til tider. I de perioder, hvor vi har det svært, spiller vi for direkte og uden spilvendinger. Som udgangspunkt var vi udmærket tilfredse med halvlegen, men resultatet var desværre ikke godt. 

– Vi slider lidt med udnyttelsesprocenten på de chancer, vi skaber. Det har ellers i flere kampe i opstarten set fint ud, så vi er fortrøstningsfulde i forhold til næste kamp.

– Så op til den kamp kommer vi igen til at have et stort fokus på vores gennembrudsspil og vores positioner i modstanderens felt. Vi er ikke tilfredse med målhøsten indtil videre i sæsonen, så vi arbejder hårdt på at ændre billedet – og det billede er forhåbentlig ændret efter mandag, afslutter cheftræneren.

På mandag har U17-drengene mulighed for at få revanche, når SønderjyskE kommer på besøg i Right to Dream Park. Kampen bliver sat i gang klokken 15.30. På grund af de gældende retningslinjer vil det ikke være muligt at se kampen på stadion. 

U15:

De sidste par uger har været en forløsning for vores U15-drenge, da de endelig har kunnet træne – næsten som normalt. 

Før dette var muligt, har spillerne trænet i minimerede grupper, men ifølge cheftræner Emil Sjølin så har drengene håndteret den længere periode med bravour. 

– Det har uden tvivl været en lang og hård tid for drengene. Specielt den korte periode uden organiseret træning.

– Vi har heldigvis været i gang med træning i 5-mandsgrupper det meste af tiden, og drengene har håndteret situationen meget flot. De har arbejdet koncentreret med deres individuelle udvikling og har fået det bedste ud af denne mærkelige tid. Man kan ikke andet end at være imponeret af drengene, siger Sjølin. 

På trods af den meget korte organiserede opstart så er holdet allerede tilbage i U15-Ligaen på torsdag, og på grund af det, så forventer cheftræneren, at kampen kommer til at blive en smule anderledes end normale U15-kampe.

– Forberedelsen med holdtræning inden sæsonstart har naturligvis været kortere end normalt, og særlig fysisk har det en konsekvens.

– Vi forventer, at intensiteten i de første par kampe bliver lavere end normalt, men vi har en klar ambition om at få afviklet kampene i et så højt tempo som muligt. Det er en god udfordring for os, da det bliver vigtig at kunne tage tempoet ud af kampene af og til, samt øge tempoet i perioder. 

– Nu glæder vi os til at komme i gang, afslutter cheftræneren. 

Torsdagens kamp bliver fløjtet i gang klokken 14.30. På grund af de gældende retningslinjer vil det ikke være muligt at se kampen på stadion.