R1+O | JoeFromDenmark om gamblingtendenser, lederegenskaber og den nye sæson

Kategorier

JoeFromDenmark under seneste sæson af eSuperligaen.

Foto: FCN

Med tilføjelsen af Cruise til vores FIFA-hold er truppen nu klar til den kommende sæson af eSuperligaen. Derfor vender vi tilbage med den ugentlige eSportsartikel ‘R1+O’!

Denne gang er manden i fokus ’JoeFromDenmark’, som snakker om gamblingtendenser i gamingverdenen, sine egne lederevner og om forventinger til den kommende sæson.

’Gaming not gambling’
I takt med at eSport de seneste år er blevet mere kommercielt og konkurrencen er blevet større, er det blevet nemmere end nogensinde før at booste sine vinderchancer ved at købe såkaldte ’loot boxes’, som i FIFA-sammenhæng er de pakker med spillere, som EA tilbyder for FIFA-points.

Disse FIFA-points koster penge, og når det ikke er længere end et klik væk, opleves der en stigning af folk, som mister kontrollen over deres onlinehandler, da det for mange giver et hurtigt fix, som kan sammenlignes med gambling.

Den problemstilling forsøger organisationen ’Gaming not gambling’ at komme til livs ved at definere forskellen mellem at game for sjov og gamble for alvor. Det budskab forsøger de, blandt andet, at udbrede gennem ambassadører landet over. En af dem er vores helt egen ’JoeFromDenmark’:

– ’Gaming not gambling’ er et utrolig fedt projekt, synes jeg. De prøver at gøre det klart, hvad der er gambling, og hvad der er gaming. Det synes jeg personligt er virkelig vigtigt, da ’’Loot boxes’’ nogle gange godt kan have taget lidt overhånd i gamingverden. Også i FIFA hvor pakkerne får mere og mere fokus i forhold til bare at spille spillet.

– Den motiverende faktor i at støtte op om det, var, at jeg gerne vil hjælpe med at kommunikere til forældre og andre, som måske ikke ved så meget om gaming. De skal vide, at det er okay at game, men at man også skal kunne skelne mellem gaming og gambling inde i spillene, fordi det sommetider er så unge mennesker, der spiller.

Det opleves nemlig tit, at det er unge og børn, som har en tendens til at miste kontrollen over de onlinehandler, som de foretager for at få fat i de såkaldte ’loot boxes’. Til dem har Joe et klart råd:

– Man skal tale med sine forældre om situationen. Forklare dem at man måske er blevet lidt for glad for det kick, man får ved at gamble og åbne pakker i FIFA eller hvilket spil, man nu engang spiller. Og hvis det ikke er nok, vil jeg anbefale at kontakte professionelle inde for faget og få support den vej for at kunne komme ud af det.

Du kan læse mere om gaming not gambling her, som også har en direkte chatlinje til Center for Ludomani.

En uddannet leder
Som bekendt er ‘JoeFromDenmark’ kaptajn for vores eSportshold. En rolle som han tager meget seriøst og reflekterer meget over. Derfor er han heller ikke bleg for at åbne op om nogle af de ting uden for den virtuelle grønsvær, som er med til at styrke hans lederegenskaber.

– Min igangværende uddannelse til pædagogassistent har hjulpet mig ret meget mentalt, da jeg har lært nye ting om specielt menneskets hjerne, og hvordan den fungerer i forskellige situationer. Specielt i pressede situationer har jeg lært meget, der har gjort, at jeg bedre ved, hvad jeg skal gøre for at forholde sig rolig og ikke miste hovedet, når man er der, hvor der er allermest pres på og alt står på spil.

– Specielt i sidste sæson, synes jeg selv, at jeg gjorde meget for at steppe op som leder. I starten var jeg måske ikke den bedste til det, men jeg synes, at jeg modnede mig ind i rollen.

– Jeg gik en tur en dag efter vi havde spillet eSuperliga, hvor jeg kunne tænke over, hvad jeg kunne gøre bedre og anderledes for at være der for de andre og være en god leder. Så jeg tænkte, at jeg ville vise, at jeg altid er der for holdet, gå forrest og tage alt ’’skraldet’’, der skulle komme udefra og forsvare det. Så skal drengene bare fokusere på deres spil.

Ambitioner for den kommende sæson
Udover arbejdet med sig selv og sine personlige egenskaber, har ’JoeFromDenmark’ også arbejdet koncentreret med sit FIFA-spil.

– Jeg har selvfølgelig kigget lidt på sidste sæsons kampe, men nu er der kommet et par patches siden da, så jeg har trænet og arbejdet på forskellige ting i spillet, som måske er mere aktuelt nu, end de var, sidst vi sad i studiet. Jeg er typen, der næsten aldrig er tilfreds med mit eget spil, så jeg prøver hele tiden at bygge mere og mere på.

Hårdt arbejde betaler sig, og derfor er ’JoeFromDenmark’ heller ikke i tvivl, når snakken går på forventninger til den kommende sæson af eSuperligaen.

– Ambitionen for næste sæson er helt klart, at vi skal have aflivet den der ‘FC Nordsjælland playoff-forbandelse’. Nu har FC Nordsjælland tabt i de tre playoffs i de tre sæsoner, klubben har været med, så det vil jeg gerne have gjort en ende på, så vi kan komme til finals og spille med der, hvor det virkelig er sjovt. Med vores tilføjelse af Frederik Kruse til truppen, føler jeg også, at vi står super stærkt i forhold til at nå det mål i næste sæson, afslutter JoeFromDenmark.