R1+O: Da ‘Niller’ kvalificerede sig til det uofficielle verdensmesterskab

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

FIFA-scenen har de seneste år gennemgået en enorm udvikling. Gennem de sidste mange versioner af spillet har en masse forskellige spillere været med i toppen af den danske FIFA-scene. Dog er der de få, som altid har været at finde i det fine selskab. En af dem er vores helt egen Nicklas ’Niller’ Stensgaard, som, blandt andre bedrifter, tilbage i 2016 kvalificerede sig til det uofficielle verdensmesterskab, ESWC.

Det er en ganske almindelig dag for Niller. Ultimo oktober 2016. FIFA 17 er næsten lige udkommet, og i en periode hvor alle spillere prøver at finde fodfæste i den nye version af spillet, er Niller en af dem, som ikke føler, at han har trukket det længste strå. Det fungerer ikke, som det burde. Mekanismerne i spillet virker ikke til at ville tilgodese de facetter, som Niller normalt mestrer.

Niller sidder dog på det her tidspunkt stadig på en top-16-plads, hvilket er adgangskravet til at få lov til at være en del af den danske ESWC-kvalifikation.

– Jeg var glad for at være med, men alligevel er det ikke bare helt nok for mig bare at være med. Jeg havde aldrig kvalificeret mig til noget globalt før, så jeg var godt klar over, at jeg skulle finde det helt rette mindset frem, hvis det skulle kunne lade sig gøre.

Nillers trofaste træningskammerat Lars ’Primeturbo’ Korreborg deltog også i turneringen. ’Primeturbo’ og Niller har på det her tidspunkt over længere tid trænet sammen. De har altid delt ud af tips og tricks og altid været der for hinanden på den virtuelle grønsvær. Dog var der lige en enkelt detalje, når det kom til Nillers indbyrdes opgør mod ’Primeturbo’: Han havde aldrig slået ham før.

– Når jeg siger, at jeg aldrig havde slået ham før, så mener jeg, at min statistik mod ham var sådan 0 sejre, 12 uafgjorte og 60 nederlag eller noget. Han slog mig med en ødelagt controller under opvarmningen.

Over 70 kampe havde Niller altså spillet mod ham og endnu ikke formået at besejre ’Primeturbo’. Det vil sige, at der skulle et mirakel til, hvis dagen skulle være i dag. Det kommer vi tilbage til.

Dørene slår op på Red Bulls hovedkvarter i København. Forhåndsfavoritterne er udråbt, forberedelserne har taget sin ende, og nu gælder det kampen om en flybillet til Paris.

Som turneringen skrider frem, begynder der at tegne sig et mønster, og det er et klokkeklart et af slagsen; Niller er i spillehumør.

– Når man rammer dagen og spændingsniveauet i FIFA, så kan alt ske. Mit mindset var spot on den dag. Det hele gik så stærkt, og før jeg havde nået at se mig om, sad jeg i finalen mod ‘Primeturbo’.

‘Primeturbo’ som Niller ikke havde slået i over 70 kampe, og som under opvarmningen havde slået ham med en ødelagt controller.

– Jeg kommer bagud 1-0, og kan egentlig godt mærke på det hele, at historien gentager sig selv, men så sker der noget. Jeg tapper ind i det mindset, som har båret mig frem gennem hele turneringen, og pludselig er jeg 2-1 i front, hvilket også bliver kampens slutresultat.

Niller ender altså med at gå hele vejen, og kvalificerer sig til det uofficielle verdensmesterskab. I Paris viser Niller også fine takter, men ender desværre med at ryge ud i gruppespillet. Han får dog blandt andet hentet point mod den senere officielle verdenmester, Spencer ’Gorilla’ Ealing.

– Typisk spiller man med normale hold i danske turneringer, men Ultimate Team var den mode, som man spillede til ESWC-hovedturneringen i Paris. Jeg havde ikke et særlig godt hold, så jeg havde ikke store forventninger til mig selv.

Set i bakspejlet er Niller stadig ovenud tilfreds med alle de lærepenge, som hele rejsen berigede ham med.

– Jeg var meget rolig under hele turneringen, hvilket jeg ofte er under alle kampe i eSuperligaen. Også selv da jeg var foran i finalen. Det hjælper mig i dag, da jeg ved, at jeg spiller bedst, hvis jeg bare er rolig.

Husk at eSuperligaen starter tirsdag d. 30 marts, hvor du kan følge Niller og resten af truppen, når vi 18.15 møder AaB på TV3 Max eller Viaplay.

Vamos!