R1+O: JG3520 fortæller om sine 10 største øjeblikke som FCN-fan

Kategorier

Jonathan Gustavsen synger i Right to Dream Park.

Udover at være en del af vores eSportshold er JG3520, som har det borgerlige navn Jonathan Gustavsen, også livslang fan af klubben. Siden han i 2006, i en alder af 5 år, var på stadion for første gang, har han oplevet lidt af hvert på lægterne med tigeren på brystet.

Her er Jonathans 10 største øjeblikke som FCN-fan:

  1. FCN 5-3 AGF 2011/2012 – Søren C i topform

– I det hele taget var sæsonen 2011/2012 magisk. På trods af mange mindeværdige momenter fra denne sæson, så er det her et af dem, der står klarest. Jeg husker, at vi både kom bagud 2-0 og 3-1 mod et rimelig velspillende AGF-hold, men ender altså med at vende det hele på hovedet, blandt andet takket være et hattrick fra Søren Christensen. Denne her kamp er ret sigende for, hvordan sæsonen var. Det var som om, at der ikke var noget, vi ikke kunne overkomme.

  1. BIF 0-1 FCN 2011/2012 – Lorentzen i det lange hjørne og duften af mesterskab

– Vi holder os lige i 2011/2012-sæsonen lidt endnu. AGF-kampen er en af dem, jeg husker klarest, men denne her er i hvert fald mindst lige så mindeværdig. Jeg tror, at jeg kan snakke på vegne af alle FCN-fans, når jeg siger, at tiden stod stille, da Lorentzens skud var på vej over i det lange hjørne. Solen skinnede, og det var i det hele taget bare en virkelig god dag.

  1. ACH 0-2 FCN 2012/2013 – Første awaytur

– Ens første gang på udebane vil altid være noget specielt, men den havde nok været knap så speciel foruden Lasse Petrys kanonkugle. Jeg husker det som en meget neutral og grå kamp, lige indtil at Lasse Petry altså sender denne her famøse kanonkugle op i hjørnet. Det er sjovt, hvordan der er nogle mål, som man altid ville kunne tilbagekalde uanset tid og sted. Det her er et af dem.

  1. FCN 1-0 FCK 2011/2012 – Da de forsvarende mestre besøgte hjemmebanefortet

– Da jeg sad og ridsede alle minderne op, slog det mig godt, at der var en del fra 2011/2012 sæsonen, men samtidig mindede jeg mig selv om, at der er en rigtig god grund til det. Det var magisk. Det sus som gik igennem hele stadion, da vi kom foran mod de forsvarende mestre, var fuldstændig ubeskriveligt. I det hele taget var Mikkel Beckmann og langskud bare en god cocktail.

  1. FCN 1-1 Juventus 2012/2013 – Festen med de store drenge

– Som sagt, Beckmann og langskud. For mig at se var denne her kamp et af de smukkeste minder fra den rejse, som klubben var på i de her år. Og det er ikke kun fordi, Beckmann scorer et drømmemål på Buffon, at vi spiller uafgjort mod de italienske mestre og at vi kommer tilbage mod et af verdens bedste hold. Denne her kamp var mindeværdig, fordi vi lukkede munden på alle dem, som sagde, at FCN kun var med på en badebillet og ikke ville få et eneste point i gruppen.

  1. SJE 1-2 FCN 2018/2019 – ”Tak for trøjen, Andreas”

– Siden første awaytur i 2012/2013 var jeg sidenhen med på en masse andre, og der er faktisk ikke et eneste Superliga-stadion, som jeg ikke har besøgt endnu. En af de ture der står allerklarest for mig, var, da Andreas Skov Olsen på udebane mod SønderjyskeE blev dobbelt målscorer og matchvinder i det 89. minut. Som prikken over i’et kom han ud og gav mig sin trøje efterfølgende.

  1. FCN 1-0 AIK 2018/2019 – Tilbage i Europa

– Efter en europæisk rejse, som sidst stoppede mod Elfsborg i Europa League i 2013, var vi endelig tilbage i europæisk sammenhæng i 2018/2019-sæsonen. Efter at vi slog Cliftonville i første runde, ventede en kamp mod AIK, som blev min største europæiske oplevelse med tigeren på brystet. Det var en varm sommeraften, humøret var tårnhøjt på tribunen, vi spillede godt og fik tilmed hevet sejren hjem. Europæiske aftener er altid specielle, og på hjemmebane er de endnu mere specielle. Derudover var der et hav af AIK-fans, hvilket gjorde det hele lidt mere specielt.

  1. FCM 1-2 FCN 2016/2017 – Forløsningen i Herning

– Vi skulle bruge en sejr mod FC Midtjylland for at ende i top-6. Længere var den ikke. Udebanen i Herning havde bare aldrig helt været god ved os, så vi vidste, at der stod noget af en udfordring foran os, hvis vi ville gøre os forhåbninger om det forjættede land. Forløsningen kommer i slutningen af første halveg, hvor Marcus Ingvartsen gør det til 0-1, og senere hen gør Marcondes det til 0-2. Hvis jeg skal være ærlig, havde jeg kun turde drømme om top-6 den dag, og pludselig var det en realitet.

  1. FCN 3-0 ACH 2011/2012 – Guldkampen

– En af de bedste dage i mit liv. Den eneste grund til at den ikke er nummer 1, er på grund af min alder, da jeg kun var 10-11 år gammel på daværende tidspunkt. Det var en ubeskrivelig følelse, da Beckmann scorerede det første mål. Lige den dag følte jeg, at alle var venner med alle på Farum Park. Alle krammede, alle grinte og glædesrusen ville ingen ende tage. Vi løb ind på banen efter kampen, og jeg tror der gik omkring en halv time, hvor spillerne bare gik rundt og krammede os fans. Jeg glemmer det aldrig.

  1. FCN 0-0 FCK 2017/2018 – Bronzemedaljer

– Det her er mit bedste minde som FCN-fan. Mest af alt fordi det ikke er så lang tid siden, og at jeg dermed også var ældre, og havde fulgt klubben i så lang tid. Både gennem gode og hårde tider. Det var en sæson, hvor jeg stort set var med på alle udebaneture. Jeg følte virkelig, at jeg var med på rejsen, og det var i det hele taget bare en forløsning uden lige, at kunne holde FCK bag os. Vi sang med spillerne efter, og det var i det hele taget bare liv og glade dage i Right to Dream Park.

Vi glæder os til, at vi igen kan byde Jonathan og alle vores andre fans velkomne i Farum igen!